برای درمان خانگی زخم لثه، خونریزی‌‌های لثه و التهاب لثه، ماساژ لثه‌ها با سماق، روغن خردل، نمک و استفاده از دهانشویه برگ اکالیپتوس توصیه میشود.

به گزارش جی پلاس، زخم لثه، خونریزی، التهاب و تحلیل لثه‌ها از مهمترین مشکلات و بیماری‌های دهان است که بایستی به آن توجه خاصی نمود، چراکه سلامت لثه‌ها در سلامت دندانها موثر بوده و سلامت دهان و دندان بر سیستم گوارش موثر است و به طور کلی بر وضعیت کلی بدن تاثیرگذار میباشد. به طور کلی شایعترین علت ایجاد زخم لثه و خونریزی‌های لثه رسوب و جرم دندانها است، از همین رو ست که همواره به مسواک زدن دندانها صبح و شب توصیه میشود.

دلایل و علت زخم لثه و خونریزی‌های لثه

مهمترین علت ایجاد زخم‌های لثه که با التهاب و خونریزی نیز همراه است جرم رسوب گرفته بر روی دندانها میباشد. تکه های غذای جمع شده طی مدتها روی هم انباشته شده و تشکیل جرم میدهند. این جرم محل اتصال دندان به لثه را شل میکند. در این ناحیه شل شده، باکتری‌ها و سایر میکروارگانیسم‌ها شروع به فعالیت نموده و در نتیجه باعث ایجاد التهاب لثه میگردند که موجب درد شده و در زمان مسواک زدن منجر به خونریزی میگردد. سایر علتهای ایجاد زخمهای لثه عبارتند از:

کمبود ویتامین‌ها و سوء تغذیه

کم خونی

اختلالات حساسیتی

واکنشهای دارویی

سیگار کشیدن و مصرف دخانیات

استفاده ناصحیح از مسواک و نخ دندان

درمان خانگی زخم لثه، درمان زخم لثه، خونریزی لثه، التهاب لثه، عفونت لثه

درمان خانگی زخم لثه، خونریز‌یهای لثه و التهاب لثه

روش صیحی مسواک زدن و استفاده روزانه از نخ دندان از اصلی‌ترین مراقبتهای لثه میباشند. برخی راهکارهای درمان خانگی زخم لثه و معالجه التهاب و خونریزی‌های لثه شامل موارد زیر است:

غرغره کردن دم کرده حنا

همانند درمان خانگی زخم دهان، یکی از شیوه‌های درمان زخم لثه نیز غرغره دم کرده گیاهی از برگهای حنا است که میتوان از آن همانند دهانشویه استفاده نمود.

مالیدن روغن خردل + نمک به لثه‌ها

به این منظور یک قاشق غذاخوری روغن خردل را با یک قاشق چایخوری نمک ترکیب نموده و با انگشت به لثه‌های خود بمالید. ماساژ لثه‌ها بایستی در خط بالا و پایین و به صورت دایره‌ای انجام گردد. این کار را به مدت ۳۰ ثانیه انجام دهید و سپس با اب گرم دهان خود را شستشو دهید. برای دستیابی به نتیجه بهتر این کار را هر روز ۲ تا ۳ مرتبه انجام دهید.

مالیدن روغن کرچک + کافور

از دیگر راهکارهای درمان خانگی زخم لثه، ماساز لثه‌ها با روغن کرچک است که با مقدار کمی پودر کافور ترکیب شده است.

مصرف لیمو ترش تازه

لیمو ترش تازه سرشار از ویتامین C است و برای درمان این بیماری بسیار مفید میباشد. ویتامین C موجود در لیمو ترش تازه، علاوه بر افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها، سلامت دندانها و استخوانها را حفظ کرده و از پوکی و سستی دندان‌ها، درد دندان و خونریزی لثه‌ها جلوگیری می کند.

مسواک با عسل + نمک

از راهکارهای توصیه شده در طب سنتی برای درمان خانگی زخم لثه و سایر ناراحتی‌های لثه به ویژه درمان عفونت لثه مسواک زدن با ترکیب عسل و نمک به جای خمیر دندان است.

مالیدن سماق به لثه‌ها

سماق در تقویت لثه‌ها تاثیرگذار و در محکم کردن آن بسیار مفید است.

مسواک زدن با شاخه اقاقیا

استفاده از شاخه‌های کوچک اقایقا برای مسواک زدن، یک ماده ضد عفونی بوده و برای ماساژ لثه ‌ها و عمل جویدن عالی است. این کار حدود ۵ دقیقه بایستی به طول انجامد. همچنین پوست درخت اقاقیا دارای خاصیت انعقاد خون بوده و جوشانده بسیار مناسبی برای درمان خانگی زخم لثه و خونریژی‌های لثه محسوب میگردد، این جوشانده نشاط آور بوده و طعم شیرینی را در دهان به جای میگزارد.

غرغره جوشانده برگ اکالیپتوس

دهانشویه تهیه شده از برگ اکایپتوس یک معجون آرام بخش برای لثه‌های زخم میباشد. به این منظور ۱۰ تا ۱۵ عدد برگ اکالیپتوس را در یک لیتر آب بجوشانید و اجازه دهید ۵ دقیقه بجوشد. سپس آن را صاف نموده ۲ تا ۳ قطره روغن گل میخک به آن اضافه نمایید. این مخلوط را صاف نموده و از آن به عنوان دهانشویه استفاده نمایید.

توصیه‌هایی برای داشتن لثه‌هایی سالم

لازم است بدانید، لثه سالم صورتی رنگ و مستحکم است و دندان‌های شما را به خوبی سر جای خود نگه می‌دارد. به طور کلی زمانی لثه‌های شما سالم هستند که وقتی لثه‌های خود را لمس می‌کنید یا می‌شوئید، دچار خونریزی نشود. از دیگر علائم ابتلا به ناراحتی‌های لثه، بوی بد دهان، احساس طعم ناخوشایند در دهان، بزاق بیش از حد، احساس مزه فلز در دهان و لق شدن دندانها است. زخم لثه، التهاب و عفونت لثه همیشه دردناک نیست و ممکن است از وجود آن مطلع نباشید، به همین دلیل است که باید به صورت منظم به دندان پزشک مراجعه کنید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
5 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 1026148
  • منبع: بهداشت نیوز
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.