باد و باران کم سابقه جمعه شب که برخی زائران اربعین آن را توفان توصیف کردند بیشتر مواکب مردمی در نزدیکی گذرگاه مرزی چذابه را به طور کامل به هم ریخت تا روند خدمت رسانی به زائران امام حسین (ع) با اختلال جدی رو به رو شود.
به گزارش سرویس جامعه چی پلاس ، باد و باران کم سابقه جمعه شب که برخی زائران اربعین آن را توفان توصیف کردند بیشتر مواکب مردمی در نزدیکی گذرگاه مرزی چذابه را به طور کامل به هم ریخت تا روند خدمت رسانی به زائران امام حسین (ع) با اختلال جدی رو به رو شود.
به گزارش ایرنا بارش شدید باران همراه با وزش باد شدید بیشتر مواکب مردمی را که سازه آن خیمههایی از جنس چتری است با مشکلات نفس گیری رو به رو کرد و زائران اربعین حسینی را که در حال پذیرایی بودند و برخی در حال استراحت بودند به یکباره زمین گیر کرد.
حدود ۳۰۰ موکب مردمی که از هفتهها پیش کار آماده سازی مواکب را برای پذیرایی از زائران اربعین حسینی در اطراف پایانه مرزی چذابه برپا کردند در ۲ هفته اخیر با توفان گرد وخاک و بارش باران در ۲ مرحله رو به رو بوده اند، ولی به نظر میرسد باران شدید جمعه شب موکب داران را به شدت غافلگیر و حیرت زده کرد.
باران ابتدا نم بم شروع شد و به فاصله ۳۰ دقیقه شدت باران به حدی بود که مقدار زیادی آب به درون مواکب نفوذ کرد به حدی که همه چیز را روی آب شناور کرد.
موکب داران با یاری زائران اربعین نیز بلافاصله دست به کار شدند تا از نفوذ بیشتر آب به موکبها جلوگیری کنند، ولی هجوم بی رحمانه آب، امان را از همه برید و همه تسلیم سیلاب شدند.
آب به سیستمهای صوتی و بسیاری از وسایل برقی در حال کار، صدمه زد و دقایقی بعد همه مواکب در تاریکی مطلق فرو رفت.
بارندگیهای جمعه شب که به بیان بسیاری از شاهدان کم سابقه بوده است مسیرهای خاکی منتهی به مواکب را نیز زیر آب برد و تردد خودروها را با خطرات زیادی رو به رو کرد.
جذب آب در اراضی و خاک این منطقه که بیشتر 'شوره زار' و 'رملی' است به سختی صورت میگیرد و ممکن است تا روزهای آینده نیز آب باران در منطقه همچنان برای موکب داران و زائران مشکل آفرین و مشکل ساز باشد.
نماینده ستاد عتبات عالیات خوزستان در چذابه که متولی امور مربوط به مواکب مردمی است در توصیف باران جمعه شب به خبرنگار ایرنا مستقر در پایانه چذابه گفت: همه مواکب بجز چند موکب که از سازههای بتنی و مصالح ساختمانی مقاوم استفاده کرده بودند آسیب دیدند و فعلا' امکان پذیرایی متناسب با شان زائران وجود ندارد.
فرخ کشاورز با اشاره به اینکه مواکب مردمی عموما غیرمقاوم و به صورت چادر از جنس چتری وبدون پوشش غیرقابل نفوذ برپا شده بودند اظهار داشت: برای پیشگیری از چنین حوادثی راهی جز استفاده از مصالح ساختمانی برای برپایی مواکب نیست.
وی با اشاره به اینکه مواکب مردمی از سال آینده باید به گونهای سازماندهی شوند تا در موقع بروز با بحرانهای این چنینی رو به رو نشوند بیان کرد: سند زمینهایی که برای موکب داران تخصیص یافته برای ۲۰ سال معتبر است بنابراین باید به سمت ساخت و ساز مواکب منطبق با معماری اسلامی و نماد اربعین حرکت کرد.
تازهترین گزارش رسیده از محل مواکب که ۲.۷ کیلومتر با ساختمان پایانه مسافری چذابه فاصله دارد حاکی است که روشنایی وسط مواکب برقرار شده، ولی شرکت توزیع برق خوزستان اعلام کرده است تا زمانی که آب و رطوبت در مواکب وجود دارد امکان اتصال برق نیست چرا که احتمال بروز حادثه برق گرفتگی وجود دارد.
با این وجود شبکه آبرسانی مواکب در اطراف چذابه همچنان فعال است، ولی از حجم کاری مواکب و خدمت رسانی به زائران به نحو قابل توجهی کاسته شده است.
بنا به این گزارش بسیاری از زائران که در مواکب در حال حرکت به سمت پایانه چذابه بودند در باران سیل آسا گرفتار شدند و با کمک نیروهای امدادی و اتوبوسها به پایانه انتقال یافتند، ولی مدارکی همچون گذرنامه و ویزای آنان خیس شده بود و اداره گذرنامه قادر به تشخیص هویت زائر نبود.
از سوی دیگر شدت باران جمعه شب، ایمنی ساختمان پایانه مسافری چذابه را نیز زیر سوال برد چرا که آب باران از سقف آن ریزش و حتی آب به درون خطوط برق و تلفن پایانه نیز نفوذ کرد.
بنا به این گزارش بارش شدید باران همچنین قطع برق و اینترنت پایانه را به دنبال داشت و برای ساعتی خروج و ورود زائران اربعین حسینی را در ۲ سوی مرز متوقف کرد.
گذرگاه مرزی چذابه در ۱۱۰ کیلومتری شمال غرب اهواز یکی ازسه کانون اصلی تردد زائران اربعین حسینی است و تاکنون حدود ۱۸۰ هزار زائر از این مرز به شهرهای مقدس عراق عزیمت کرده اند.