یک فعال مدنی در رابطه با بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر معتقد است: برای مقابله با اعتیاد و پیشگیری باید نیاز سنجی شود و خود مردم بگویند مشکل چیست و خود راهحل ارائه دهند و ما به عنوان تسهیلگر در کنارشان باشیم.
به گزارش جی پلاس، بهروز شکیب افزود: همچنین ضرورت دارد برای آموزشها نیازسنجی شود و نباید به جای مردم فکر کرد ، بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر باید در میان توده های مردم مطرح و به یک دغدغه اجتماعی تبدیل شود تا آنان نیز به حساسیت این موضوع آگاه شود و با مسوولان در جهت مقابله با اعتیاد احساس مسوولیت کنند.
وی با اشاره به اینکه بروز رسانی نیروهای آموزشی و متخصص باید مورد توجه باشد، اظهار کرد: حضور مردم برای مشارکت اجتماعی و افزایش سرمایه های اجتماعی ضروری بوده و باید اعتماد اجتماعی را ایجاد کرد، اگر کارهای پیشگیرانه در حوزه مواد مخدر انجام نشود در واقع نمیتوان رشد این معضل را متوقف کرد.
شکیب ادامه داد: آموزش مردم و آگاهسازی آنها نقش تاثیرگذاری در پیشگیری از اعتیاد و معضلات دیگر دارد بطوریکه مردمی کردن و عمومی کردن مبارزه با مواد مخدر مهم است و باید در راس امور و سازوکار سازمانهای مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری و کاهش آسیبها قرار گیرد.
این فعال مدنی با بیان اینکه امروزه آسیبهای اعتیاد و عرضه مواد مخدر برای عموم مردم آشکار و قابل فهم است، تصریح کرد: رویکرد دولت به عنوان متولی و محور اصلی برنامههای مختلف مقابله و کاهش تقاضا آن است که از آحاد مردم بخواهد در زمینههای مختلف از جمله پیشگیری، کاهش آسیب، درمان، حمایتهای اجتماعی و صیانت از بهبودیافتگان و بحث مقابله مداخله کنند و به کمک دولت بیایند.
شکیب خاطرنشان کرد: در چنین رویکرد و استراتژی هم سازمانهای مردمنهاد بهعنوان بازوی دولت ایفای نقش میکنند و می توان به تحقق رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر امیدوار بود.