برنامه شهرداری برای کاهش خشونت در شهر تهران چیست؟
مشاور شهردار تهران در امور زنان گفت: یکی از برنامههای ما در شهرداری تهران در حوزه زنان، برنامهریزی و سیاستگذاری برای کاهش معضل خشونت است و تلاش میکنیم برای کاهش خشونت و شناساندن چهرههای مختلف خشونت به خانواده، فرهنگسازی کنیم.
به گزارش جی پلاس، فاطمه راکعی در نشست «تجربه زیسته زنان توانمند» که با همکاری گروه پژوهشی مطالعات زنان پژوهشگاه علوم انسانی و دفتر مشاور شهردار تهران برگزار شد، با برشمردن انواع خشونت در جامعه گفت: مسئله خشونت یکی از مسائلی است که همه جهان با آن مواجه است و در میان انواع خشونت، خشونت فیزیکی است که همواره مورد نفرت همگان است چراکه قابل رؤیت و مشاهده است و ما در جامعه، خانواده و در حوزههای مختلف سیاسی و اجتماعی و در میان دوستان و آشنایانمان و حتی در بین شاعران و هنرمندانمان این خشونت را به انواع مختلف میبینیم.
وی با بیان اینکه زنان میتوانند تا حدودی خشونت را در جامعه و خانواده کاهش دهند، اظهار کرد: ما باید فرهنگ منع خشونت علیه همنوعان خود را به طور گسترده توسط زنان در جامعه ترویج دهیم و لازمهاش این است که همه ما انواع مختلف خشونت مانند خشونتهای پیدا و پنهان، فیزیکی و غیرفیزیکی و لفظی را بشناسیم که خوشبختانه در سالهای اخیر توجه به ابعاد خشونت در جامعه و خانواده و آگاهی از تبعات منفی آن افزایش پیدا کرده است.
مشاور شهردار تهران در امور زنان با اشاره به برنامههای شهرداری درباره معضل خشونت اظهار کرد: یکی از برنامههای ما در شهرداری تهران در حوزه زنان، برنامهریزی و سیاستگذاری در رابطه با معضل خشونت است و در این مسیر قرار است از کمکهای کسانی که دغدغهمند هستند استفاده کنیم و تلاش میکنیم برای کاهش خشونت و شناساندن چهرههای مختلف خشونت به خانواده، فرهنگسازی انجام دهیم.
راکعی ادامه داد: شهرداری با توجه به امکانات و ساختارها تلاش دارد فرهنگ ایرانی، اسلامی و اخلاقی را به زبان امروز و به زبان مدرن نهادینه کند و این کار توسط بهترین افرادی که میتوانند این فرهنگ را بهکار گیرند، انجام میشود. از سطح محلات، فرهنگسازی را آغاز خواهیم کرد و فرهنگی عمومی توسط مشاوران حوزه زنان در مناطق مختلف شهرداری ترویج خواهیم کرد و به مشکلات خاص هر منطقه و محله رسیدگی میکنیم.
وی با تأکید بر اینکه هر کس ایدهای برای پیگیری بهتر برنامههای اجتماعی دارد، شهرداری تهران آماده همکاری با وی است، گفت: همه زنان و مردان باید یاریگر ما در پیگیری برنامههای اجتماعی شهرداری تهران باشند و همگی با هم باید برای ساختن شهری با چهره مهربانتر کمک و تلاش کنیم که چهره شهر تغییر کند و به چهرهای زنانه و مادرانه تبدیل شود.
مشاور شهردار تهران در امور زنان افزود: چهره مادرانه یک شهر همه اقشار مردم را در برخواهد گرفت و هیچکس را از خود طرد نمیکند. کسانی را پررنگتر نمیبیند و کسانی را کمرنگتر و همه کودکان، جوانان، سالمندان، معلولان و خانواده را با هم و در کنار هم میبیند چون زنان هیچگاه خودشان را به تنهایی نمیبینند و اگر امروز میخواهند در جامعه حضور داشته باشند و به نقشآفرینی بپردازند برای آن است که دوست دارند برای جامعه خدمت کنند. ما تلاش خواهیم کرد از طریق شبکههای اجتماعی و وبسایتهایی که راهاندازی خواهد شد، ارتباط خود را با بدنه جامعه بیشتر کنیم و از همه فعالان اجتماعی و دغدغهمندان، ایده دریافت میکنیم و ایدهها را تبدیل به برنامه خواهیم کرد و در کنار آن همه مردم و فعالان اجتماعی باید به روند اجرای برنامهها نظارت داشته باشند و ایرادات را رفع کنند.
راکعی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در حال حاضر شهرداری تهران چه اقداماتی در بهسازی اورژانس اجتماعی شهرداری انجام داده است، گفت: شهرداری در این حوزه ساختار تعریفشدهای دارد که البته این ساختار تا حدودی معیوب و از مسئولیت تعریفشده خود خارج شده است. حوزههایی که به صورت مستقیم در ارتباط با اورژانس اجتماعی هستند یکی حوزه توانمندسازی شهرداری تهران است و دیگری مشاوران امور زنان مناطق که تا سطح محلات کار میکنند. حوزه دیگر هم اداره کل امور زنان است که ذیل معاونت اجتماعی شهرداری تعریف شده است.
وی در پایان گفت: از طرفی زنان یک گروه مجزا و واحد نیستند و با همه حوزههای تعریفشده در شهرداری در ارتباط هستند. قبول داریم در همه این زمینهها نارساییهایی وجود دارد و من از زمان آغاز فعالیتم در شهرداری تهران همواره تلاش داشتهام که تمامی ساختار و سیستمها را در شهرداری زیر نظر بگیرم و بر نحوه فعالیت آنها مطالعه کنم و بررسی انجام دهم. مسئله اورژانس اجتماعی هم قطعاً در اولویتهای بررسی قرار دارد تا بتوانیم بهترین برنامه عملکردی را برای آن پیادهسازی کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید