به گزارش ایرنا، کامیار ثقفی شامگاه پنج شنبه در سومین همایش ملی تمدن نوین اسلامی در دانشگاه شاهد گفت: محققان حوزه تمدن نوین اسلامی با این نگاه که سبک زندگی غربی نمی تواند جامعه ما را به سر منزل مقصود برساند باید تحقیقات خود در حوزه تمدن نوین اسلامی توسعه دهند.
وی حیات طیبه را هدف و غایت اصلی زندگی عنوان کرد و بیان داشت: امروز در دنیا شاهد گسترش سبک زندگی غربی مبتنی بر سکولاریسم و جدایی زندگی دنیا از زندگی اخروی هستیم که این سبک زندگی در مقابل حیات طیبه اسلام قرار گرفته است.
ثقفی رعایت اخلاق در جامعه و زندگی فردی را یکی از مهمترین اصول زندگی مد نظر اسلام عنوان کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب این اصل مهم را تحت عنوان سلوک علمی عنوان کرده است که باید یکی از موارد تحقق محققان در این حوزه باشد.
وی ایجاد دولت اسلامی را مقدمه ایجاد تمدن نوین اسلامی عنوان کرد و افزود: کشور ما به برکت وجود نظام مقدس اسلامی در مرحله دولت اسلامی است ولی با اینکه چهار دهه از عمر پربرکت انقلاب می گذرد هنوز به دلایل داخلی و خارجی به معنی واقعی کلمه با دولت اسلامی فاصله زیادی داریم.
وی موانع خارجی مانند استکبار جهانی و وجود خواص ضعیف الایمان در داخل را مهمترین دلیل محقق نشدن دولت اسلامی به معنی واقعی در طول 40 سال گذشته در داخل کشور عنوان کرد و ابراز داشت: رهبر معظم انقلاب بر همین اساس است که بر ساخت استحکام درونی به عنوان یکی از کلیدی ترین مسائل در ایجاد دولت اسلامی تاکید دارد.
ثقفی با اعلام این خبر که سال آینده شاهد برپایی همایش دانشجویی تمدن نوین اسلامی در دانشگاه شاهد خواهیم بود، افزود: به منظورارتقای زیرساخت‌ها و فعالیت‌های علمی و پژوهشی، عوامل علمی این دانشگاه موفق به اخذ مجوز برای 2 فصلنامه مطالعات بنیادین تمدن نوین اسلامی شدند.
وی با بیان اینکه دانشگاه شاهد در سال آینده از طرح‌های پژوهشی و پایان‌ن امه‌های مرتبط با موضوع تمدن نوین اسلامی حمایت خواهد کرد، یادآور شد: مدیریت دانشگاه شاهد در جهت توسعه گفتمان تمدن نوین اسلامی در فضای دانشگاه کرسی‌های مناظره و آزاد اندیشی به صورت مستمر برگزار خواهد کرد تا شاهد تقویت نظریه ‌پردازی در این حوزه از سوی دانشجویان و اساتید باشیم.
دبیر علمی و رئیس دبیرخانه دائمی این همایش در ادامه با بیان اینکه ایجاد تمدن نوین اسلامی هدف غایی انقلاب اسلامی است، عنوان داشت: این موضوع به عنوان دال مرکزی به سایر موضوعات در گفتمان امام و رهبری سامان می‌دهد و حذف آن از مرکزیت این گفتمان، موجب سردرگمی و بی‌نظمی مفاهیم دیگر نظیر اقتصاد مقاومتی، پیشرفت، تولید علم، علوم انسانی اسلامی، وحدت و سایر موضوعات خواهد شد.
فرزاد جهان‌بین مهمترین عامل موثر برنشاط و پویایی و یا رکود تمدنی را موضوع آزاداندیشی در جامعه عنوان کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب نیز بر فضای انتقادی سالم، گفت و گوی آزاد تولید علم، اندیشه و در نتیجه تمدن سازی تاکید دارند.
وی ادامه داد: فقدان آزاداندیشی و زمینه‌های تحقق آن، موجب از بین رفتن ابتکار و خلاقیت در جامعه می گردد و تمدن حاصل همین آزاد اندیشی، ابتکار و خلاقیت است.
جهان‌بین یکی از مهمترین موانع آزاد اندیشی در مجامع دانشگاهی را استبداد علمی جریان غرب زده عنوان کرد و گفت: این جریان هر نوع نوآوری و سخن جدید را با تمسخر و نیز گاهی با انگ غیرعلمی و یا با تصورات غلط کنار می زند.
وی در خصوص برگزاری سومین دوره همایش ملی تمدن نوین اسلامی گفت: این همایش در قالب هفته علمی تمدن نوین اسلامی و با همکاری جمع کثیری از مراکز علمی در 9 کمسیون فعال که در هر کمسیون پنج تا هفت نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه ها بودند برگزار می شود.
جهان‌بین یادآور شد: 236 چکیده مقاله از طریق فراخوان عمومی به دبیرخانه همایش واصل شد که از آن میان221 چکیده مورد تایید قرار گرفت، 194 مقاله کامل به دبیرخانه همایش رسید که از این بین بر اساس داوری های صورت گرفته، 57 مقاله برای ارائه مورد تایید قرار گرفت.
ارائه مقالات برگزیده سومین همایش تمدن نوین اسلامی توسط محققان وپژوهشگران درقالب کمیسیون های تخصصی روز پنج شنبه ازساعت 8 تا 15برگزار و مراسم اختتامیه همایش شامگاه پنج شنبه درسالن همایش های امام خمینی (ره) دانشگاه شاهد برگزار شد.
6003/3218
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.