به گزارش خبرنگار ایرنا، صدرالدین علی پور روز سه شنبه در نشست خبری با بیان این که از دیدگاه ما وزارت بهداشت متولی پسماندهای پزشکی است افزود: مسئولان وزارت بهداشت می گویند بعد از انجام مراحل مخصوص بی خطرسازی زباله باید شهرداری آن را دفن کند اما از دیدگاه ما دفن این زباله ها شرایط خاصی دارد.
وی ادامه داد: در این راستا جلسات متعددی با حضور روسای دانشگاه های علوم پزشکی و مسئولان شهرداری برگزار و مقرر شد مرجع تشخیص این موضوع سازمان محیط زیست باشد.
به گفته این مقام مسئول، در صورت تشخیص بی خطر بودن زباله های پزشکی توسط کارشناسان سازمان محیط زیست، شهرداری نسبت به دفن آن ها اقدام می کند.
علی پور همچنین گفت: مصرف انرژی در تهران چهار برابر نرم جهانی است که با حمایت معاونت شهرسازی الگوهای مبحث 19 قابل اجرا است.
«مبحث 19 به ضوابط طراحی عایق کاری حرارتی پوسته خارجی ساختمان و کاهش مصرف انرژی دلالت دارد».
علی پور به استفاده از انرژی ها تجدید پذیر که دارای مصوبه مجلس و شورای اسلامی شهر تهران است اشاره کرد و گفت: مرکز مدیریت محیط زیست با همکاری معاونت شهرسازی این پروژه بزرگ را به نتیجه خواهد رساند و به تدریج ساختمان ها را به این امر ملزم خواهد کرد.
وی در این خصوص افزود: در کشورهای پیرامون ما استفاده از انرژی خورشیدی در مزارع و ساختمان ها اجباری است تا از این طریق رقم بالای برق مصرفی این کشورها تامین شود.
وی گفت: با همکاری مجموعه شهرداری تهران ساختمانها الزام به استفاده از انرژی های تجدیدپذیر می شوند.
علی پور خاطرنشان کرد: در همین راستا 30 ساختمان در شهرداری تهران مجهز به انرژی خورشیدی شده اند
رئیس مرکز مدیریت محیط زیست در راستای تحقق شهرهوشمند نیز اظهار داشت: شهر تهران جزء پنج عضو اصلی شهر هوشمند است و هوشمند سازی منجر به افزایش کیفیت زندگی می شود بطوریکه در دنیا انتخاب شهرهای برتر بر اثر مولفه های محیط زیستی است.
وی گفت: دغدغه اصلی شهروندان، موضوعات کیفی زندگی در شهر است و این مرکز در این راستا در مناطق 22 گانه تهران و بر اساس ظرفیت هر منطقه یک پروژه پایلوت معرفی کرده و آن را تا حصول نتیجه پیگیری می کند، که به عنوان مثال؛ در منطقه 22 بحث اکو پارک، در منطقه 14 به دلیل مشکل فاضلاب احداث تصفیه خانه با ظرفیت یک میلیون متر مکعب در دست اقدام است.
علی پور گفت: در بحث تفکیک زباله هم در سه منطقه تهران به صورت پایلوت به دنبال اجرای طرح بزرگ کاهش زباله هستیم وهم اکنون 70 درصد اطلس زیست محیطی مناطق تهران تدوین شده است که قابلیت بروز رسانی دارد تا همه به این اطلاعات دسترسی داشته باشند.
وی در خصوص بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام خمینی نیز اظهار داشت: با همکاری دستگاه های مرتبط، کانون های تولید بو شناسایی شده و جهت رفع آن ها اقدامات اصلاحی ارائه شده است.
رئیس مرکز مدیریت محیط زیست در مورد موضوع کاهش آلودگی هوای تهران گفت: 80 درصد آلودگی تهران متاثر از منابع متحرک است که قطعا توسعه حمل و نقل عمومی و مترو و استفاده از موتورهای برقی و خوروهای هیبریدی موثر می تواند در کاهش آلاینده ها موثر باشد.
علی پور گفت: 144 پروژه عمرانی کلان شهر تهران در قالب کمیته غربال گری که طبق قانون مشمول دریافت پیوست زیست محیطی می باشند مورد بررسی قرار گرفته است.
تهرام/1735//1348
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.