استاندار تهران عنوان کرد:

باید از ساخت بناهای غیرمقاوم در تهران جلوگیری کرد

استاندار تهران با تاکید بر نگرانی مردم تهران از وقوع زلزله گفت: مدیریت شهری تهران باید از بنای ساختمان‌های غیر مقاوم در شهر تهران جلوگیری کند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، محمد حسین مقیمی در سومین کنفرانس جامع مدیریت شهری ایران که با رویکرد زیرساخت‌ها خدمات و توسعه پایدار شهری در محل دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: مدیریت شهری ما امروز توسط نمایندگان مردم در شوراها رقم می‌خورد و بر اساس 101 قانون اساسی برای اینکه به فعالیت‌های عمرانی درمانی آموزشی و..سرعت دهیم مردم در شورای‌های شهر و روستا ، شوراهای شهرستان و شورای عالی استان‌ها نمایندگان خود را برای مدیریت انتخاب می کنند.

وی افزود: در حال حاضر حدود 17 هزار نفر ازمدیران مجموعه‌های شهرو روستا که در حقیقت منتخبان مردم در شوراهاهستند، مجموعه‌ای از مدیران در سطح کشور را تشکیل می دهند که می توانند توسعه و پیشرفت شهرها و روستاها را رقم بزنند.

مقیمی ادامه داد: در حقیقت مدیران مجموعه ای بزرگ و اثرگذاری هستند که مشکلات و کمبودها و نارسایی‌های روستاو شهر را بررسی و برای رفع آنها برنامه ریزی می کنند.

وی تاکید کرد:  مدیران شهری‌، مدیران اجرایی خود را که همان شهرداران هستند ، انتخاب می کنند تا به پیشرفت توسعه شهری سرعت ببخشند. و بخش دیگر مدیران روستایی با انتخاب دهیاران در توسعه و پیشرفت روستاها نقش به سزایی را ایفا می کنند.

استاندار تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود به نقش و جایگاه شورای عالی استان‌ها در تبیین قوانین کشور اشاره کرد و افزود: شورای عالی استانها که مشکلات مدیریت شهری و روستایی کشور را دنبال می کنند از ظرفیت خوبی همسان با مجلس شورای اسلامی برای قانون گذاری برخوردار است به شکلی که می‌تواند طرح‌هایی را به مجلس و دولت برای تصویب ارسال کند. به این ترتیب جایگاه رفیعی برای مدیریت شهری و روستایی در کشور و قانون اساسی پیش‌بینی شده است.

وی در تشریح آنچه که به عنوان خصوصیات مدیریت شهری مناسب اعلام می شود، گفت: مدیریت شهری باید کلان نگر و یا سیاستگذار باشد تا شهر را از وضعیت فعلی  به وضعیت مطلوب هدایت کند. در این میان مدیریت شهری باید به مسائل شهر خود آشنا باشد و نقاط ضعف و قوت شهر خود را بداند. و مهم تر از همه اینکه باید  با شورای شهر و روستای خود کاملا هماهنگ باشد.

مقیمی حفظ منابع طبیعی و سرمایه های خدادادی را یکی از اصول مهم و برجسته در مدیریت شهری خواند و افزود:‌بی تردید باید در کنار توسعه  و پیشرفت در حفظ منابع طبیعی توجه ویژه داشته باشیم . نباید به گونه‌ای باشد که برای توسعه وپیشرفت  بیش از حد از محیط زیست استفاده کنیم که موجب تخریب آن شود چرا که با تخریب محیط زیست نسل‌های آینده دچار مشکل خواهند شد.

وی افزود:‌ مدیریت شهری باید در مباحثی همچون امنیت شهری، توسعه اقتصادی نقش موثری را ایفا کنند و به این ترتیب قطعا توسعه پایدار شکل خواهد گرفت. توسعه زیرساخت‌ها در شهرها و روستاها باید توامان باید به صورت نرم افزاری و سخت افزاری اتفاق بیفتد.

استاندار تهران با تاکید بر اینکه امروز جامعه ما دچار معضل آسیب‌های اجتماعی است افزود:  امروز جامعه ما با مشکلات بسیاری همچون آسیب‌های اجتماعی ، معضلات اقتصادی ، مسائل روحی و روانی مواجه است . مدیریت شهری می تواند نقش موثری در کاهش همه این عوامل داشته باشد. قطعا مدیریت شهری در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی باید مسئولیت خود را به درستی ایفا کند. اگر امروز در تهران آلودگی هوا مشکلات جدی را برای مردم ایجاد کرده است مهم‌ترین وظیفه مدیریت شهری تلاش در جهت حل معضل ترافیک شهر تهران است. مدیریت شهری باید به گونه ای  برنامه ریزی کند تا تردد شهروندان در شهر تسهیل و معضل ترافیک مرتفع شود.

وی تاکید کرد: ظرف سال‌های گذشته با بالابردن  استاندارد بنزین در کلان‌شهرها گام موثری در کاهش آلودگی هوا برداشته شده اما معضل آلودگی هوا همچنان ادامه دارد و نیازمند برنامه  ریزی و اقدامات موثر است.

استاندار تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود ضمن اشاره به نگرانی مردم در خصوص وقوع زلزله گفت: امروز مردم تهران نگران زلزله هستند . هنوز از نظر علمی در دنیا به این توان نرسیده ‌ایم که زمان فعالیت گسل‌ها را پیش‌بینی کنیم .

وی ادامه داد: امروز کشور ژاپن مشکل خود را با زلزله حل کرده است و شهرهای خود را در مقابل زلزله مقاوم ساخته به شکلی که زلزله در شهرهای ژاپن کمترین خسارت‌ها را بر جای می گذارد ما نیز باید از زلزله‌های رودبار درس بگیریم و در حوزه مدیریت بحران برنامه ریزی داشته باشیم . قطعا اگر امروز این تصمیم را بگیریم که جلوی ساخت بناهای غیر مقاوم را بگیرم ساختمان‌های ما در آینده مقاوم می شوند و بازسازی‌هایمان نیز به سمت مقاوم سازی ساختمان ‌ها حرکت خواهد کرد.

استاندار تهران در خاتمه خاطرنشان کرد: امروز در دانشگاه‌های ما مهندسان وکارگران  بسیار ماهری تربیت می‌شوند. ما در کشور می‌توانیم مصالح مقاوم تولید کنیم و طراحی‌های مناسب داشته باشیم لذا مردم نمی پذیرند که ساختمان‌های غیر مقاوم برپا شوند.

 

دیدگاه تان را بنویسید