شهرداری تهران، یکی از بزرگترین سازمانهای بدهکار در ایران، در شروع مدیریت جدید باید ابتدا به فکر حقوق کارکنانش باشد.
به گزارش جی پلاس، درحالی که کمتر از ۳ ماه دیگر و با توجه به ترکیب شورای شهر پنجم، شهردار تهران تغییر میکند، از هماکنون چالش های پررنگی سر راه شهردار جدید تهران دیده میشود؛ موضوع ظاهرا دست چندمی به اسم حقوق کارکنان!
۱۲ سال از شهرداری محمدباقر قالیباف در تهران میگذرد، یکی از طولانیترین مدیریت ها در ایران و پایتخت. اما اعضای شورای شهر تهران میگویند شهرداری، در ۱۲ سال گذشته بسیار بدهکار شده است؛ روایت ها از ۱۷-۱۸ هزار میلیارد تومان شروع میشود و تا ۷۰ هزار میلیارد تومان میرسد.
اما موضوع همین بدهیها به پیمانکاران، نهادهای دولتی، بانکها و کشورهای خارجی نیست. موضوع مهمتری در پیش است؛ حقوق کارکنان که خرج اولیه هر سازمانیست.
احمد مسجدجامعی، یکی از دو عضو شورای شهر چهارم که به شورای شهر پنجم راه پیدا کرده است از شب گذشته در سه توئیت مجزا به این موضوع پرداخته است؛
- اولین چالش شهردار جدید تهران، پرداخت حقوق خواهد بود.
- میپرسند مگر میشود اولین چالش شهردار جدید تهران پرداخت حقوق باشد؟ بله! با استخدام های نجومی که در شهرداری آغاز شده این اتفاق خواهد افتاد
- در برابر استخدام های نجومی در شهرداری که اخیرا شروع شده و یادآور استخدامهای بیضابطه در ماههای پایانی دولت قبل است، سکوت نخواهیم کرد.
چنین سخنانی را پیش از این، محمد حقانی هم زده بود. او در بخشی از مناظرهاش با علیرضا دبیر در یکی از خبرگزاری ها گفت: «ما اصلا دیگر درآمد ناپایداری هم نداریم، باغات ما از بین رفت، همهزمین ها را فروختیم، هر تراکمی هم باید بدهیم دادیم و ... باور کنید شهردار منطقه میگوید هر کاری توانسته انجام داده. من نمیدانم شهردار بعدی چه اصلاحطلب چه اصولگرا در پایان مردادماه میخواهد چگونه حقوق دهد؟ آقای دبیر بفرمایید که شهرداری فروردین ماه از کجا به کارمندانش حقوق داد؟ از بانک شهر استقراض کردند.»
رحمتاله حافظی، رییس کمیسیون سلامت شورای شهر هم درباره چالش حقوق در شهرداری میگوید: «آقایان بدنبال سوء مدیریت شان در پایان سال 94 برای تامین حقوق پرسنل و سایر بدهی هایشان عاجز می مانند و برای خروج از این بن بست از بانک شهر 5 میلیارد تومان استقراض می کنند و متعاقبا برای پرداخت این بدهی، شرکت شهروند و نمایشگاه شهر آفتاب را می فروشند. متاسفانه در پرداخت حقوق ماه گذشته نیز دست به استقراض زده اند که باید شاهد خسارت دیگری به شهر و شهروندان برای بازپرداخت آن طی ماههای آینده باشیم.»
همچنین احمد مسجدجامعی پیش از این درباره بدهیهای شهرداری درپاسخ به این سوال خبرآنلاین «این چه مدیریت شهری است که بعد از دوازده سال کار کردن این همه بدهی دارد؟» می گوید: «اگر یک ضرب و تقسیم کنیم میبینیم هر تهرانی چقدر بدهکار است. هر تهرانی یک بدهی روی دوش دارد. این در حالی است که در فرهنگ ما این حساب و کتاب کردنها خیلی سابقه دارد. از گذشته دیوانسالاران را داشتیم. دیوانسالاری یعنی کسی که حساب و کتاب مالی را دارد. بعد به مستوفی تبدیل شد یعنی کسی که خرج و دخل را بتواند به هم وفادار کند. دولتمرد کسی بوده که فهم این مساله را داشته باشد. این ضعف مدیریت است که تهران این همه بدهی دارد. چه کسی گفته تهران این همه هزینه پروژه باید داشته باشد؟»
به گفته او شرایط «شهردار بعدی مثل رییسجمهور بعد از احمدینژاد است» و انبوه مطالباتی که بجا مانده است: «فکر کنید برجی که دارد ساخته میشود را شهردار بعد بخواهد جلویش را بگیرد، در مقابل سند مالک و مجوز ساخت این برج چه میتواند بکند؟ میرود و در قوه قضاییه شکایت می کند و علیه شهردار حکم میدهند. اینها یک حقوق مکتسبهای دارند و از این موارد زیاد است.»
حقانی هم درباره استخدامها در مترو میگوید: «ما نمیتوانیم 900 نفر نیرو بگیریم و روی بهای خدمات خودمان به آنها حقوق دهیم. خود آقای قالیباف که برای سومین بار که کاندیدای شهرداری تهران شدند اعلام کردند که شهرداری بیش از 20 هزار نیروی اضافه دارد. آن زمان یک نفر اعلام کرد که شما 20 سال است شهردار هستید، این نیروها را چه کسی گرفته است؟»
تندگویان هم پیش از این درباره بدهیهای شهرداری گفته است: «با وجود آنکه تمام سرمایههای شهر را فروختند اما باز هم بدهی بالا آورده و بر اساس آنچه که خودشان میگویند 20 هزار میلیارد تومان بدهی دارند اما واقعیت این است که 40 هزار نفر حقیقی و حقوقی مطالبه گر دارد و رقم بدهیها از 20 میلیون تومان تا چندین میلیارد تومان است که به این میزان بدهی باید مطالبات بانکی و 40 هزار میلیارد تومان هزینه پروژههای نیمه تمام را نیز باید اضافه کرد.»
به گفته او شهرداری ۱۴هزارمیلیاردتومان به پیمانکاران، ۱۲هزار میلیاردتومان به بانکها و ۴۵هزار میلیارتومان پروژه های باقی مانده دارد که میراث شهردار بعدی میشود.