توضیح استاد فاطمی‌نیا درباره شیوه استخاره

استخاره از کارهایی است که خیلی از مردم به هنگام انجام کارهای مهم از جمله ازدواج، خرید خانه، انتخاب شغل و... به سراغش می روند. اما این استخاره، شرایط و لوازمی دارد که مرحوم استاد فاطمی نیا این عارف بالله به توضیح آن پرداخته اند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار جماران، مرحوم استاد سید عبدالله فاطمی نیا درباره شیوه استخاره و شرایط آن، بحث مهمی را در خلال تفسیر صحیفه سجادیه ارائه کرده اند که در ادامه مطلب به آن پرداخته شده است: 

 

استخاره دو نوع است، یک وقتی است که انسان فقط با قلب و زبان خود از خدای متعال طلب خیر می‌ کند که استخاره‌ی اصلی هم همین است، مثلا من به دنبال کاری می‌ روم و دعا می کنم و از خدای متعال می‌ خواهم که در این کار من خیر قرار دهد.

یک نوع دیگر استخاره هست که مثلا با تسبیح یا قران انجام می‌ شود و این نوع استخاره برای زمانی است که ابهام و تردیدی در گوشه‌ ای از گوشه‌ های قلب ما بماند که با مشورت هم برطرف نشود، و الا در جایی که مشورت کرده ایم و ابهام و شکی نداریم، دیگر استخاره جا ندارد.

مثلا برای دختر خانومی خواستگار آمده، خواستگار و خانواده ایشان از لحاظ تدین و اخلاق و رفتار و ... مورد رضایت هستند و آنها را کاملا می شناسیم، در مشورت هم به این نتیجه رسیدیم که مورد مناسبی است، اینجا دیگر استخاره لازم نیست.

 

استاد فاطمی نیا در این بخش از سخنانشان به اینکه استخاره با قران کار مشکلی است پرداخته و فرموده اند:

از بعض روایات استفاده می شود اگر با قرآن می خواهیم استخاره کنیم، باید اهل آن استخاره کند!

استخاره‌ با قرآن خیلی مشکل است، اصلاً باید موهبت شده باشد، اگر نشده است با قرآن استخاره نکنید!

من در بعضی از این پیش‌نمازهای مساجد دیده‌ ام که مثلا به ایشان می‌ گویند یک خانم پشت پرده استخاره می‌ خواهد، حتماً کار مهمی برای او پیش آمده است که استخاره می‌ خواهد، آن پیش‌نماز عزیز هم قرآن را باز می‌ کند و می‌ گوید: «ان شاء الله خیر است!»

ای وای بر من! پیش‌نماز عزیز، روحانی عزیز! با قرآن بازی نکنید، تو از کجا فهمیدی که این خوب است یا بد؟ استخاره‌ی قرآن فرد به فرد متفاوت است، مانند تعبیر خواب است.

اگر استخاره‌ی با قرآن به تو موهبت نشده باشد، با تسبیح استخاره کنید، با قرآن استخاره نکنید!

 

 برگرفته از جلسه ۱۰۹ سیری در صحیفه سجادیه

 

دیدگاه تان را بنویسید