بارش های سیستان باعث تامین آب منطقه می شود

مدیرکل پیش‌بینی و هشدارسریع هواشناسی در مورد بارش‌های سیلابی استان سیستان و بلوچستان و احتمال تداوم آنها گفت: بارندگی‌های این استان تمام شده و تا روزهای آینده بارشی برای این منطقه پیش‌بینی نمی‌شود. از روز چهارشنبه نیز سیستان و بلوچستان شرایط آفتابی داشته است.

لینک کوتاه کپی شد

احد وظیفه ضمن اشاره به فواید و مضرات بارش‌های سیلابی اخیر در استان سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: بارش اخیر، اولین بارش جدی این استان در سال زراعی جاری بوده است که تا حدی در تامین منابع مالی تاثیر مثبت دارد ولی کافی نیست.

به گفته وظیفه، در جنوب کشور شامل استانهای فارس، هرمزگان و سیستان و بلوچستان هم در فصل زمستان و و هم در تابستان بارش‌ها به علت گرما و بالا بودن رطوبت به صورت رگبار و رعد و برق است که منجر به سیل می‌شود، اما این وضعیت قابل پیش‌بینی است.


مدیر کل پیش بینی و هشدارسریع سازمان هواشناسی در مورد میزان بارش استان سیستان و بلوچستان از 22 دی‌ماه تا روز پنجشنبه 7 بهمن‌ماه گفت: نیک‌شهر با 101 میلی متر بیشترین بارش را دریافت کرده است. جاسب 99 میلی متر، میناب 92 میلی متر، خاش 69 میلی متر، بلگان 68 میلی متر، رودان هرمزگان 63 میلیمتر، ایرانشهر 63 میلی متر، بزمان 48 میلیمتر بارش دریافت کرده‌اند.


مدیرکل پیش‌بینی و هشدارسریع هواشناسی با بیان اینکه بارش‌های چند روزه اخیر در استان سیستان و بلوچستان بارش‌های قابل توجهی محسوب می‌شود، گفت: عمده این بارش‌ها به شکل رگباری بوده است که سازمان هواشناسی وقوع سیلاب‌ها و بارش‌های رگباری سیستان و بلوچستان را پیش‌بینی کرده و هشدارهای لازم را داده بود ولی متاسفانه وقتی سیلاب فراگیر و گسترده باشد، با کمترین بی‌احتیاطی لطمات مالی ایجاد می کند.


فواید و مضرات بارش های اخیر سیستان و بلوچستان


وی در مورد مضرات وقوع بارش‌های سیلابی در استان سیستان و بلوچستان گفت: بارش‌های سیلابی باعث نفوذ روان‌آب‌ها در زمین‌های کشاورزی و در نتیجه شسته شدن خاک‌ها می‌شود، اما از سوی دیگر این بارش‌ها می‌تواند تاثیر نسبی مثبتی در منابع آبی سیستان و بلوچستان داشته باشد.


وی افزود: سیستان و بلوچستان مدت‌ها بود که بارشی نداشت و تقریبا این اولین بارش جدی امسال در این استان بود و علی‌رغم خسارت‌ها می‌تواند باعث رونق کشاورزی و تامین نسبی منابع آبی استان نیز شود اما لازم به ذکر است که این میزان بارش برای سیستان و بلوچستان کافی نیست و قطعا با یک گل بهار نمی‌شود و با یک باران مشکلات کم بارشی استان سیستان و بلوچستان حل نمی‌شود.


این کارشناس سازمان هواشناسی کشور در ادامه از ورود یک سامانه جدید بارشی به کشور خبر داد و گفت: در اثر این سامانه از چهارشنبه شب در برخی نقاط مثل کردستان، زنجان و تهران بارش‌های پراکنده داشتیم که امروز (جمعه 8 بهمن) فعالیت این سامانه تشدید شده و تا روز دوشنبه از کشور خارج می‌شود. این سامانه ربطی به استان سیستان و بلوچستان ندارد و بیشتر عرض‌های شمالی، غربی و مرکزی کشور را در بر می‌گیرد.

 


تفاوت بارش‌ها در عرض‌های شمالی و جنوبی کشور

 

وظیفه اظهار کرد: در عرض‌های شمالی، خیلی فصل بارش‌های سیلابی نیست چون در فصل زمستان و هوای سرد قرار داریم و بارش‌ها در ارتفاعات بیشتر به صورت برف است و برف نیز سیلاب تولید نمی‌کند ولی در عرض‌های جنوبی مثل سیستان و بلوچستان که مناطق گرمسیری هستند، حتی در زمستان هم بارش‌ها به شکل باران و از آنجا این بارش‌ها ناشی از ابرهای جوششی است و شدت آنها بالاست باعث ایجاد سیل در برخی نقاط می‌شود.
وظیفه در مورد پیش‌بینی بارش‌ها در ماه جاری با اشاره به اینکه بارش‌ها از ابتدای سال آبی تاکنون کمتر از نرمال بوده است، گفت: وقوع بارش بالاتر از نرمال در روزهای آینده بسیار کم است، تاکنون نیز بارش بیش از حد نرمال در کشور نداشته‌ایم.
مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی در پایان افزود: با وجود سامانه جدید بارشی، امیدواریم در روزهای آتی، بارش‌های خوبی را در دامنه‌های زاگرس و البرز دریافت کنیم.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید