هشدار در خصوص احتمال ورود توده های ملخ صحرایی به کشور
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از احتمال ورود بین 10 تا 20 توده ملخ صحرایی به کشور خبر داد و یادآور شد که جمعیت هر توده ملخ حدود 50 میلیون برآورد میشود.
به گزارش جی پلاس، محمدمهدی قاسمی در جلسه فوق العاده کمیته پایش و مبارزه با ملخ استان فارس، زمان ریزش موج جدید ملخ را بیستم خرداد ماه عنوان کرد.
قاسمی گفت: با توجه به وجود باغها و مزارع سرسبز در استان فارس، مقصد بخش عمدهای از تودههای جدید ملخ، این استان خواهد بود لذا خطر بیخ گوش استان قرار دارد و نباید غافلگیر شویم و نیازمند برنامهریزی دقیق و صحیح و بسیج امکانات و تجهیزات برای کاهش حداکثری خسارات این حمله باشیم.
به گفته قاسمی از همه امکانات مجموعه جهاد کشاورزی و دستگاههای وابسته اعم از امور عشایر، تعاون روستایی، منابع طبیعی و دامپزشکی در سمپاشی استفاده و در مکانهای مورد نیاز سم مجانی توزیع میشود .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه هماکنون 14 شهرستان در این استان درگیر مبارزه جدی با ملخ هستند، تاکید کرد: باغداران و کشاورزان در عملیات سمپاشی محصولات خود و عرصههای طبیعی مشارکت کنند چرا که بدون کمک مردم مبارزه با این آفت امکانپذیر نیست .
وی، جمعیت ملخ در عرصههای منابع طبیعی را به دلیل دور از دید بودن، یکی از مشکلات اساسی دانست و افزود: از این پس با توجه به ورود ملخ به مزارع و باغها، عرصههای طبیعی باید توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس و با حساسیت بیشتری رصد شود .
این مقام مسئول با اشاره به اینکه امکانات و تجهیزات از پهنههای کشاورزی تا سطح شهرستان به تفکیک بررسی و جهت مبارزه برنامهریزی شده است، گفت: تشکیل ستاد مبارزه با ملخ به ریاست فرماندار و نایب رئیسی مدیر جهاد کشاورزی شهرستانها در دستور کار قرار دارد که برای هر شهرستان یکی از مدیران ارشد ستادی سازمان، به عنوان معین معرفی شده است .
قاسمی مهمترین عامل موفقیت در شرایط بحرانی را اطلاعرسانی از بحران و چگونگی امدادرسانی دانست و از همکاری خبرگزاریها و رسانههای مکتوب در انعکاس اخبار مقابله با ملخ قدردانی و اضافه کرد: اطلاعات موثق فقط از سوی اداره روابط عمومی این سازمان صادر و نشر پیدا خواهد کرد.
فارس مقصد جذاب ملخهای دریایی
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان فارس نیز قبلا با اشاره به تداوم مبارزه با ملخ دریایی در 13 شهرستان این استان، از احتمال ورود موج جدید این آفت در هفته آینده خبر داد.
حمید دبیری با بیان اینکه تراکم ملخها در شهرستانهای آلوده به این آفت، بالا است، گفت: پیشبینی شده هفته آینده دستههای بسیار بزرگ ملخ از عربستان به فارس هجوم آورند.
وی افزود: با اضافه شدن شهرستانهای فراشبند و فیروز آباد به شهرستانهای مقصد ملخ، تاکنون سطح مبارزه با این آفت در فارس به شانزده هزار هکتار رسیده است.
دبیری امکانات سازمان جهادکشاورزی فارس برای مبارزه با موج جدید ملخ را بسیار کم ارزیابی و با تاکید براینکه اعتبارات تخصیصی حتی کفاف تهیه سم را هم نمیدهد؛ خاطرنشان کرد: پیش بینی شده در صورت حمله موج جدید ملخ، پنجاه تا هفتاد هزار هکتار از اراضی فارس درگیر آفت شود.
مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی فارس، از تمامی افراد حقیقی و حقوقی که سمپاش و تراکتور در اختیار دارند تقاضای همکاری کرد و گفت: هجوم ملخ تاکنون آسیب جدی به مزارع و باغها وارد نکرده است.
دیدگاه تان را بنویسید