به گزارش خبرنگار ایرنا؛ رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران عصر چهارشنبه در نشست فراخوان تدوین طرح جامع مدیریت بحران که با حضور جمعی از اساتید، متخصصان و صاحبنظران حوزه های مختلف در محل این سازمان برگزار شد، گفت: این طرح ظرف 14 ماه در قالب چهار کمیته علمی شامل پیشگیری، آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی تهیه و تدوین و برای تصویب به شورای عالی مدیریت بحران کشور ارائه می شود تا به این ترتیب تهران از نقشه راه و برنامه ای جامع و فراگیر در حوزه رویارویی با مخاطرات و سوانح برخوردار شود.
احمد صادقی جانشین شهردار در شورای هماهنگی مدیریت بحران در ادامه به تاریخچه تهیه و تدوین نخستین طرح جامع مدیریت بحران در سال 1380 اشاره کرد و گفت: با توجه به دلایلی از جمله تک مخاطره ای بودن طرح پیشین، تغییرات رخ داده در اسناد بالادستی و تغییر رویکردهای جهانی در این حوزه از جمله سند جهانی مخاطرات طبیعی 'سندایی ' و شکل گیری مفاهیم جدید علمی همچون تاب آوری، بازنگری در طرح پیشین یا تدوین طرحی جدید ضروری بود، از همین رو پس از طرح و بررسی موضوع و پیگیری های لازم زمینه های این رخداد در قالب اسناد بالادستی از جمله دستور رییس جمهوری و مصوبه شورای اسلامی شهر تهران فراهم شد که انتظار می رود با مشارکت تمامی صاحبنظران در علوم مختلف، طرح جامع مدیریت بحران تهران تهیه و تدوین شود.
وی گفت: این طرح می تواند الگویی برای تهیه و تدوین طرح جامع مدیریت بحران سایر شهرها نیز قرار گیرد.
وی همچنین تاکید کرد که تهیه سند جامع مدیریت بحران نیازمند تخصص های مختلف است و اتفاق نظر متخصصان برای اجرایی و عملیاتی شدن این سند ضروری است، به هر حال تهران براساس چشم انداز ترسیم شده باید به شهری امن و مقاوم در برابر حوادث و سوانح تبدیل شود.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: گر چه زلزله، عمده مخاطره تهران به شمار می آید اما طرح جامع جدید به تمامی مخاطرات می پردازد و اقدامات لازم برای مراحل پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازتوانی شهر در برابر حوادث را طراحی و پیش بینی می کند در عین حال محدود به نقش شهرداری نخواهد بود و سهم و نقش تمامی نهادها و سازمانها در این طرح دیده می شود همچنین این طرح براساس الگوی مدیریت یکپارچه و واحد شهری طراحی می شود چرا که تحقق این رویکرد در دستور کار قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: شواری سیاستگذاری این طرح مرکب از مدیران ارشد کشوری و شهری بر مراحل مختلف تهیه طرح نظارت دارند و دبیرخانه طرح در محل سازمان تشکیل می شود.
در آغاز این نشست همچنین دکتر مهدی امینی معاون هماهنگی و برنامه ریزی سازمان به ضرورت های بازنگری طرح پیشین و تدوین طرحی جدید اشاره و از عموم صاحبنظران دعوت بعمل آورد تا دیدگاه ها و پیشنهادات خود را به دبیرخانه این طرح ارائه نمایند تا سندی جامع و به روز تهیه شود.
وی گفت: چهار کمیته برای راهبری تدوین این طرح پیش بینی شده است و تلاش می شود با دریافت تمامی نظرات صاحبنظران و با شیوه علمی، این سند مهم تهیه و تدوین شود.
در ادامه نخستین جلسه، اعضای کمیته های چهارگانه شامل پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی و بازتوانی به ترتیب با مدیریت دکتر شکیب، دکتر خانکه، دکتر اسکاش و دکتر فلاحی برگزار شد.
تهرام/7243 / 1539
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.