بلومبرگ نوشت: اجرای مقررات جدید برای دانشگاههای امریکا بیش از هفتصد میلیون دلار ضرر در پی خواهد داشت.
به گزارش جی پلاس، این پایگاه اینترنتی، روز چهارشنبه در مطلبی به بررسی تاثیر این قانون بر وضعیت دانشجویانی که از هفت کشور مسلمان موضوع قانون منع مهاجرت جدید به آمریکا آمده اند، پرداخت.
اگر قانون ممانعت ترامپ نسبت به شهروندان ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن دائمی شود، آنگاه بر اساس برآوردهای کالج فکچوال که یک تارنمای پژوهشی است دانشگاه های آمریکا با خطر از دست دادن بیش از 700 میلیون دلار درآمد سالانه قرار خواهند گرفت.
این پایگاه اینترنتی نوشت: روسای دانشگاهها نیز اکنون می ترسند که سیاست جدید باعث از دست رفتن جایگاه آمریکا به عنوان اولین مقصد بهترین دانشجویان جهان شود. این کار علاه بر آسیب زدن به تراز عملکرد دانشگاهها، به خاطر مختل کردن جریان ورود استعداد ها رشد اقتصادی را کند خواهد کرد.
دانشگاه نورث ایسترن، دانشگاه تگزاس، دانشگاه ایالتی تگزاس، دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا و دانشگاه کالیفرنیای جنوبی که بیش از دیگر دانشگاههای آمریکا، دانشجویان اهل هفت کشور موضوع دستور جدید ترامپ را ثبت نام می کنند هر یک ممکن است حداقل 10 میلیون دلار در سال از دست بدهند.
مدیران دانشگاهها در چند روزگذشته در تلاش بوده اند تا ابعاد تاثیر قانون جدید ترامپ بردانشجویان وگروههای علمی دانشگاهها و همچنین پیامدهای طولانی مدت آن بر آموزش عالی آمریکا را برآورد کنند. دانشجویان و پروفسورهایی درچند روز گذشته گزارش داده اند که علیرغم موافقت قبلی آمریکا برای تحصیل یا کار آنها در ایالات متحده، در راه برگشت به دانشگاههایشان در فرودگاههای آمریکا بازداشت شده اند یا در فرودگاههای کشورهای دیگر متوقف شده اند. دانشگاههای سراسر آمریکا بیانیه هایی در محکومیت شدید این اتفاقات منتشر کرده اند.
مبنای رقم 700 میلیون دلاری که تارنمای کالج فکچوال اعلام کرده است آمار مربوط به صدور ویزا از سوی دولت می باشد. این آمار شمار پر اهمیت دانشجویان خارجی به خصوص ایرانی را در سیستم آموزش عالی آمریکا را که فرمان ترامپ ممکن است باعث دور کردن آنها از آمریکا بشود نشان می دهد.
ایران در آخرین سال تحصیلی، حدود دوازده هزار و سیصد دانشجو به دانشگاههای آمریکا فرستاده است که در رده یازدهم کشورهای ارسال کننده دانشجو به این کشور قرار می گیرد. شمار دانشجویان ایرانی که در دانشگاههای آمریکا ثبت نام کرده اند بیش از دو برابر مجموع دانشجویان شش کشوردیگری است که در فهرست منع مهاجرت ترامپ قرار دارند.
حدود 78 درصد دانشجویان ایرانی در آمریکا در دوره های کارشناسی ثبت نام کرده اند که بیشترین سهم در بین تمام کشورهای جهان است.
تقریبا هشتاد درصد دانشجویان ایرانی در آمریکا در چهار حوزه علوم، فناوری، مهندسی و ریاضی تحصیل می کنند.
بلومبرگ با ذکر نمونه هایی از دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در آمریکا می نویسد: بسیاری از آنها که قبلا آمریکا را بهترین مکان برای پیشرفت خود می دانستند اکنون دیگر در این باره مطمئن نیستند بخصوص آنکه بسیاری ازآنها در ایران همسر و فرزند دارند.
منبع: ایرنا