وزیر آموزش و پرورش در همایش طلایه داران فرهنگ ترافیک از ایجاد مرکز کنترل سفرهای دانش آموزی خبر داد و گفت: در این مرکز تمام اقدامات سفرهای دانش آموزی به صورت 24 ساعته رصد می‌شود.

به گزارش جی پلاس، سید محمد بطحائی در همایش طلایه داران فرهنگ ترافیک که با حضور دانش آموزان همیار پلیس در ورزشگاه 12 هزار نفری آزادی برگزار شد با تبریک هفته ناجا و آغاز سال تحصلی جدید اظهار کرد: امیدوارم سال تحصیلی 96-97 سال پرباری باشد. یکی از مهمترین وظایف وزارت آموزش و پرورش تقویت مهارت دانش آموزان در زندگی فردی و اجتماعی است.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اهمیت افزایش آگاهی دانش آموزان گفت: دانش آموزان باید یاد بگیرند که چه خطرات محیطی آنها را تهدید می‌کند و این خطرات را بشناسند. پس از آن باید بیاموزند که چگونه خودشان را از خطرات دور کنند و اگر در مقابل خطر قرار گرفتند با چه روشی آن را کاهش بدهند.

بطحائی با اشاره به تفاوت صدمات ناشی از پیامدهای اجتماعی در جوامع توسعه یافته و در حال توسعه، گفت: کشورهای پیشرفته تنها در زمینه تکنولوژی با کشورهای در حال توسعه تفاوت ندارند. آنچه صدمات را در این کشورها کاهش می‌دهد ارائه آموزش‌ها و تقویت مهارت‌هایی است که در دوره تحصیل به دانش آموزان ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به توسعه سفرهای شهری و بین شهری رعایت نکات ایمنی و آموزش آنها بسیار موثر است. عامل انسانی یکی از عواملی است که در بروز صدمات نقش زیادی را ایفا می‌کند و آنچه می‌تواند باعث کاهش این عامل شود، آموزش نیروهای انسانی و تقویت مهارت‌هاست.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه آموزش‌ها باید مستمر و مداوم صورت بگیرد، گفت: تقویت مهارت‌های دانش آموزان در زمان تحصیل می‌تواند کمک بسیاری به کاهش صدمات سفرهای جاده‌ای و شهری داشته باشد.

بطحائی در ادامه عنوان کرد: از آنجایی که آموزش و پرورش این مسئله را یکی از ماموریت‌های اصلی خودش می‌داند، آماده است که آموزش‌ها را در برنامه‌های خود بگنجاند تا سهم قابل توجهی در کاهش صدمات داشته باشد لذا وزارت آموزش و پرورش آمادگی دارد تا همکاری‌ها و مشارکت‌های موثری داشته باشد.

وی در ادامه گفت: اگر بخواهیم نرخ تصادفات را در جامعه کاهش دهیم راهی جز اجرای طرح‌هایی مانند همیار پلیس نداریم و این کار را با جدیت در آموزش و پرورش پیگیری می‌کنیم.

بطحائی با تاکید بر لزوم اثربخش بودن آموزش‌ها گفت: اگر این اتفاق بیفتد طبق بررسی‌هایی که داشتیم حتی آمار سوانح و حوادث می‌تواند تا 50 درصد کاهش داشته باشد. بسترهای لازم برای این آموزش‌ها را ایجاد کرده‌ایم و تلاش می‌کنیم که آموزش‌ها در زمان رسمی مورد نظر قرار بگیرد تا بتواند نقش جدی‌تری را ایفا کند.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به برنامه‌های در دست اقدام وزارت آموزش و پرورش، گفت: ما یک شبکه تعاملی اختصاصی را در دست اقدام داریم که هفته آینده مرحله اول آن به اجرا می‌رسد و این شبکه شرایطی را ایجاد می‌کند تا بتوانیم آموزش ویژه‌ای برای دانش آموزان، اولیاء و مربیان به صورت مستمر و هفتگی داشته باشیم و افرادی که ذینفع هستند به شکل مستقیم از طریق متخصصان آموزش می‌بینند.

بطحائی همچنین از ایجاد ساز و کاری برای افزایش ایمنی سفرهای دانش آموزی خبر داد و گفت: مرکز کنترل سفرهای دانش آموزی را ایجاد خواهیم کرد که در این مرکز تمام اقدامات سفرهای دانش آموزی رصد می‌شود و در مواقعی که احساس کنیم ملاحظات ایمنی در سفرها رعایت نشده است و یا خطرهایی وجود دارد بلافاصله سفر را متوقف می‌کنیم.  این مرکز به صورت 24 ساعته فعالیت خواهد کرد.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به لزوم همکاری بین بخشی برای کاهش نرخ تصادفات، گفت:‌ این تلاش‌ها بدون مشارکت همه جانبه نهادهای ذیربط نتیجه نخواهد داد و این یک ماموریت ملی برای دستگاه‌های ذیربط است و همه باید وارد شویم. در این صورت خواهیم دید که در آینده نه چندان دور نرخ تصادفات به سرعت کاهش می‌یابد.

وی همچنین اضافه کرد: ‌از اهتمام پلیس برای راه اندازی طرح همیار پلیس نیز تشکر می‌کنم.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.