احتمال زندهبودن دریانوردان وجود دارد
مدیر عملیات ناوگان شرکت نفتکش ایران میگوید احتمال زندهبودن دریانوردان ایرانی ناپدیدشده در آبهای چین وجود دارد.
به گزارش جی پلاس، روزنامه شرق نوشت: اکبر جبلعاملی اظهار کرد: «کشتی نفتکش سانچی شنبهشب، ساعت ٨:١٠ به وقت محلی چین با یک کشتی باربری چینی در ١٥٠ مایلی (٢٨٢ کیلومتر) شانگهای در دریای چین تصادم کردند».
وی افزود: «ضربهای که به کشتی خورده، بسیار شدید بوده و منجر به آتشسوزی شده است. به خاطر اینکه محموله کشتی، میعانات گازی است، آتشسوزی باعث انفجارهای پیدرپی در کشتی شده است».
او با بیان اینکه این آتشسوزی هنوز هم ادامه دارد، گفت: «از همان زمان اولیه، اتاق کمیته اضطرار تشکیل شده و به گفته نماینده شرکت ملی نفتکش در چین نیز کمیته اضطرار شانگهای وارد عمل شده و یکسری شناورهای آتشخوار و شناورهای جستوجو و نجات را به محل حادثه ارسال کرده است».
به گفته او کار جستوجو برای نفرات احتمالی که روی آب هستند، به وسیله این نوع شناورها به همراه دو فروند کشتی ناوگان ایران و یک فروند کشتی باربری کشتیرانی جمهوری اسلامی ادامه دارد.
جبلعاملی با اشاره به پیکر پیداشده در صبح روز گذشته خاطرنشان کرد: «دیروز صبح پیکری پیدا شد که متعلق به این کشتی و یکی از ٣٢ نفر (یکی از دو نفر بنگلادشی یا یکی از ٣٠ نفر ایرانی) است اما متأسفانه نمیتوان آن را شناسایی کرد؛ با اینحال صددرصد متعلق به کشتی نفتکش سانچی است. پیداشدن پیکر این دریانورد مجهز به لباس ویژه نجات است که نشان از آن دارد که امکان اینکه نفرات دیگر فرصت کرده باشند با قایق نجات وارد آب شده باشند و زنده مانده باشند، زیاد است.
این مقام مسئول درباره خسارت واردشده به نفتکش نیز تصریح کرد: «تصادم به سمت راست کشتی بوده و حدس میزنیم کشتی باربری چینی به مخازن چهار و پنج نفتکش برخورد کرده که آسیب شدیدی به آن وارد کرده است. شدت حادثه در حدی است که با وجود دوجدارهبودن نفتکش، جداره اصلی که جداره تانکهای آب موازنه است، آسیب دیده و ضربه به مخازن محموله وارد شده است».
او در ادامه افزود: «احتمالا به این دو مخزن خسارت خورده و پس از آن بر اثر آتشسوزی و انفجاراتی که روی میعانات گازی رخ داده، خسارات بیشتری هم به نفتکش وارد شده است».
به گفته جبلعاملی، کشتی کاملا به طرف راست کج شده اما خبر غرقشدن کشتی صحت ندارد.
مدیر عملیات ناوگان شرکت نفتکش ایران با بیان اینکه وضعیت کشتی از روز اول خیلی بدتر نشده است، ادامه داد: «با گذشت زمان، آتش کمتر شده اما کاملا مهار نشده است و نمیتوان زمان دقیقی برای خاموشکردن آن ارائه داد. احتمال اینکه این آتش تا یکی دو روز آینده مهار شود، وجود دارد».
جبلعاملی افزود: «به نظر میرسد مخازن دیگر نیز درگیر آتشسوزی شده باشند اما نمیتوان در این زمینه بهصورت دقیق اظهارنظر کرد زیرا کمیته اضطرار اجازه نزدیکشدن تا یک مایلی به نفتکش را نمیدهد».
به گفته او، آنقدر آتش و دود زیاد است که نمیتوان دقیقا متوجه شد که چند مخزن درگیر آتشسوزی هستند.
جبلعاملی گفت: «اکنون هدف اصلی ما نجات پرسنل است. به همین دلیل تمام تمرکز روی آن است که پرسنل را نجات دهیم. احتمال میدهیم که آنها یا به طرف موتورخانه در پایین نفتکش رفته باشند یا از یکی از قایقهای نجات استفاده کرده یا به کمک لباسهای وضعیت اضطراری، خود را به دریا انداخته باشند. در هر حال تمرکز روی نجات افراد و خاموشکردن آتش است و در مراحل بعدی به علت حادثه خواهیم پرداخت».
مدیر عملیات ناوگان شرکت نفتکش ایران درباره کشتی باربری چینی گفت: «این کشتی چندان آسیب ندیده و قرار است نمایندگان شرکت ملی نفتکش در شانگهای از کشتی بازدید کنند. همینطور بازرسها و نمایندگان بیمه نیز بازدید کرده و مرکز پژوهشی مهندسی دریا (VDR) آن را چک خواهند کرد. بعد از خاموشکردن آتش، روی کشتی خواهیم رفت و با بررسیها از تمامی زوایا، میتوان دلیل اصلی این تصادم را شناسایی کرد».
نگرانی در مورد نشت گازهای سمی هم دیروز به قدر کافی نگرانکننده بود. از این مقام مسئول در مورد احتمال آسیبدیدن دریانوردان از طریق گاز سمی میپرسم. او میگوید: «منظور از خبر منتشرشده، همان محموله نفتکش است و نه چیز دیگری. محموله کشتی میعانات گازی است که قابلیت اشتعال و انفجار دارد، بااینحال، نمیدانیم پرسنل کشتی چه عکسالعملی در زمان وقوع حادثه از خود نشان دادهاند و آیا روی آب هستند یا داخل موتورخانه. همینطور اطلاعی در دست نیست که نشان دهد تصاعد این گازها تا چه اندازه میتواند روی دریانوردان اثر بگذارد. ممکن است آسیب ببینند و ممکن است که آسیب نبینند. هیچچیز مشخص نیست».
از او درباره حادثهخیزبودن منطقه و برخورد یک ناو جنگی آمریکایی در همین حوالی (آبهای ژاپن) با یک نفتکش فیلیپینی در اواخر خردادماه همین امسال میپرسم. پاسخ میشنوم: «در این منطقه کشتیها و شناورهای زیادی، از جمله شناورهای کوچک ماهیگیری وجود دارند که کار دریانوردی را بهویژه در شب سخت میکند، اما نمیتوانیم بگوییم منطقه حادثهخیز است، اما میتوان گفت شرایط دریانوردی در این منطقه مشکل است.»
با وجود این، این مقام مسئول تأکید میکند: «نفتکش ایرانی مجهز به آخرین سیستمهای راداری و پیشرفتهترین سیستمها بوده و از نظر فنی، وضعیت بسیار خوبی داشته است».
از طرفی او میافزاید: «نیروی انسانی درون این نفتکش نیز همه آموزشها را دیدهاند و بسیار متخصص هستند».
دیدگاه تان را بنویسید