بنیاد از تغییر کاربری زمین دانشکده توانبخشی منصرف شد؟!
«طبق شنیدهها، بنیاد از تغییر کاربری زمین دانشکده توانبخشی منصرف شده و دیگر دانشکده واگذار نخواهد شد.» این را رئیس سابق دانشکده توانبخشی علومپزشکی ایران میگوید و از تشکیل جلسه برای شکایت علیه بنیاد خبر میدهد.
به گزارش جی پلاس، جدیدترین خبری که نشان میدهد اعتراضات دانشجویی بالاخره نتیجه داد و آنها توانستند ناجی توانبخشی باشند. تیتر خبرهای صنفی دانشجویی هفته گذشته، تقسیم دانشکده توانبخشی و اعتراضهای دانشجویی برای جلوگیری از آن بود؛ دانشکدهای که طبق ادعای وزارت بهداشت و رئیس دانشگاه علومپزشکی، متعلق به بنیاد بود و باید به دو قسمت تقسیم میشد. در روزهای اخیر اما اظهارنظرهایی مبنیبراینکه سند دانشگاه به بنیاد تعلق ندارد و یک سند ساختگی است، این ماجرا را وارد فاز جدیدی کرده و ابهامات بسیاری را بهوجود آورده است. تا پیشازاین وزارت بهداشت و بنیاد مستضعفان ادعا کرده بودند که براساس حکم قضایی، واگذاری قطعی است، درحالیکه مشخص شده اصلا سندی در کار نبوده که بنیاد بتواند ادعای مالکیتی درباره زمین دانشکده توانبخشی داشته باشد. حال سؤال اینجاست که وزارت بهداشت بر چه اساسی ادعای بنیاد را پذیرفته و بر واگذاری زمین تأکید کرده است؟
علیه بنیاد مستضعفان شکایت میکنیم!
مسعود کنزی، رئیس سابق دانشکده توانبخشی علومپزشکی ایران که از سالهای 59 تا 78 ریاست این دانشکده را برعهده داشته، با اشاره به ماجرای سند مالکیت زمین دانشکده به «وقایعاتفاقیه» میگوید: «این ساختمان طبق قانونی که در شورای انقلاب سال 58 و اولین دوره مجلس تصویب شد، به امضای دکتر فیاضبخش به من تحویل داده شد و بنیاد مستضعفان هیچ سندی ندارد. سال 58 بود که این ساختمان به بهزیستی تحویل داده شد و من ریاست دانشکده را تا سال 78 برعهده گرفتم.» او درباره ادعای بنیاد مبنیبر مالکیت زمین این دانشکده میگوید: «بنیاد، هیچ سندی ندارد و ادعای آنها براساس یک سند ساختگی است. درهمینراستا جلسهای تشکیل دادهایم تا علیه بنیاد شکایت کنیم و متوجه شویم چه کسی سند ساختگی برای آنها درست کرده و بر چه اساسی این کار را کردهاند؟» پیشازاین اظهارنظرهای وزارت بهداشت و رئیس دانشگاه علومپزشکی ایران نشان از این بود که مالکیت دانشکده با بنیاد است و همین که بنیاد نصف دانشکده را به ما بخشیده و حکم تخلیه کل دانشگاه را نداده، فرصت بسیار خوبی است. کنزی دراینخصوص میگوید: «این اظهارنظرها متأسفانه بهخاطر عدم اطلاع و وقوف کامل بر اسناد دانشکده است که بدون هیچگونه آگاهیای، ادعای بنیاد را پذیرفتهاند. ما حتی یک سانت از زمین دانشکده را هم به بنیاد نخواهیم داد چون دانشکده توانبخشی هیچ ربطی به بنیاد ندارد.»
حکم دادگاه قضایی برای یک سند ساختگی!
پیشازاین، طاهر موهبتی، معاون برنامهریزی، هماهنگی، حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت درباره تقسیم زمین دانشکده توانبخشی دانشگاه علومپزشکی ایران با دستور وزیر بهداشت گفته بود: «قطعه زمینی را که از سوی دادگاه قضایی، مالکیت آن برای بنیاد مستضعفان احراز شده و حکم قطعی دادگاه ناظر بر تخلیه ملک است، میگویید، اجرا نکنند! اگر این رویه باب شود و حکم دادگاهها فراخور سلیقه افراد جامعه اجرا نشود، بهزودی شاهد هرجومرج عمومی در کشور خواهیم بود.» این در حالی است که مشخص شده سند بنیاد برای مالکیت زمین دانشکده ساختگی است. حال سؤالی که مطرح میشود این است که چطور براساس یک سند ساختگی، دادگاه قضایی، حکم قطعی بر تخلیه ملک را به نفع بنیاد مستضعفان داده است؟ موهبتی در ادامه گفته بود: «دراینمیان با تدبیر وزارت بهداشت و حمایت بنیاد مستضعفان باوجود رأی قطعی مبنیبر تخلیه ملک از سوی مقام قضایی و به نفع بنیاد مستضعفان توافق میشود، از مجموعه 30 هزار مترمربع، 50 درصد آن بهطور رایگان در اختیار دانشگاه باقی مانده و سند قطعی برای دانشگاه صادر شود. آیا این توافق، قابل تحسین و تکریم است یا نقد و تخریب؟» درحالیکه بنیاد، هیچگونه مالکیتی بر زمین دانشکده ندارد و حق طبیعی دانشجویان و استادان بوده که برای پسگرفتن ساختمان اعتراض کنند و درنهایت این اعتراضها و کمپینها بود که بنیاد را وادار به کنارکشیدن کرده است!
سند مالکیت به اشتباه صادر شده بود
زمین محل دانشکده توانبخشی متعلق به فردی به نام «معنوی»، صاحب اراضی داوودیه بوده که برای جلب حمایت و دفع خسارت و ضرر دولت زمان پهلوی در این زمین شروع به ساختمانسازی برای ایجاد پرورشگاه ایتام کرده است. شروع ساختمانسازی در زمان ثریا اسفندیاری، همسر دوم شاه مخلوع بود اما افتتاح آن به ثریا نرسید و فرح پهلوی آن را در دهه 40 افتتاح کرد و به بهرهبرداری رساند؛ به عبارت دیگر، زمین یادشده برای احداث مجتمع پرورشگاه کودکان بیسرپرست اختصاص یافت و پس از احداث ساختمان و تکمیل آن بههمینمنظور و با نام «پرورشگاه فرح» مورد استفاده قرار گرفت؛ پس از آن بود که فرح، این پرورشگاه را به سازمانی به نام «کانون کودکان و نوجوانان» تبدیل کرد و بودجه آن نیز از طریق دفتر فرح تأمین میشد. سیدجعفر لواسانی، سرپرست سابق بهزیستی به ایلنا گفته بود پس از انقلاب، بنیاد مستضعفان بدون توجه به مصوبات قانونی و تصرفات دانشکده توانبخشی و صرفا با ارائه نام «پرورشگاه فرح» که مربوط به سالهای 41-40 بود به سازمان ثبت اسناد و املاک مراجعه کرده و بدون ارائه مصوبات قانونی بعد از انقلاب، درخواست صدور سند مالکیت به نام خود میکند. کارکنان ثبت اسناد نیز بیاطلاع از سوابق قانونی و به تصور خدمت به مستضعفان به صدور سند مالکیت، آنهم به سرعت تمام، مبادرت میکنند و سپس بنیاد مستضعفان به استناد همین سند مالکیت که به اشتباه صادر شده بود به دادگاه مراجعه و درخواست تخلیه و تحویل دانشکده را میکند که خوشبختانه پس از بررسی، محکوم هم میشود.
دیدگاه تان را بنویسید