دلیل افزایش قیمت رب گوجه فرنگی؟

در پی افزایش قیمت گوجه فرنگی در روزهای اخیر، ‌قیمت رب گوجه‌فرنگی نیز حدود دو برابر شده است که رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی می‌گوید دلیل آن افزایش قیمت گوجه‌فرنگی نیست، چراکه رب‌هایی که اکنون در بازار است با گوجه‌فرنگی کیلویی ۵۰۰ تومان تهیه شده است.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، قیمت گوجه‌فرنگی از اواسط شهریور ماه سیرصعودی داشته است؛ به طوریکه طبق آمار بانک مرکزی در روزهای آخر شهریور نسبت به ماه قبل ۴۲.۱ درصد گران شده و قیمت آن در روزهای اخیر به حدود ۷۰۰۰ تومان رسیده است که فروشندگان، مهم‌ترین علت این افزایش قیمت را صادرات بی‌رویه این محصول می‌دانند که براساس آمار رسمی منتشر شده طی پنج ماهه نخست امسال بالغ بر ۳۵۴ هزار تن گوجه‌فرنگی به ارزشی بالغ بر ۱۸۰ میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شده است.

 

در این راستا وزارت صنعت معدن و تجارت در بخشنامه‌ای، از تاریخ ۲۷ شهریور صادرات گوجه‌فرنگی به استثنای گوجه‌های گلخانه‌ای را اطلاع ثانوی ممنوع کرد و وزارت کشاورزی نیز وعده داد که به زودی عرضه گوجه‌فرنگی افزایش و قیمت آن کاهش می‌یابد.

در این میان، افزایش قیمت گوجه‌فرنگی ‌در هزینه تمام شده کارخانه‌های تولید رب گوجه تاثیر گذاشت و بیش از دو برابر شد. اما رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، ‌تاکید دارد که این افزایش قیمت نباید رخ می‌داد، چراکه رب‌هایی که اکنون در بازار است در ماه‌های گذشته و با استفاده از گوجه‌فرنگی کیلویی ۵۰۰ تومان تهیه شده است.

اسدالله کارگر، با اشاره به اینکه مشکل کاهش عرضه گوجه‌فرنگی حل شده است، گفت:‌ صادرات بی‌رویه، جمع‌آوری گوجه برای کارخانه‌های رب و تعطیلات تاسوعا و عاشورا هم‌زمان باعث افزایش قیمت گوجه‌فرنگی شد. چراکه جمع‌آوری گوجه برای کارخانه‌های رب سازی در شرایط عادی مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما در زمان تعطیلات و همچنین صادرات بی‌رویه این محصول باعث کاهش عرضه و افزایش قیمت شد.

وی افزود: با توجه به اینکه در تعطیلات تاسوعا و عاشورا که ‌کارگران، کامیون‌داران و توزیع‌کنندگان کار نمی‌کنند، کاهش عرضه این محصول در بازار تشدید شد.

کارگر همچنین خاطر نشان کرد: اگر تا اطلاع ثانوی ممنوعیت صادرات گوجه‌فرنگی اجرا شود، عرضه این محصول به حد نصاب خواهد رسید.

رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی با اشاره به اینکه یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت‌ها، تقاضای بیش از حد کشورهای همجوار است، گفت: صادرات و ارزآوری برای کشور زمانی مجاز است که از نظر داخلی تامین باشیم.

به گفته وی، کاهش ارزش پول ایران باعث شده فروش محصولات داخلی به صورت قانونی یا غیر قانونی در مرزها، سود بالایی به همراه داشته باشد که در نتیجه آن تمایل تولیدکنندگان به صادرات افزایش یافته است و از طرف دیگر خرید محصولات ایرانی برای کشورهای همجوار بسیار ارزان تمام می‌شود.

البته پیش‌تر هم دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت رب را گران شدن قوطی و درهای آسان‌باز شو و درهای ساده رب عنوان کرده و گفته بود که از ابتدای فصل برداشت گوجه‌فرنگی با توجه به کم‌آبی پیش آمده نسبت به کمبود گوجه‌فرنگی هشدار داده شده بود و در جلسات برگزار شده در وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی نیز درخواست ممنوعیت صادرات این محصول ارائه شده بود اما، دستور ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت وقتی صادر شد که که از اوج فصل برداشت گذشته‌ایم و گوجه‌فرنگی‌ها صادر شده‌اند.

 

دیدگاه تان را بنویسید