مسعود تجریشی اقدامات سازمان محیط‌زیست را در زمینه آلودگی‌هوا تشریح کرد.

به گزارش جی پلاس، مسعود تجریشی، معاون محیط‌زیست انسانی در نشست خبری امروز در سازمان حفاظت از محیط‌زیست با موضوع آلودگی هوا گفت: یکی از مولفه‌های داشتن هوای پاک، سوخت است؛ در این رابطه در گذشته ما به طور فصلی در کلانشهرها از پمپ بنزین‌ها نمونه می‌گرفتیم ولی از حدود دو هفته پیش رئیس سازمان محیط زیست دستور دادند این بررسی را به صورت هفتگی انجام شود و برخی پارامترهایی که تا الان اندازه‌گیری نمی‌شده هم اندازه‌گیری شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: بر اساس مطالعه‌ای که روی وضعیت سوخت شهرها از سال 92 تا 96 داشتیم برخى شهرها وضعیت خوبى ندارند ولى  کیفیت سوخت برخى کلانشهرها مثل تهران خوب است، وزارت نفت هم دارد این رابطه همکاری‌های لازم را می‎کند.

کاهش مصرف گاز روشی برای کاهش آلودگی هوا

او ادامه داد: هر سال در اوج سرما دولت مجبور مى‌شود کاری کند تا  سوخت برخی نیروگاه‌ها به جای برق از مازوت استفاده شود، سال گذشته هم برخی گرد و غبارها زمانی رخ می‌داد که از مازوت استفاده می‌شد.

تجریشی با اشاره به پیشبینی سازمان هواشناسی مربوط به سرد بودن هوا در زمستان امسال، توضیح داد: مردم مى‌توانند با تحمل دمای یک درجه سردتر کاری کنند برخى نیروگاه‌ها دیگر از سوخت مازوت استفاده نکنند.

تجریشی گفت: بهمن سال گذشته پدیده گرد و غبار در اهواز رخ داد که یک دلیل آن پدیده وارونگی هوا بود،ولی از سوى دیگر هم استفاده از مازوت هم آن را تشدید کرد.

معاون محیط‌زیست انسانی با اشاره به نقش مهم مردم افزود: آقای زنگنه قول داده‌اند اصلاً سوخت مازوت در نیروگاه‌های اطراف تهران نداشته باشیم، اما این هم به همیاری مردم در مصرف انرژی وابسته است. اگر مردم سلامت خودشان برایشان مهم باشد کافی است بدانند که تبعات این آلودگی‌ها بر سلامتی‌شان بسیار بیشتر از آنچه است که تصور می‌کنند .

وی عنوان کرد: جهت‌گیری سازمان در حوزه برخورد با صنایع آن است که تلاش کنیم از تنبیه به سمت تشویق برویم.

تجریشی در رابطه با سیاست‌های جدید سازمان محیط‌زیست گفت: جهتگیرى آقاى کلانترى این است که هرچه مى‌شود جریمه کاهش پیدا کند و به سوی تشویق برویم.

وضعیت محیط‌زیست بسیار اسفناک است

او ادامه داد: وضعیت محیط زیست بسیار اسفناک است، وقتی در شهر تهران ۸/۸ میلیون جمعیت مستقر می‌کنیم و ۵۴۰ هزار ماشین فقط در یک شبانه‌روز وارد شهر می‌شوند و بدون در نظر گرفتن طرح‌های بالادستی به جای اینکه کمک کنید تقاضای سفرهای درون‌شهری غیرضروری افزایش پیدا کند، افزایش تقاضای سفر را ایجاد کردیم و مثلاً پل صدر را ساخته‌ایم بدون اینکه نیازی باشد. یعنی سیاست‌های ما با الگوی درستی پیش نرفته است و سیاست‌گذاری‌ها در راستای سلامت شهروندان نبوده است و خود را در عمل انجام شده قرار داده‌ایم و اکنون شهری داریم که بار اکولوژیکی آن به هیچ وجه پاسخگوی این وضعیت نیست.

تجریشی گفت: ما سالانه بیش از ۳۰۰ هزار خودرو اسقاط می‌کنیم اما از آن سو بیش از یک میلیون خودرو اضافه می‌شود و هیچ مدیریتی نمی‌تواند پاسخگوی این تبعات باشد.

در سازمان محیط‌زیست 2 متخصص  انرژی تجدیدپذیر نداریم

معاون محیط‌زیست انسانی در پاسخ به سوالی در رابطه با استفاده بیشتر از انرژی تجدیدپذیر گفت: ما در کل سازمان محیط‌زیست ٢ متخصص انرژى تجدیدپذیر نداریم، ولى نهادهاى بسیار خوبى در کشور داریم که در حال حرکت به این سمت هستند.

او در رابطه با استفاده از زباله‌سوزها گفت: ببینید یکى از راهکارهای ما برای حل مسئله زباله‌ها این است که از زباله‌سوزها استفاده کنند. در همه دنیا اینکار با بخش خصوصى انجام می‌شود پس باید قوانینی داشته باشیم که قیمت تشویقى داشته باشد تا اینکار 
اجرا شود

تجریشی افزود: ما به دولت قول دادیم در ٣ سال مسئله زباله‌ها را در شمال حل کنیم، الان ارزیابى 3استان هم به پایان رسیده است. 

او گفت: پس ما بازاری را ایجاد نکرده‌ایم تا مردم در آن حس کنند می‌توانند به محیط زیستشان کمک کنند، در برخی کشورها مثل فرانسه و آلمان تازه به اینجا رسیده‌اند که قیمت انرژی فسیلی و تجدیدپذیرشان یکی شده است. اما همین کشورها تقریباً به اندازه سوختی که از کشورهای اوپک می‌خرند مالیات روی مصرف انرژی شهروندانشان وضع می‌کنند اما شرایط کشور ما چنین اجازه‌ای به ما نمی‌دهد. آقای کلانتری هم دستور داده‌اند جلسات مرتبی که خود ایشان هم شرکت دارند در حوزه زباله و آلودگی هوا و گرد و غبار تشکیل شود.

تست خودروها با بیش از 1000 کیلومتر تردد

تجریشی با تاکید بر ضرورت بازرسی و تست خودروها اظهار کرد: سعی داریم تست خودروهایی که ۱۰۰۰ کیلومتر تردد کرده‌اند را به زودی انجام دهیم. برای انجام این تست‌ها نیاز به تجهیزاتی داریم که در بودجه سال ۹۷ سازمان برنامه و بودجه درخواست‌هایی برای این منظور خواهیم داشت.

تجریشی با اشاره به اینکه 100 هزار کامیون در تهران حضور دارند، توضیح داد: با مطالعه‌ای که روزی وضعیت آلودگی‌هوا در طول چند سال گذشته انجام شده است، از هنگام شب تا ٥ صبح آلودگى هوا تهران افزایش چشمگیرى پیدا مى‌کند.

او افزود: تنها چیزى که مى‌تواند عامل این موضوع باشد تردد خودروهاى کامیونى است، با فرض بر اینکه از همان قانون خودروهاى فرسوده استفاده کنیم  الان بیش از 70 درصد این کامیون‌ها نباید وارئ شهر شوند.

معاون محیط زیست انسانی با اشاره به اینکه آمار دقیقی از تاثیر کامیون‌ها در ایجاد آلودگی وجود ندارد گفت: سهم ترددهاى شبانه در ذرات ٢.٥ میکرون ٣٠-٥٠ درصد است. این عدد زیاد است، ما داریم در این رابطه شکل جدی‌ای فکر مى کنیم.

او در پایان گفت: متاسفانه بانک‌ها منابع مالی ۴۰ هزار خودروی باقیمانده ناوگان تاکسیرانی و اتوبوسرانی را تامین نکرده‌اند که لازم است در زمینه تامین منابع مالی برای تغییر ناوگان اقدام ویژه‌ای انجام دهیم.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 773037
  • منبع: خبرآنلاین
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.