چرا عدهای خاص باید مجوز ورود به طرح ترافیک داشته باشند؟
عضو کمیته حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تهران میگوید: در حال حاضر گروههای زیادی، از دولتیها گرفته تا افراد و اقشار مختلف حق ورود به طرح ترافیک را دارند و بقیه در صورت ورود به مناطق داخل طرح باید هزینه پرداخت کنند. در حالی که خیابانهای شهر منطقه مشاء است و استفاده از آن حق همه است. اگر قرار است عدهای برای ورود به بخشهایی از شهر هزینه پرداخت کنند این هزینه باید از همه گرفته شود. مگر وقتی فلان شخصیت سیاسی و نماینده مجلس میخواهد از اتوبان بگذرد میتواند عوارض پرداخت نکند؟»
به گزارش جی پلاس، شورای شهر تهران مدتی است که خبر از بررسی طرحی برای اصلاح طرح ترافیک داده است. طرحی که طی آن طرح ترافیک از مدل قدیمی آن خارج میشود و شهروندان در صورت ورود به بخشهای مختلف تهران عوارض پرداخت میپردازند. این ایده که در کمیته حمل و نقل شورای شهر در حال بررسی است با انتقادهای زیادی هم رو به رو بوده است. برخی آن را راهی برای دریافت هزینه از مردم و جبران کمبودهای مالی شهرداری دانستند و عدهای دیگر اعلام کردند که ساز و کار اجرای چنین طرحی آماده نیست.
محمد علیخانی عضو کمیته حمل و نقل شورای شهر با ابراز تعجب از انتقادها میگوید: «وقتی هنوز این طرح به طور کامل منتشر نشده و ابعاد مختلف آن برای مردم توضیح داده نشده چطور میتوان به آن اعتراض کرد. نمیخواهم بد بین باشم اما به نظر میرسد کسانی به شدت به این طرح اعتراض میکنند که منافع خودشان به نحوی به خطر افتاده است وگرنه مردم عادی که تا امروز هم توانایی ورود به طرح ترافیک نداشتهاند به چنین طرحهایی اعتراض نمیکنند.»
او طرح جدید ورود به مناطق مختلف تهران را مدیریت و ساماندهی ترافیک تهران میداند و میگوید: «طرح ترافیک فعلی 40 سال است که اجرا میشود و تنها تغییری که در سالهای گذشته روی آن اعمال شده بالا رفتن قیمت فروش مجوز ورود به طرح بوده است. ما میخواهیم طرح قبلی را مدیریت کنیم و وضعیت تهران را سامان بدهیم.»
علیخانی برداشته شدن تبعیضها را در زمینه ورود به طرح ترافیک یکی از اهداف اصلی اجرای روش جدید اعلام میکند و میگوید: «در حال حاضر گروههای زیادی از دولتیها گرفته تا افراد و اقشار مختلف حق ورود به طرح ترافیک را دارند و بقیه در صورت ورود به مناطق داخل طرح باید هزینه پرداخت کنند. در حالی که خیابانهای شهر منطقه مشاء است و استفاده از آن حق همه است. اگر قرار است عدهای برای ورود به بخشهایی از شهر هزینه پرداخت کنند این هزینه باید از همه گرفته شود. مگر وقتی فلان شخصیت سیاسی و نماینده مجلس میخواهد از اتوبان بگذرد میتواند عوارض پرداخت نکند؟»
او طرح ترافیک جدید را اینطور توضیح میدهد: «در حال حاضر هر کس نیم ساعت هم در محدوده طرح ترافیک کاری داشت باید اقدام به خرید مجوز میکرد اما بعد از اجرای طرح جدید افراد به میزان حضور در طرح، ورود به مناطق خاصی از طرح، ساعت ورود به منطقه و... عوارض پرداخت میکنند و همه چیز کیفی میشود.»
علیخانی در مورد توقف اعطای طرح به گروههای خاص هم میگوید: «برنامهای برای اینکه مانند گذشته به برخی گروهها طرح ترافیک داده شود وجود ندارد مگر اینکه متولیان این گروهها در کشور در تعامل با شهرداری بخشی از عوارض را به عهده بگیرند. در برخی موارد شهرداری سهم خودش را نادیده میگیرد مانند معلولان، حتی دارندگان خودروهای هیبریدی هم تخفیف دریافت خواهند کرد اما در مورد بقیه گروهها باید متولی امور این افراد مشخص شود نه اینکه بدون حساب و کتاب به عدهای خاص مجوز داده شود که در تمام روزها و ساعتها وارد محدوده طرح ترافیک شوند.»
این عضو کمیته حمل و نقل و ترافیک شورای شهر در جواب انتقادهایی که می گویند زمینه و زیرساخت اجرای طرح جدید فراهم نیست میگوید: «این طرح چند فاز دارد. برای اجرای فاز اول آن زیرساخت خاصی لازم نیست چون در تمام محدوده طرح ترافیک دوربین قرار دارد در مورد فازهای بعد که به استفاده کنندهها از معابری مانند تونلها، پلها و... مربوط میشود ممکن است با تأخیر مواجه باشیم، آن هم در حد چند ماه تا زیرساختها فراهم شود.»
علیخانی در جواب این سؤال که آیا اجرای طرح دریافت عوارض بابت استفاده از معابر خاص، قبل از توسعه حمل و نقل عمومی به مردم فشار نخواهد آورد، میگوید: «باید اعتبار و بودجهای برای توسعه حمل و نقل عمومی وجود داشته باشد که بتوان نسبت به آن اقدام کرد. وقتی چنین طرحهایی اجرا شود خود مردم خواهند دید که پولشان صرف چه کارهایی میشود.»
دیدگاه تان را بنویسید