راههای درمانی بیماری آرتروز
آرتروز به معنای ساییدگی مفصل است و میتواند محدودیت حرکت در آن مفصل ایجاد کند و امروزه برای درمان این بیماری روشهای درمانی مختلفی ارائه میشود.
به گزارش جی پلاس، سید مسعود هاشمی - رییس انجمن درد ایران درباره بیماری آرتروز گفت: در دنیا با پیشرفت بهداشت و درمان، سن و امید به زندگی نیز افزایش یافته است. یکی از دردهای شایع ناشی از افزایش سن در جوامع بشری آرتروز است. همچنین نوع زندگی ماشینی که با بیتحرکی همراه است و هم فعالیتها با تکنولوژی پیش میرود، در بروز آرتروز تاثیرگذار است.
وی افزود: آرتروز یک بیماری التهابی است، به دلیل عکسالعمل طبیعی مفصل و ترشح مادهای برای کنترل آسیب موجب بروز التهاب و درد شدید میشود.
هاشمی با بیان اینکه آرتروز یک بیماری مزمن است، گفت: درمان آن نیازمند استفاده طولانی مدت از مسکنهاست. در عین حال استفاده از مسکنها عوارضی برای بیمار ایجاد میکند که این عوارض او را بیشتر آزار میدهند.
وی درباره عوارض مصرف مسکنها گفت: مصرف مسکن در مدت زمان کوتاه نیز عوارض زیادی را به بار میآورد. مصرف زیاد مسکنها میتواند موجب بروز عوارض قلبی خصوصا در سنین بالا، عوارض گوارشی که عمده مسکنها عوارض گوارشی دارند (یک خونریزی معده در سن بالا میتواند کشنده باشد)، عوارض کلیوی و همچنین موثر در فشار خون شود. بنابراین باید برای درمان آرتروز به دنبال روشهای درمانی جایگزین باشیم.
به گفته وی، جمعیت زیادی چه در ایران چه در کشورهای درحال توسعه، با دردهای ناشی از آرتروز زندگی میکنند. این افراد برای کاهش درد و داشتن زندگی راحتتر نیاز به درمانهای غیر از جراحی دارند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در ادامه گفت: بیماری آرتروز در مفاصلی مانند زانو، لگن، شانه، ستون فقرات، مچ دست یا پا و ... شایع است، اما آرتروز زانو جزو شایعترین آرتروزهاست. سالهاست برای درمان آرتروز زانو از دارودرمانی و درمانهای تزریقی استفاده میشود. تاثیر روشهای تزریقی کوتاه مدت است، اما موجب کاهش مصرف مسکن میشوند.
وی درباره راههای درمانی آرتروز گفت: یکی از روشهای درمانی آرتروز، استفاده از روشهای درمانی کمتهاجمی است. مدت زیادی است که بر روی روشهای کمتهاجمی درمان آرتروز تحقیق میشود.
هاشمی با بیان اینکه یکی از روشهای نوین و کمتهاجمی درمان آرتروز، روش اُرتوکین تراپی است، گفت: در این روش درمانی فاکتورهای رشد و پروتئینهای ضد التهابی، همراه با آنزیمی به نام ارتوکین از خون بیمار گرفته و در مفصل مورد نظر تزریق میشود. این روش موجب کنترل و کاهش درد و التهاب مفصل و تحریک غضروف سازی مجدد میشود. استفاده از روش ارتوکین در مراحل اولیه آرتروز بسیار اثربخش است، اما در مرحله بالاتر فقط اثر ضدالتهابی طولانی مدت دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر در مراحل اولیه تحقیقاتی درمان سلولهای بنیادی هستیم. قطعا در آینده نیز باید به دنبال راههای جدیدتر درمان آرتروز باشیم؛ چرا که جمعیت ایران روند سالمندی را طی میکند. همچنین آرتروز در نژاد ایرانیها بسیار شایع است.
رییس انجمن درد ایران در پایان افزود: بیماری آرتروز نه تنها موجب درد و مصرف مسکن میشود؛ بلکه به مرور موجب ناتوانی و عدم تحرک فرد نیز میشود. بنابراین حتما باید آن را درمان و کنترل کرد. درمان آرتروز هرچه زودتر و در مراحل اولیه انجام شود، موثرتر خواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید