رئیس اداره محیط زیست تهران گفت: شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان فراتر از یک نقطه کوچک است و یک پرنده مهاجر ممکن است؛ از 10 استان رد شده و چند استان را درگیر کند. نباید به این مسئله نقطهای نگاه کنیم، تمام کشور به یک اندازه در معرض خطر است.
به گزارش جی پلاس، محمدحسین بازگیر، رئیس اداره محیط زیست تهران با اشاره به شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سراسر کشور گفت: متاسفانه حدود دو هفته پیش همکاران ما در اطراف دریاچه خلیج فارس (منطقه 22) متوجه شدند، چند پرنده هستند که حال خوشی ندارند و در نهایت تلف شدند. لاشه آنها بر حسب دستورالعمل به سازمان مرکزی فرستاده شد و متاسفانه بررسیها نشان داد که یکی از آنها همین بیماری را داشته است.
بازگیر با تاکید بر این نکته که هنوز جای دیگری نکته مشکوکی مشاهده نشده است در رابطه با اقدامات پیشگیرانه اداره کل محیط زیست استان تهران در این خصوص تصریح کرد: کارهای پیشگیرانهای برای بقیه نقاط انجام میدهیم واطلاع رسانی و پیگیری در اماکن مختلف و مراکز نگهداری در حال انجام است و با دستگاههای ذیربط همچون دامپزشکی در ارتباط هستیم از آنجایی که دریاچه شهدای خلیج فارس از سوی شهرداری مدیریت میشود به آنها نیز در این خصوص اطلاعرسانی کردهایم.
رئیس اداره محیط زیست تهران در ادامه از همه شهروندان خواست در راستای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با سازمان محیط زیست همکاری کنند و ادامه داد: ما برای نظارت و پایش نیز برنامهریزی کردهایم و همکاران ما در اماکنی که امکان وجود پرندگان وحشی وجود دارد نظارت را آغاز کردند که این شامل اطراف رودخانهها هم میشود. از مردم خواهش میکنم در این خصوص با ما همکاری کرده و هرجایی که مورد مشکوکی دیدند حتماً اطلاعرسانی کنند.
او ادامه داد: شهروندان به هیچ وجه به پرندگان به خصوص پرندگان وحشی دست نزنند، زیرا ممکن است بیماری منتقل شود و در تماس با پرندگان اصول بهداشتی را رعایت کنند. همچنین قانونهای موجود در مورد صید، شکار و پیشگیری را به صورت جدی مورد توجه قرار داده و پیشگیری کنند.
او با بیان اینکه مردم باید تا جای ممکن ارتباط با پرندگان را به حداقل برسانند، افزود: این بیماری برای همه پرندگان است و فرقی نمیکند پرنده وحشی باشد. برای هرکدام هم که رخ بدهد باید این مسئله را جدی بگیریم و همه اقدامات بهداشتی را رعایت کنیم. شهروندان باید آمار تلفات پرندگان وحشی را به دامپزشکی و محیط زیست اطلاع دهند. در حال حاضر در همه آبگیرها و همه عرصهها پایش صورت میگیرد و توصیه اکید میکنیم که شهروندان هم به شکار و صید نروند.
بازگیر در واکنش به این سوال که آیا احتمال وجود آنفلوآنزای حاد پرندگان در کبوترهای شهری هم وجود دارد یا خیر ادامه داد: ما تنها موردی که مشاهده کردهایم در خصوص پرندگان آبزی بوده است و در رابطه با کبوترهای شهری هیچ نمونهای به ما گزارش نشده است.
رئیس اداره محیط زیست در ادامه بر جدی بودن خطر در این حوزه تاکید کرد و افزود: شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان فراتر از یک نقطه کوچک است و یک پرنده مهاجر ممکن است از 10 استان رد شده و چند استان را درگیر کند. نباید به این مسئله نقطهای نگاه کنیم، همه کشور به یک اندازه در معرض خطر است.