مسئول دفتر ساماندهی کود و بهبود تغذیه گیاه وزارت جهاد کشاورزی روز دوشنبه در حاشیه این مراسم اظهار داشت: یکی از سیاست های کاری ما، شفاف سازی بخش توزیع و فروش کود در کشور است تا هر کشاورز بتواند سهمیه خود را دریافت کند و نوع کود گرفته شده مشخص شود.
شمس اله ملازاده با بیان اینکه این سامانه تا یک ماه دیگر به صورت سراسری در کل کشور اجرایی خواهد شد، ادامه داد: این سامانه و سامانه هایی که در حال راه اندازی با هدف شفاف سازی توزیع و فروش کود و نهاده های دامی و کشاورزی در کشور هستند.
وی ادامه داد:این امر با هدف کاهش هزینه مبادله کشاورز صورت می گیرد و کشاورزان از این طریق می توانند با مراجعه به سامانه، کود مورد نیاز زمین خود را تحویل بگیرند.
مسئول دفتر ساماندهی کود و بهبود تغذیه گیاه وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این مهم که از سال 92 پایش کود در کشور راه اندازی شده است، خاطرنشان کرد: تمام کود هایی که در سطح کشور توزیع می شود دارای شماره ثبت است و غیر از آن جزو کالای قاچاق محسوب می شود .
ملازاده ادامه داد: یک کارگروه پایش در سازمان جهاد کشاورزی استانها و شهرستانها به ریاست تعزیرات حکومتی ایجاد شده تا در صورت وقوع تخلف خارج از استاندارد، کود قاچاق ضبط شده و با متخلفین به صورت قانونی برخورد شود.

** میزان مصرف کود در کشور سالانه حدود یک میلیون و 900 هزار تن است
این مقام مسئول با تاکید بر میزان مصرف سالانه کود در کشور، گفت: این مهم نسبت به میانگین مصرف جهانی 60 درصد کمتر است و باید کمک کنیم در راستای اعتلای کمی و کیفی تولیدات ایرانی، این رقم افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه کود کالای حجمی بوده و امکان قاچاق آن بسیار کم است، گفت: ایران توانایی صادرات کود را دارد چراکه بیش از 90 درصد کود مورد نیاز کشور از داخل تولید می شود و می توان گفت در این بخش خودکفا هستیم زیرا بیش از 3 میلیون تن کود صادر می کنیم.
ملازاده بیان داشت: مصرف کودهای شیمیایی نسبت به میانگین جهانی بسیار کم و حدود 42 درصد است که باید ارتقا یابد که البته لازم است مصرف تلفیقی کودها برنامه ریزی شده باشد و به صورت بهینه مصرف شود.
وی تاکید کرد: در زمینه عرضه کود تمام تمهیدات لازم با توجه به تحریم های صورت گرفته ، اتخاذ شده و هیچ مشکلی برای تامین کود کشاورزان نداریم.
لازم به ذکر است این مراسم با حضور علی برابری، معاون فنی و امور بازرگانی سازمان مرکزی تعاونی روستایی و عباس سیاح، مدیر سازمان تعاون روستایی استان تهران و دیگر مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد.
این شهرستان با جمعیتی افزون بر 100هزار نفر در 45 کیلومتری شهر تهران قرار گرفته است. این شهرستان از شمال با استان مازندران، از شرق با شهرستان فیروزکوه، ازجنوب با استان سمنان و از غرب با شهرستان شمیرانات و تهران همسایه است که این شهر از 2 بخش مرکزی و رودهن تشکیل می شود.
تهرام/7246/ 1539
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.