دستگیری روزانه 200 خردهفروش در تهران
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا از دستگیری یکی از سرشبکههای اصلی قاچاق مواد مخدر در شرق کشور خبر داد.
جی پلاس، مسعود زاهدیان روز سهشنبه در یک نشست خبری بااعلام دستگیری «نصیر بامری» یکی از سرشبکههای اصلی قاچاق مواد مخدر در شرق کشوراظهار کرد: این فرد 50 ساله 11 شبکه بین المللی قاچاق مواد مخدر و پولشویی را در حوزه کشورهای خلیج فارس و آفریقا تحت پوشش داشت و با باند تمساح خلیج که یکی از باندهای همکار وی بود همکاری میکرد.
وی اضافه کرد: پس از دستگیری این فرد موفق به توقیف 200 میلیارد تومان از اموالش شدیم.
وی به تشریح آخرین اقدامات پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا پرداخت و گفت: امروز مواد مخدر در دنیا یک تهدید جهانی محسوب میشود و مجاورت کشورمان با کشورهای همسایه از جمله افغانستان که بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در دنیا محسوب میشوند این تهدید را برای ما دو چندان کرده است.
زاهدیان افزود: امروز پلیس ایران بزرگترین کاشف مواد مخدر در دنیا است و به عنوان الگویی برای سایر پلیسهای دنیا محسوب میشود. افزایش تصاعدی تولید مواد مخدر در افغانستان به 7000 تن در سال جدید میلادی، یک سونامی جهانی قلمداد میشود.
وی تاکید کرد: علی رغم حضور کشورهای غربی در افغانستان سازمان UNOBC پیش بینی کرده که تولید مواد مخدر افغانستان از 3300 تن در سال گذشته به 70000 تن در سال جدید خواهد رسید.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با تاکید بر اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر گفت: انسجام بخشی اقدامات پلیس در استانهای شرقی از سیاستهای اصلی پلیس محسوب میشود. تا به امروز بالغ بر 510 تن کشفیات داشتهایم که به طور متوسط روزانه 2 تن مواد مخدر در کشور کشف میشود. این در حالیست که 75 درصد این کشفیات در استانهای مرزی شرق کشور بوده است.
وی افزود: 1825 باند قاچاق مواد مخدر در سال جاری متلاشی شده و در بخش نگهداری معتادان متجاهر نیز علی رغم محدودیت زیرساختها در سال جاری شاهد افزایش 25 درصدی ساماندهی این معتادین بودهایم و آمادگی داریم در صورت تامین زیرساختها در کمتر از یک هفته چهره کشور را از مظاهر علنی اعتیاد پاک کنیم. بی تردید با تمرکز بر اقدامات اطلاعاتی میزان دستگیری قاچاقچیان مواد مخدر 2 درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به سختی کار پلیس در مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر ادامه داد: تا به امروز بیش از 3000 شهید و 12 هزار جانباز جان خود را تقدیم کردند تا سلامت مردم در مقابله با پدیده شوم مواد مخدر حفظ شود.
به گفته وی، 1279 مورد عملیات در مبارزه با قاچاقچیان تنها در 9 ماهه نخست امسال انجام شده و تلفات قاچاقچیان نیز 24 درصد افزایش یافته است. همچنین طی 9 ماهه نخست امسال 678 قبضه سلاح غیر مجاز در اختیار قاچاقچیان کشف شده است.
وی تاکید کرد: مواد مخدری که وارد کشور میشود در جاسازهای پیچیده وارد میشود و پلیس نیز با اقدامات پیچیده فنی موفق به کشف این مواد مخدر میشود. هر چه که به داخل کشور میآییم حجم کشفیات کم میشود تا جایی که به سانت و مثقال میرسد و هر چه حجم مواد مخدر کوچکتر میشود. کشفیات آن نیز سختتر میشود.
وی در خصوص برخورد با افرادی که به صورت فردی و محدود اقدام به کاشت مواد مخدر در کشور میکنند تاکید کرد: بر اساس قانون این افراد تولید کننده مواد مخدر هستند و پلیس پس از شناسایی و دستگیری آنها این افراد را به مراجع قضایی تحویل میدهد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در خصوص برخورد با خرده فروشان مواد مخدر نیز گفت: به طور روزانه دستگیری خرده فروشان در کشور انجام میشود به طوریکه در تهران روزانه 200 نفر دستگیر میشوند و پس از دستگیری تحویل مراجع قضایی میشوند اما مشکل قانونی وجود دارد که اگر مواد مخدر همراه فرد از یک حدی کمتر باشد تنها شامل جریمه و یا شلاق میشود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر لزوم به کارگیری تجهیزات پیشرفته برای مقابله با قاچاق مواد مخدر گفت: از لحاظ تجهیزات و امکانات شناسایی جاسازیهای پیچیده محدودیتهایی داشتیم چرا که در گذشته این تجهیزات به ما داده نشده و تهیه این تجهیزات نیز نیازمند بودجه کلانی است که امیدواریم مسئولین توجه ویژهای به این بخش داشته باشند تا با رفع تحریمها این تجهیزات در اختیار ما قرار گیرد تا بتوانیم رسالت خود را بیش از پیش سرانجام دهیم. تهیه این تجهیزات توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر پیگیری میشود و تا این لحظه نیز مذاکراتی در این خصوص انجام شده اما به جز سگهای موادیاب تجهیزات دیگری در اختیار ما قرار نگرفته است.
سردار زاهدیان با اشاره به اینکه ظرفیت برای اردوگاههای ماده 16 در سال گذشته تامین شد افزود: با تلاش وزیر کشور و همکارانشان در ستاد مبارزه با مواد مخدر ظرفیت بالایی برای اردوگاههای ماده 16 در سال گذشته ایجاد شد اما عقب ماندگی مربوط به سنوات گذشته در این حوزه وجود دارد و امروز نیازمند منابع مالی برای افزایش این ظرفیت داریم.
وی در خصوص مبارزه با دانه درشتهای قاچاق مواد مخدر نیز گفت: مبارزه با این افراد در حال انجام است اما کار بسیار سخت و پیچیدهای است. در اکثر مواقع با جریان مافیایی پیچیدهای روبرو هستیم که گاهی مراحل پیگیری پرونده چندین سال به طول میانجامد. اگر در لحظه دستگیری این افراد اطلاع رسانی کنیم ممکن است اجزای دیگر شبکه متلاشی شوند یا در روند پیگیری پرونده با مشکل مواجه شویم. در مرزبانی هم رده مبارزه با مواد مخدر وجود دارد و همکاری تنگاتنگی میان پلیس مبارزه با مواد مخدر و مرزبانی وجود دارد. همچنین مرکز اطلاعاتی منطقهای وجود دارد که نمایندگان پلیس افغانستان و پاکستان در آن حضور دارند تا در حوزه مبارزه با مواد مخدر تبادل اطلاعاتی میان این کشورها داشته باشیم. تا کنون نیز عملیاتهای مشترکی با هر دو کشور در امر مبارزه با مواد مخدر داشتهایم.
زاهدیان در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان کشفیات مواد مخدر در داخل زندانها گفت: سازمان زندانها مسئول و متولی مسائل داخل زندانها است که آمار کشفیات داخل زندان نیز باید توسط خود این دوستان اعلام شود.
وی ادامه داد: حدود 40 تا 50 درصد محمولههایی که وارد کشور میشود توسط پلیس کشف میشود و پیش بینی میکنیم امسال این میزان به 50 درصد برسد. مابقی مواد مخدری که به کشور وارد میشود بخشی مورد مصرف داخلی معتادین قرار میگیرد و بخشی از مرزهای ما به سایر کشورها ترانزیت میشود.
وی در خصوص لزوم آموزش به شهروندان در حوزه مبارزه با مواد مخدر گفت: باید آموزش دانش آموزان در مدارس افزایش یابد و آموزشهایی نیز به اولیا و مربیان داده شود. ما هم در راستای ارائه آموزشها برنامههایی داریم که امیدواریم منتج به نتیجه شود.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در خصوص جمع آوری معتادین گفت: جمع آوری معتادین متجاهر بر عهده پلیس است اما فرد معتادی که در خانه وجود دارد باید با حکم قضایی جمع آوری شود و خانوادهها برای جمع آوری این افراد باید به مراجع قضایی مراجعه کنند تا تعیین تکلیف شوند.
به گزارش ایسنا، زاهدیان در خصوص حذف مجازات اعدام برای قاچاقچیان گفت: اعدام در شرایط فعلی کشور باید با دقت نظر مورد بررسی قرار گیرد. در حال حاضر نیز گروههای کارشناسی در مجلس و مجموعه دولت در حال بررسی این موضوع هستند اما پلیس مجری قانون است. به نظر من در شرایط فعلی حذف مجازات اعدام ممکن است در تشدید قاچاق مقداری موثر باشد. باید هدفمند کردن این موضوع در دستور کار قرار گیرد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید