مقایسه آمارهای داخلی و جهانی از مصرف برق ایرانیها
محکوم کردن ایرانیها به پرمصرفی براساس آمار شبههدار؟
درحالی که مسئولان صنعت برق همواره تاکید دارند سرانه مصرف برق در کشور بالاتر از استانداردهای جهانی است، چندی پیش آماری از سوی شورای جهانی انرژی در مورد سرانه مصرف برق در کشورهای مختلف منتشر شد که نشان میداد ایران جزو کشورهای کم مصرف برق در بین دیگر کشورها است، اما بر اساس تعبیر جدیدی که سخنگوی صنعت برق از آمار دارد، انگشت اتهام هنوز بهسوی مصرفکنندگان نشانه رفته است.
به گزارش سرویس جامعه جی پلاس، بر اساس آمار منتشر شده از سوی شورای جهانی انرژی، میزان سرانه مصرف برق در ایران ۲.۹ مگاوات در ساعت برای هر نفر است و تنها کشورهایی مانند مصر (۱.۷) و عراق (۱.۲) کمتر از ایرانیها برق مصرف میکنند؛ این درحالی است که میانگین سرانه مصرف برق در جهان ۳.۱ مگاوات ساعت به ازای هر نفر است و کشورهایی مانند قطر (۱۷)، کانادا (۱۵)، کویت (۱۴) و سوئد، آمریکا و عربستان (حدود ۱۳) به مراتب برق بیشتری از ایران مصرف میکنند.
اما در این میان، محمودرضا حقیفام، سخنگوی صنعت برق تعبیر جدیدی را درباره مصرف برق کشورها مطرح میکند. او در پاسخ به این سئوال که چرا باوجود مصرف نسبتا پایین برق در ایران که براساس آمارهای ذکر شده حتی از میانگین مصرف جهانی هم کمتر است، همواره مسئولان تاکید داشتهاند که مصرف برق در ایران را بالا بخوانند؟ این استدلال را مطرح میکند که چون برخی از کشورهای بالایی این جدول از برق هم برای وسایل روزمره و هم برای گرمایش و پخت و پز استفاده میکنند و ایرانیها برای این کار از گاز استفاده میکنند برای پیدا کردن مصرف واقعی برق در ایران باید مصرف گاز و برق را با یکدیگر تجمیعشده حساب کرد!
به نظر میرسد منظور سخنگوی صنعت برق مقایسه میزان مصرف مجموع انرژی ایران با کشورهای دیگر است که طبیعتا هم کارشناسان داخلی و هم کارشناسان خارجی به پرمصرفی ایرانیها در حوزه انرژی تاکید دارند، اما اگر فقط مقایسه مصرف برق کشورها با یکدیگر مدنظر باشد، تجمیع مصرف برق و گاز با یکدیگر اساسا درستی اطلاعات مدیران صنعت برق را زیر سئوال میبرد.
به گفته سخنگوی صنعت برق، کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی، کل انرژی خانگی خود را با استفاده از مصرف برق تامین می کنند در حالی که خانوارهای ایرانی از دو انرژی گاز و برق برخوردار هستند. وی با بیان اینکه در اروپا و آمریکا، وسایلی از جمله اجاق گاز و تجهیزات گرمایشی، برقی هستند اما در ایران این تجهیزات از سوخت گاز استفاده می کنند، گفت:به دنبال این تحلیل های اشتباه، ما مصرف گاز و برق هر خانوار ایرانی را تجمیع و با مصرف برق خانوارهای اروپایی و آمریکایی مقایسه کرده ایم که نتیجه این مقایسه نشان می دهد مصرف ما بسیار بیشتر است.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: طبق تحلیل صورت گرفته در سال ۱۳۸۶ میزان معادل گازی که به برق تبدیل می شود برابر با ۱۰ هزار کیلووات ساعت است که حدود سه برابر میزان برق مصرفی در کشور است و اگر این میزان را با حدود ۳ مگاوات ساعت مصرف برق سرانه جمع کنیم، مجموع ۱۲.۹ مگاوات ساعتی سرانه مصرف برق هر نفر، ایران را در رتبههای بالای مصرف سرانه برق در جهان جای میدهد.
دیدگاه تان را بنویسید