داوطلبان کنکور کاهش پیدا کردند/ کنکور از رونق افتاد
تعداد داوطلبان کنکور در سال ۱۳۸۷ یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بود و این میزان در سال جاری به ۹۰۰ هزار نفر رسیده است که حکایت از کاهش حدود ۵۰۰ هزار نفری تعداد داوطلبان کنکور دارد.
به گزارش جی پلاس، کنکور از سالهای اوج خود فاصله گرفتهاست. در سالههای پایانی دهه هفتاد و ابتدایی دهه ۸۰، متولدان دهه ۶۰ به واسطه جمعیتی بالایی که داشتند، پشت کنکور را شلوغتر از همیشه کردند. حتی افزایش ظرفیتها در دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاههای غیرانتفاعی برای متولدان دهه۶۰ و موجی که برای حضور در دانشگاه ایجاد کردند کافی نبود. این اتفاق کنکور را به دغدغه بزرگی برای جوانان در آن مقطع تبدیل و آزمون ورود به دانشگاهها را «غول کنکور» نام زد.
اما بررسیها طی ۱۰سال اخیر نشان میدهد، کنکور از رونق خود افتاده است.
به طوریکه از سالهای آخر دهه ۸۰ کم کم تعداد داوطلبان کنکور سراسری روند رو به کاهشی را آغاز کردند و این روند در سال ۹۵ و ۹۵ به اوج خود رسید. براساس آمارهای رسمی سازمان سنجش آموزش کشور تعداد داوطلبان کنکور در سال ۱۳۸۷ یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بود و این میزان در سال جاری به ۹۰۰ هزار نفر رسیده است که حکایت از کاهش حدود ۵۰۰ هزار نفری تعداد داوطلبان کنکور دارد. اتفاقی که میتوان آن را رسیدن دهه هفتادی ها به کنکور دانست و حتی کم کم باید شاهد حضور دهه هشتادیها در رقابت کنکور باشیم.
در نمودار زیر چگونگی کاهش تعداد داوطلبان کنکور طی ۱۰ سال اخیر را مشاهده کنید:
آمار کنکور ۹۶
براساس آمار سازمان سنجش برای شرکت در آزمون سراسری سال ۹۶ تعداد ۹۳۰ هزار و ۲۰۸ داوطلب ثبت نام کرده اند که از این تعداد ۵۴۸ هزار و ۴۳۴ نفر زن و ۳۸۱ هزار و ۷۷۴ نفر مرد هستند. به عبارت دیگر ۵۸.۹۶ درصد زن و ۴۱.۰۴ درصد مرد هستند.
همچنین، از میان داوطلبان آزمون سراسری سال ۹۶، تعداد ۱۴۸ هزار و ۵۰۰ نفر داوطلب گروه علوم ریاضی و فنی هستند که از این تعداد ۵۲ هزار و ۵۳۱ نفر زن و ۹۵ هزار و ۹۶۹ نفر مرد هستند. تعداد ۵۸۰ هزار و ۵۷۰ نفر داوطلب گروه آزمایشی علوم تجربی هستند که از این ۳۶۷ هزار و ۷۹۳ نفر زن و ۲۱۲ هزار و ۷۷۷ نفر مرد هستند و همچنین ۱۸۴ هزار و ۱۹۵ نفر داوطلب گروه آزمایشی علوم انسانی هستند که از این تعداد ۱۱۵ هزار و ۴۶۶ نفر زن و ۶۸ هزار و ۷۲۹ نفر مرد هستند.
همچنین از میان داوطلبان آزمون سراسری سال ۹۶، تعداد ۱۰ هزار و ۶۷۵ نفر داوطلب گروه آزمایشی هنر هستند که ۸ هزار و ۴۹ نفر زن و ۲ هزار و ۶۲۶ نفر مرد هستند و تعداد ۶ هزار و ۲۶۸ نفر دوطلب گروه آزمایشی زبان های خارجی هستند که ۴ هزار و ۵۹۵ نفر زن و یک هزار و ۶۷۳ نفر مرد هستند.
همچنین، از تعداد ۹۳۰ هزار و ۲۰۸ داوطلب ثبت نام کننده، تعداد ۵۱ هزار و ۳۱۰ داوطلب از گروه های آزمایشی علوم ریاضی، علوم تجربی و علوم انسانی و زبان های خارجی علاقمندی خود را به شرکت در گروه آزمایشی هنر علاوه بر گروه آزمایشی اصلی خود اعلام کرده اند که از این تعداد ۳۵ هزار و ۸۳۴ نفر زن و ۱۵ هزار و ۴۷۶ نفر مرد هستند. علاوه بر این از تعداد ۹۳۰ هزار و ۲۰۸ داوطلب ثبت نام کننده، تعداد ۱۱۲ هزار و ۱۹۹ داوطلب از گروه های آزمایشی علوم ریاضی، علوم تجربی و علوم انسانی و هنر علاقمندی خود را به شرکت در گروه آزمایشی زبان های خارجی علاوه بر گروه آزمایشی اصلی خود اعلام کرده اند که از این تعداد ۷۳ هزار و ۶۱۵ نفر زن و ۳۸ هزار و ۵۸۴ نفر مرد هستند.
کنکور و رقابت بر سر صندلیهای با کیفیت
چهلوهفتمین کنکور سراسری امسال با رقابت ۹۳۰ هزار داوطلب آخر این هفته برگزار میشود که این آمار نسبت به پنج سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است. این اتفاق در شرایطی است که براساس آمار های رسمی تنها ۲۰ درصد داوطلبان جذب دانشگاههای دولتی میشود و با توجه به اینکه رشتههای رایگان و با کیفیت در ایران در اختیار دانشگاه دولتی است میتوان گفت رقابت در کنکور از تصاحب صندلی به تصاحب صندلی با کیفیت تبدیل شده است.
در حال حاضر بهازای هر دانشجو یک صندلی خالی در دانشگاهها وجود دارد و رقابت بر سر صندلی خالی به رقابت بر سر صندلی باکیفیت در مقایسه با دهه ۸۰ تبدیل شده است. چرا که در دهه های ۷۰ و ۸۰ رقابت برای تصاحب صندلی دانشگاهی بود.
همین مسئله باعث ایجاد صفهای چندینساله برای ورود به دانشگاه شد و تحصیل در دانشگاههای دولتی، مانند تهران، شریف، امیرکبیر، شهید بهشتی و... رؤیایی برای داوطلبان بود، اما حالا دهه هفتادیها در کشور به واسطه تعداد بالای کرسیهای خالی در دانشگاهها و افزایش ظرفیت دانشگاههای مادر و معتبر کشور، دست بازتری نسبت به دهه شصتیها برای ورود به دانشگاهها دارند.
دیدگاه تان را بنویسید