معاون دفتر جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها با اشاره به از خشک شدن برخی گونه ها در منطقه زاگرس اظهار کرد: با ورود دولت و مجلس برای مدیریت و کنترل خشکیدگی، ردیف اعتباری در نظر گرفته شده و حدود دو الی سه سالی است که با بسیج کلیه امکانات در کاهش این موضوع اقدامات خیلی خوبی انجام شده است.
به گزارش جی پلاس، مهندس پیرزادیان در یک برنامه رادیویی درباره وضعیت جنگل های کشور گفت: سطح جنگل های کشور بر اساس آخرین آمار مهندسی مطالعات سازمان جنگل ها، بالغ بر 14 میلیون و 300 هزار هکتار برآورد شده است که در پنج ناحیه رویشی گیرکانی، ارسباران، زاگرس، ایران تورانی و خلیج عمانی پراکنده شده اند.
وی ادامه داد: به لحاظ تنوع اقلیمی موجود بر کشور، تنوع گونه در این جنگل ها، به وفور دیده می شود. اهمیت این جنگل ها در دو بخش ارزش های بازاری و غیر بازاری خلاصه می شود. منظورمان از ارزش بازاری یعنی به طور مستقیم به پول تبدیل می شود که از آن جمله می توان به تولید جو و محصولات فرعی از جمله صمغ و برگ و ساقه و ریشه برگ اشاره کرد. جنگل های غیر بازاری در تولید اکسیژن، جذب گاز و کاهش سیلاب ها و امثال آن تاثیرگذار هستند.
معاون دفتر جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه بیشترین سطح جنگل های کشور، در جنگل های زاگرس است، اظهار داشت: سطح پوشش این جنگل ها شش میلیون هکتار است و دومین رویشگاه که بیشترین سطح جنگل ها را دارند، ناحیه رویشی ایران تورانی است که در مناطق مرکزی ایران است. بعد از آن جنگل های خلیج عمانی قرار دارند که به صورت یک باریکه ای غرب کشور از سمت شمال کشور به موازات مرز تا انتهای چابهار پراکنش دارد.
وی درباره تهدیدات جنگل ها نیز گفت: تغییرات اقلیمی مسئله ای است که در سطح زیست کره مطرح است و مختص ایران هم نیست. ایران از نظر اقیلمی در مناطق خشک دنیا قرار گرفته و متوسط بارندگی کل جهان 750 میلی متر است در حالی که در ایران 250 میلی متر است. در حقیقت سال ها است که ایران با مبحث خشکسالی دست و پنجه نرم کرده است.
پیرزایان از خشک شدن برخی گونه ها در منطقه زاگرس گفت و عنوان داشت: با ورود دولت و مجلس برای مدیریت و کنترل خشکیدگی، ردیف اعتباری در نظر گرفته شده است و حدود دو الی سه سالی است که با بسیج کلیه امکانات در کاهش این موضوع اقدامات خیلی خوبی انجام شده است.
در ادامه دکتر کیادلیری با بیان اینکه خشکسالی از گذشته با ایران بوده است اما اثر آن را امروز می بینیم، اظهار داشت: مجموعه دستکاری ها و دخالت های طبیعی و غیر طبیعی در طبیعت، باعث افزایش استعداد آسیب پذیری اکو سیستم شده است.
رئیس انجمن جنگل بانی کشور ادامه داد: به انحاء مختلف مانند بهره برداری چوب و معدن در جنگل های مختلف کشور به جنگل ها آسیب زدیم. به عنوان مثال در زاگرس 850 هزار هکتار از آن را داریم گندم کشت می کنیم و به همین جهت هیچ حیات وحشی در آن نمی بینید زیرا جنگل ها مجموعه ای از عوامل هستند و در واقع ما همه عوامل را از بین برده ایم و تنها یکسری درخت ها باقی مانده اند.