قیمت موبایل 40 درصد کاهش می یابد
در شرایطی که قیمت گوشی تلفن همراه پس از روند افزایشی ماههای گذشته، در هفته گذشته با کاهش روبرو بود رئیس اتحادیه فروشندگان تلفن همراه اعلام کرد که اگر ۶۰۰ هزار دستگاه گوشی توقیف شده توسط سازمان حمایت قیمتگذاری شود و از سوی دیگر ارز نیمایی برای واردات این محصول تامین شود، قیمت موبایل تا ۴۰ درصد کاهش خواهد یافت.
به گزارش جی پلاس، قیمت گوشی تلفن همراه در بازار طی ماههای گذشته با نوسانات نرخ ارز افزایش عجیب و غریبی پیدا کرده بود، اما در هفته گذشته قیمت انواع تلفن همراه با کاهش مواجه شد که گزارش میدانی خبرنگار ما نیز گویای ارزانی موبایل تا ۲ میلیون تومان در برخی برندها بود.
البته پیش از این فلاح جوشقانی - معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - درباره دلایل افزایش قیمت موبایل در بازار اینگونه توضیح داد که بازار تلفن همراه، بازاری کاملا وابسته به ارز است که نوسانات نرخ ارز قطعا در قیمت آنها تاثیر میگذارد، اما بیش از ۳۰ درصد افزایش قیمت گوشی تلفن همراه در بازار به دلیل کمبود عرضه است.
با وجود اینکه هفته گذشته قیمت انواع موبایل در بازار با کاهش نرخ ارز، ارزانتر از ماه گذشته و هفتههای قبل شد، ابراهیم درستی نائب رئیس اتاق اصناف تهران و رئیس اتحادیه فروشندگان گوشی تلفن همراه در این باره به ایسنا گفت: هم اکنون ۶۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در گمرک توقیف شده که به دلیل پروندههای تخلف گذشته و یا دیرکردن در مراحل ترخیص و تامین ارز است. این کالا منتظر قیمتگذاری از سوی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولید کنندگان بوده که باید هر چه سریعتر انجام شود و با عرضه این موبایلها، بازار این کالای ضروری نیز رنگ آرامش به خود بگیرد.
وی افزود: اگر ارز نیمایی به صورت مستمر و منظم برای واردات موبایل اختصاص پیدا کند و واردکنندگان بتوانند سهم بازار را تامین کنند، قطعا قیمت تلفن همراه در آیندهای نزدیک با کاهش قابل توجهی مواجه میشود، اما هم اکنون یکی از مسائلی که سبب میشود قیمت موبایل افزایش یابد، کمبود جنس و کالا در بازار است.
درستی با بیان اینکه در هفته گذشته شاهد افزایش ۱۵ تا ۲۵ درصدی قیمت موبایل و تبلت در بازار بودیم، تاکید کرد: اگر اتفاقاتی که مطرح کردم از قیمتگذاری تا تامین ارز و سهم بازار رخ دهد، شاهد کاهش قیمت موبایل تا ۴۰ درصد و حتی بیشتر خواهیم بود، اما باید این نکته را مدنظر قرار داد که فروشنده موبایل، گرانفروش نیست و عمده تخلف برای توزیع کنندگان و وارد کنندگان عمده تلفن همراه است، البته این مسئله را که برخی فروشندگان هم ممکن است مرتکب تخلف و گرانفروشی شوند، منکر نمیشویم اما گرانی در بازار موبایل دلایل دیگری دارد.
رئیس اتحادیه فروشندگان تلفن همراه با اشاره به صفر شدن قاچاق موبایل در راستای اجرای طرح رجیستری تلفن همراه اظهارکرد: در گذشته نه چندان دور، سالانه بالغ بر ۲۰۰۰ میلیارد تومان تلفن همراه به کشور قاچاق میشد، اما از زمانی که طرح ریجستری اجرایی شده قاچاق آن تقریبا به صفر رسیده است. بنابراین مسئولان باید هر چه سریعتر در راستای ساماندهی بازار موبایل اقدامات لازم را انجام دهند، تا التهابات بازار آن برطرف شود.
دیدگاه تان را بنویسید