به گزارش ایرنا زهرا صدر اعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: تهران به عنوان مرکز حاکمیتی کشور از اهمیت فوق العاده ای در پایداری ملی برخوردار است و در برابر حوادثی از جمله زلزله خطر پذیری داشته و اجرای طرح آبرسانی اضطراری برای حفظ حیات شهروندان و محافظت شهر از طریق تامین نیازهای فوری آب در بخش شرب، خاموش کردن آتش و اورژانس با رویکرد محله محور ضرورت دارد.
وی با توجه به قوانین در حوزه وظایف و تکالیف دستگاه های اجرایی به منظور آمادگی و مقابله با حوادث غیرمترقبه در تهران و ماده 80 برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران، شهرداری تهران مکلف شده است با مشارکت سایر دستگاههای ذیربط وبا محوریت شرکت آب و فاضلاب استان تهران نسبت به همکاری در اجرای طرح آبرسانی اضطراری شهر تهران اقدام کند.
نوری خاطر نشان کرد: تامین آب اضطراری پایه برای شرب شهروندان، با هدف حفظ حیات شهروندان پس از زلزله و بحران، تامین آب اضطراری پایه برای خاموش کردن آتش، با هدف محافظت از شهر در برابر آتش سوزیهای پس از زلزله و بحران، تامین آب اضطراری پایه برای مراکز خدمات درمان اضطراری و بیمارستان ها، با هدف کاهش تلفات مصدومان پس از زلزله و بحران از جمله اهداف این طرح است.
عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: در این طرح شرکت آب و فاضلاب استان تهران مکلف است برای تامین آب پایه شرب شهروندان در شرایط اضطراری مطالعات مهندسی طرح یکپارچه آبرسانی اضطراری شرب برای زلزله، شرایط اضطراری شهر تهران را به صورت محله محور که از طریق مراجع ذیصلاح به تصویب رسیده است، مبنای عمل قرار دهد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران افزود: مطالعات لازم در خصوص مشارکت های اجتماعی به ویژه ساز و کار و نحوه توزیع آب در شرایط اضطراری نیز از سوی آب و فاضلاب با همکاری کارگروه تخصصی تشکل های مردم نهاد شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران ظرف یک سال تهیه و عملیاتی خواهد شد.
وی یادآور شد: در این طرح تاکید شده که شهرداری تهران مکلف است نسبت به در اختیار قرار دادن فضاهای مورد نیاز اجرای طرح آبرسانی اضطراری شهر تهران در مکان های عمومی مانند پارک ها، فضای سبز، پایگاه های پشتیبانی مدیریت بحران، ایستگاه های آتش نشانی، اماکن اسکان اضطراری و تخلیه امن، مجموعه های ورزشی و سایر ظرفیت های در اختیار شهرداری اقدام کند.
نوری درباره همکاری سایر دستگاه‌ها در اجرای این طرح نیز گفت: به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی توصیه موکد می شود با هماهنگی شرکت آب و فاضلاب استان تهران، نسبت به انجام مطالعات مهندسی آبرسانی اضطراری پس از زلزله و سایر شرایط اضطرار، برای خدمات درمان اضطراری و بیمارستان های شهر تهران در بازه زمانی حداکثر یک ساله اقدام کند.
وی ادامه داد: به سازمان های آموزش و پرورش شهر و شهرستان های تهران هم توصیه موکد می شود با لحاظ ظرفیت محوطه مدارس نسبت به در اختیار قرار دادن زمین های مورد نیاز برای اجرای طرح آبرسانی اضطراری شهر تهران با شرکت آب و فاضلاب استان تهران همکاری کند.
به گفته نوری، دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی نیز در این طرح وظایفی را دارند و شهرداری تهران موظف است هر شش ماه یکبار گزارش اجرای این مصوبه را به شورای اسلامی شهر تهران ارائه کند.
محمد رضا بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران نیز در این جلسه گفت: در پنج سال آینده کل آب استان تهران از طریق تونل های مخصوص منتقل می شود.
وی گفت: این تونل ها در مقابل زلزله هشت ریشتری مقاوم هستند و در صورت بروز زلزله برای ورود آب به شهر تهران مشکلی وجود نخواهد داشت.
بختیاری اظهار داشت: در صورت بروز زلزله مشکل آبرسانی به شهر تهران است که برای رفع این مشکل در 374 نقطه شهر تهران لوله هایی به قطر سه متر و ظرفیت 100 تا 300 متر مکعب قرار داده می شود تا بعد از زلزله بتوانیم به مدت سه روز آب شرب شهروندان را تامین کنیم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب گفت: هر یک از این مخزن ها به 800 تا یک میلیارد تومان هزینه نیاز دارد.
وی در توضیح این طرح اظهار داشت: در پی اجرای این طرح مبلغ یک هزار تومان به قبض آب شهروندان اضافه می شود که ماهانه 4 میلیارد تومان برای آب و فاضلاب درآمد ایجاد خواهد شد.
بهاره آروین عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در مخالفت با این طرح گفت: افزودن مبلغ یک هزار تومان به قبض مشترکین غیر معقول است.
سید محمود میرلوحی عضو دیگر شورای شهر تهران هم گفت: در موضوع آبرسانی اضطراری، خانواده های محروم و غیر محروم ملاک نیست.
وی افزود: ضمن اینکه با افزودن یک هزار تومان به قبض ممکن است موجب کاهش مصرف آب هم شد.
افشین حبیب‌زاده نیز درباره طرح آبرسانی اضطراری شهر تهران گفت: چندی پیش که برای بازدید به ستاد مدیریت بحران رفته بودم از آقای صادقی( مدیرکل بحران شهرداری تهران) پرسیدم که اگر زلزله‌ای که برای شهر تهران پیش‌بینی می‌شود، رخ دهد آیا راه امنی برای کمک‌رسانی وجود دارد که ایشان گفت خیر.
این عضو شورای اسلامی شهر ادامه داد: از آقای صادقی پرسیدم که اگر زلزله‌ای رخ دهد چه مدت زمانی طول خواهید کشید که به شهروندان آب برسد که پاسخ ایشان نگران کننده بود.
وی با تاکید بر اینکه در ضرورت طرح آبرسانی اضطراری شهر تهران ، گفت: برای انجام این کار مهم باید منابع مالی تامین شود، در غیر این‌صورت نمی توان انتظاری داشت. برای اینکه هزینه طرح آبرسانی اضطراری تامین شود و مدیران آبفا بتوانند اعتبار آن را تامین کنند باید رقمی روی قبض آب اضافه شود. حبیب زاده تاکید کرد: این تنها مسیری است که می توانیم برای ایجاد مخازن و آبرسانی اضطراری پیش برویم.
در نهایت اعضای شورای شهر طرح «آبرسانی اضطراری شهر تهران برای زلزله» را به 10 رای موافق تصویب کردند.
تهرام/7244//1348
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.