دبیر و مجری کارگروه ملی نجات احیای دریاچه ارومیه از به تأخیر افتادن برنامه احیای دریاچه خبر داد.

به گزارش جی پلاس، سی و هشتمین کمیته هماهنگی ستاد احیای دریاچه ارومیه برگزار شد . در این جلسه که به ریاست دبیر کارگروه و مجری طرح نجات دریاچه ارومیه بود، پس از ارائه گزارش های گروه های فنی و بودجه دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه؛ مسعود تجریشی، مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه در خصوص وضعیت پرداخت‌های دولت توضیح داد: از ابتدای سال جاری تاکنون خزانه پولی به دستگاه‌های اجرایی ستاد نداده است؛ یعنی به رغم تخصیص بودجه 300 میلیارد تومانی از سوی سازمان برنامه و بودجه در اواخر دی ماه، تاکنون از سوی خزانه مبلغی در اختیار وزارتخانه‌ها برای انجام وظایف خود در ستاد از محل ماده ١٠ و ١٢ قرار نگرفته است. 

کلانتری نیز با اشاره به اینکه ما طبق وظیفه‌ای که دولت به ما داده است، وظایف خود را دنبال می کنیم؛ گفت: وقتی به جای پرداخت منابع مالی طبق برنامه، هیچ بودجه‌ای در اختیار دستگاه‌های زیرمجموعه ستاد قرار نمی‌گیرد؛ ما نمی‌توانیم کار زیادی از پیش ببریم. البته خبر خوشی باید بدهم، طبق مصوبه هشتمین جلسه کارگروه ملی و دستور معاون اول رییس جمهور قرار است خزانه تا پایان سال ٦٠٠ میلیاردتومان از بودجه موردنیاز پروژه‌ها را در اختیار سازمان‌های مجری مصوبات ستاد قرار دهد.

البته وی اذعان کرد: زمان احیای دریاچه ارومیه، به دلیل پرداخت نشدن به موقع بودجه برای احیای، طبق برنامه اولیه در سال 1402 محقق نخواهد شد. باید به مردم و رییس‌جمهور اعلام کنیم، اگر سال آینده نیز روند پرداخت بودجه بدین شکل پیش رود، ما نیز شاهد تاخیر مجدد خواهیم بود.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه تاکید کرد: اعلام این وضعیت به معنای شکست احیای دریاچه ارومیه نیست. بلکه به معنای این است که ما قصد داریم، بیش از پیش به صورت دینامیک حرکت کنیم. ما نمی خواهیم مردم را فریب دهیم به همین دلیل صادقانه اعلام می‌کنیم به دلیل تامین نشدن منابع مالی مورد نیاز طبق برنامه مدون برنامه 10 ساله اجرا نخواهد شد . اگرچه دریاچه را طبق برنامه در شهریورماه 1395 به حالت تثبیت رساندیم ولی اگر ما بتوانیم از سال آینده همچون سال‌های قبل با تامین به موقع منابع مالی مواجه شویم و مشکل خاصی پیش نیاید؛ احیای کامل در سال 1403 خواهد بود.

وی تاکید کرد: ما با دینامیک کردن برنامه می‌توانیم هرساله وضعیت خود را بررسی و براساس آن به درستی قدم برداریم تا به احیای قطعی برسیم.

وی افزود: بدین ترتیب اگر سال آینده نیز همچون سال جاری دولت با کمبود منابع روبرو باشد، این برنامه به جای یکسال تاخیر به دوسال تاخیر می‌رسد و البته اگر این روند در سال‌‌‌های بعد هم اتفاق بیفتد امکان عدم احیای قطعی نیز امکان‌پذیر است البته ما اکنون نمی‌خواهیم پیش از هر اتفاقی سخنی قطعی بزنیم. اما این احتمالات را بیان می‌کنیم مردم و رییس‌جمهور بدانند ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد، ولی اگر تمهیدات این برنامه تامین نشود؛ ما نمی‌توانیم کار زیادی از پیش ببریم.

کلانتری در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما قصد نداریم دولت را تحت فشار قرار دهیم چون می دانیم آنها نیز با محدودیت مواجه هستند. ولی ما موظف هستیم به مردم و بویژه رییس‌جمهور اطلاع دهیم شرایط کنونی چندان مناسب نیست و سال آینده در بهترین وضعیت شرایط کنونی را خواهیم داشت.

ستاد خواهان همکاری بهتر با وزارت نیرو است

در ادامه جلسه تجریشی درباره وضعیت رهاسازی آب پشت سدها به دریاچه ارومیه توضیح داد: در دومین جلسه شورای هماهنگی مدیریت بهم پیوسته منابع آب حوضه آبریز دریاچه ارومیه به ریاست وزیر محترم نیرو مقرر شده 357 میلیون متر مکعب آب از سدها به سمت دریاچه از سوی شرکت مدیریت منابع آب رها شود؛ طبق برنامه این رها‌سازی در ماه‌های بهمن و اسفند و فروردین خواهد بود؛ که امیدواریم این اتفاق بیفتد.

گفتنی است، شورای هماهنگی مدیریت بهم پیوسته منابع آب حوضه آبریز دریاچه ارومیه ، شورایی است که به ریاست وزیر نیرو و با حضور اعضاء دستگاه‌‌‌های اجرای مرتبط با احیای دریاچه ارومیه و حضور دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه به عنوان ناظر با هدف هم‌افزایی و همکاری دستگاه ها در کمک به وزارت نیرو در انجام به تکالیف خود تشکیل می‌شود.

با توجه به مصوبه دوم شورای هماهنگی، کلانتری درباره آینده وضعیت رهاسازی آب پشت سدها از سوی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: ما خوش بین هستیم در سال جاری حداقل رهاسازی آب پشت سدها همچون گذشته طبق مصوبات شورای هماهنگی پیش برود. ما همیشه گفتیم ستاد خواهان همراهی و همکاری با وزارتخانه های مرتبط با احیای دریاچه است؛ در این زمینه هم برای درست اجرا شدن این مصوبه و سایر مصوبات ، تمام تلاش خود را خواهیم کرد.

دبیر و مجری کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه، سپس از مسولین شرکت مدیریت منابع آب خواست به وظایف خود در خصوص رها سازی به خوبی عمل کنند و افزود: خوشبختانه مدیران وزارت نیرو به خوبی بر وظایف خود واقف هستند و اگر رهاسازی به موقع آب برای تامین نیاز دریاچه انجام نشود؛ این آب برخلاف برنامه، صرف کشاورزی خواهد شد.اتفاقی که قطعا به برنامه کاهش 40 درصدی مصرف آب کشاورزی لطمه خواهد زد.

گفتنی است، آب رهاسازی پشت سدهای حوضه آبریز، طبق قانون مصوبه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه ، بخشی از آب تامین کننده، دریاچه است که سالانه در دی، بهمن و اسفند رهاسازی می شود. پس از این دوره آب مورد نیاز کشاورزان برای آبیاری مزارع و باغات رها خواهد شد.

بازبینی مجدد برنامه احیای دریاچه ارومیه

در سی و هشتمین کمیته هماهنگی ستاد احیای دریاچه ارومیه، پیرو گفته های کلانتری در خصوص پویا تر شدن برنامه احیای دریاچه ارومیه، مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد: از این پس سالانه در این دفتر باتوجه به محدویت ها و از سویی فرصت ها تجربیات خود را در اختیار برنامه نویسان اولیه ستاد قرار می دهیم و آنها ضمن تحلیل میزان عملکرد دستگاه ها نسبت به برنامه با راهکارهای جدید برای بهبود وضعیت منطبق بر واقعیات ارائه خواهند کرد. از سویی برنامه جدید در اختیار دولت و مردم قرار می دهیم تا آنها به طور شفاف نسبت به آخرین وضعیت قطعی دریاچه مطلع شوند. یعنی بدانند به دلیل چه مشکلاتی از برنامه اولیه یکسال یا دو سال عقب هستیم . در مقابل اگر منابع بیش از انتظار تزریق شود و مشکلی نباشد؛ از پیشرفت احیا جلوتر از برنامه خبر دهیم.

منبع: خبرانلاین

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.