حشراتی که سلامتی شما را تهدید می کنند!+ تصاویر
حشرات گونههای مختلفی دارند و هرکدام نقش حیاتی در جهان ایفا میکنند در این میام برخی حشرات هستندکه که برای سلامتی ما خطر جدی محسوب میشوند.
به گزارش جی پلاس، میلیونها گونه حشره که امروزه در جهان وجود دارند نقش حیاتی در اکوسیستم ما بازی میکنند و ما به آنها نیاز داریم. اگرچه بیشتر آنها بیخطر هستند، اما برخی از آنها ناقل بیماری هستند یا زهرشان را وارد بدن ما میکنند یا به طور کلی مزاحم هستند. ما حشرات و مخصوصا نوع خطرناک آنها را دوست نداریم! در اینجا با خطرناکترین گونههای حشرات آشنا میشوید.
موریانه
آنها به شکلی که فکر میکنید خطرناک نیستند، اما نقش مهمی در محیط زیست و برخی رژیمهای غذایی بازی میکنند. اما میتوانند باعث خسارت به محصولات و زیرساختها شوند.
شپش
شپشها لاشخورهای بیبالی هستند که از پوست بدن میزبان یا سایر ترشحات مثل خون تغذیه میکنند. به طور میانگین انسانها حدود ۱۵ گونه شپش مختلف روی سرشان دارند. شپشها هم مثل موریانهها همیشه برای انسان خطرناک نیستند، اما میتوانند ناقل بیماری باشند.
کنه گوزن
کنه گوزن هر سال هزاران نفر را به بیماری لایم مبتلا میکند. این بیماری با یک جوش در اطراف محل گزش شروع میشود که شبیه چشم گاو است. علائم اولیه شامل سردرد و تب میشود. با گذشت زمان، قربانی دچار سفتی مفاصل و مشکلات قلبی میشود. افراد کمی در اثر این بیماری میمیرند، اما بیماریشان ممکن است سالها طول بکشد.
مورچههای جنگی
مورچههای جنگی به خاطر تهاجمی بودنشان شناخته شده اند. برخلاف سایر گونههای مورچه، این مورچهها لانه دائمی نمیسازند. بلکه کلنیهایی میسازند که از یک جا به جای دیگر حرکت کنند. این شکارچیان در روز حرکت میکنند، حشرات و سایر مهرهداران کوچک را شکار میکنند. در واقع کل کلنی روی هم ۵۰۰۰۰۰ حشره و حیوان کوچک را در روز مصرف میکنند.
زنبور زرد
هرچند بیشتر زنبورهای زرد بیشتر یک آفت هستند اما برخی گونهها مثل زنبور زرد آلمانی آمریکای شمالی، جسور و مهاجم هستند و اگر تحریک شوند، نیشهای مکرر و دردناکی دارند.
عنکبوت بیوه سیاه
وقتی به عنکبوتهای خطرناک فکر کنیم، بیوه سیاه معمولا یکی از اولین گونههایی است که به ذهنمان میرسد. نیش عنکبوت بیوه سیاه ماده به دلیل سم عصبی که آزاد میکند برای انسان بسیار خطرناک است، اما اگر سریع اقدام شود، قابل درمان است.
کرم دخترک
اگرچه این حشرات پشمالو و بامزه هستند، اما گولشان را نخورید. به محض تماس با پوست انسان درد شدیدی ایجاد میکند و حتی موجب درد قفسه سینه، بیحسی یا مشکلات تنفسی میشوند.
سوسک
سوسکها معروفترین ناقلان بیماریها هستند که میتوانند برای انسان بسیار خطرناک باشند. علاوه بر این آنها میتوانند ماهها بدون آب و غذا زندگی کنند.
کرمهای انگلی
کرمهای انگلی نوعی انگل «eukaryotic» هستند که با مکیدن خون، مواد مغذی خود را از بدن میزان میگیرند. بیشتر کرمهای انگلی داخل دستگاه گوارش انسان زندگی میکنند و موجب بیخوابی، تهوع، سرگیجه و مشکلات متعدد دیگر میشوند
ساس
این انگل بلندمدت بدن انسان شاید موجب درد شدید و مرگ نشود، اما نیش آنها اثر روانی منفی و حساسیت ایجاد میکند.
مگس پاشنه
مگسهای پاشنه لاروی دارند که انگلهای خطرناک را به انسان انتقال میدهد. مگسهای پاشانه معمولا توسط پشهها و کنهها منتقل میشوند. وقتی پشهای که لارو مگس پاشنه را حمل میکند، روی پوست انسان مینشیند، لارو را روی پوست رها میکند. چند روز بعد این لارو زیر لایه پوست رشد میکند و اگر بلافاصله درمان نشود، موجب عفونت جدی میشود.
صدپای خانگی
صدپاهای خانگی با دو چنگال سمی شان شناخته میشوند. نیش آنها برای انسان خطرناک است، چون بسیار دردناک است و موجب ورم شدیدی میشود که چند روز طول میکشد.
عقرب سیاه دم کلفت
عقرب سیاه دم کلفت اگرچه از نظر فنی در دسته حشرات جا نمیگیرد، اما جزء خطرناکترین گونههای عقرب است. بیشتر آنها در آفریقای جنوبی به خصوص در بیابانها زندگی میکنند. این عقرب دم ضخیم و پنجههای ریزی دارد و میتواند سم را از طریق دمش پرتاب کند و موجب درد، فلج و حتی مرگ در انسان شود.
حشرات قاتل
این حشرات انگلی بیماری شاگاس را انتقال میدهند و اغلب کسانی که در بخشهای روستایی و فقیر آمریکا زندگی میکنند را آلوده میکنند.
مورچه گلوله
درد ناشی از نیش مورچه گلوله مثل درد گلوله خوردن است، این درد کشنده بیش از یک روز دوام دارد.
عنکبوت سرگردان برزیلی
عنکبوتهای سرگردان برزیلی سمی و دفاعی هستند و در مناطق گرمسیری آمریکای جنوبی و مرکزی زندگی میکنند. این نوع عنکبوت در کتاب گینس با عنوان سمیترین عنکبوت جهان ثبت شده است.
پشه آنوفیلیس
این پشهها ناقل مالاریا و سایر بیماریهای واگیردار در مناطق گرمسیری جهان هستند.
کک موش
ککهای موش، انگل جوندگان و میزبان کرمهای نواری هستند و میتوانند از طریق تخم هایشان بیماریهای خطرناک را بین انسانها انتقال دهند.
زنبور عسل آفریقایی
زنبورهای عسل آفریقایی به خاطر تواناییشان کشتن انسان، زنبور قاتل نامیده میشوند. دسته بزرگی از آنها کندوهای زنبورهای عسل اروپایی را با حمله به آنها و کشتن ملکه اروپایی و جایگذاری ملکه خود تصرف کردند. آنها برای دفاع گروههای بزرگی تشکیل میدهند و آماده کشتن هرکسی هستند که به کندوی آنها حمله کند.
کک
کنهها بیماریهای متعددی را بین حیوانات و انسانها جابجا میکنند و در تاریخ به طاعون خیارکی کمک کرده اند.
مورچههای آتشین
گروهی از مورچههای گزنده با سرهای قهوهای مسی و بدن تیرهتر هستند که میتوانند اسید فرمیک را به مهاجمان شلیک کنند و باعث التهاب، درد و حتی مرگ شوند.
عنکبوت منزوی قهوهای
این عنکبوت مثل بیوه سیاه سمهای عصبی تولید نمیکند، اما نیشش بافت را از بین میبرد و باعث زخمهایی میشود که درمان آن چند ماه طول میکشد.
مورچههای سایفو
این مورچهها به صورت ستونی حرکت میکنند و از نظر رفتاری شبیه مورچههای جنگی هستند. فک آنها بسیار قدرتمند است و معمولا دو زخم به جای میگذارد. هرچند آنها انسان را نمیکشند، اما تعدادی زیادشان میتواند حیوانات کوچک را بکشد.
زنبورسرخ ژاپنی غول پیکر
بیشتر این زنبورها ساکن مناطق روستایی ژاپن هستند. این نوع زنبور ذاتا مهاجم نیست و فقط زمانی که احساس خطر کند به انسان حمله میکند. اما سم آنها به سیستم عصبی حمله میکند و فقط با یک نیش میتواند انسان را بکشد.
مگس تسه تسه
مگسهای تسه تسه یا تیک تیک با خوردن خون مهرهداران زندگی میکنند. آنها در آفریقای میانه و نزدیک صحرای بزرگ آفریقا زندگی میکنند. آنها ماده شیمیایی به نام «trypanosome» حمل میکنند که موجب بیماری خواب در انسان میشود.
دیدگاه تان را بنویسید