به گزارش ایرنا ، محمدرضا یوسفی روز سه شنبه در بازدید از فاز دوم پروژه انتقال پساب تصفیه فاضلاب جنوب تهران به دشت ورامین گفت : کمبود آب ، مهمترین چالش کشاورزی شهرستان ورامین است و باعث شده تا از هشتاد هزار هکتار اراضی قابل کشت ، تنها 38 هزار هکتار زیر کشت انواع محصولات باغی و زراعی رود.
وی گفت : کمبود آب مشکلی است که باید از سال ها قبل برای گذر از آن چاره ای اساسی اندیشیده می شد ، اقلیم ایران خشک است ، باران اندک می بارد و باید با مدیریت مصرف و استفاده از روش های نوین آبیاری از آب موجود بهترین استفاده را برد.
وی بیان کرد: سال ها قبل چاه های غیر مجاز متعددی در دشت ورامین حفر و آب های زیرزمینی بیش از حد استحصال شده و نباید از طبیعت انتظار داشت در مقابل این بدرفتاری ها ، تاب آورده و آب مورد نیاز را در اختیار ما قرار دهد.
یوسفی با اشاره به این که دولت یازدهم و دوازدهم توجه ویژه ای به بخش کشاورزی دارد اظهار کرد: این که دولت بابت هر هکتار اجرای طرح های نوین آبیاری یکصد میلیون ریال بلاعوض به کشاورزان ارائه می کند نشان می دهد که اهمیت موضوع از سوی دولتمردان مورد توجه قرار گرفته و این بهره برداران بخش کشاورزی هستند که باید با استفاده از این تسهیلات ، با مصرف کمترین میزان آب ، بالاترین بهره وری را به دست آورد.
وی از اجرای فاز دوم انتقال پساب تصفیه شده جنوب تهران به دشت ورامین به عنوان یکی از ماندگارترین طرح های دولت های یازدهم و دوازدهم یاد کرد و افزود : بازچرخانی آب با احداث پروژه های تصفیه خانه فاضلاب ، یکی از مهمترین برنامه هایی است که نقش آن را می توان در جلوگیری از هدر رفت آب در بخش کشاورزی مشاهده کرد.
فرماندار ورامین افزود : دولت 153 میلیارد تومان برای اجرای 36 کیلومتر خط انتقال پساب تصفیه شده جنوب تهران به دشت ورامین اختصاص داده که قسط اول آن به مبلغ 18 میلیارد تومان به پیمانکار تحویل داده شده است.
وی گفت : با اجرای این طرح 280 میلیون متر مکعب آب از تصفیه خانه جنوب تهران منتقل می شود که 50 میلیون مترمکعب آب برای تغذیه مصنوعی سفره های زیر زمینی ، بخشی به شهرستان ری و قسمت اعظم آن به کشاورزی دشت ورامین اختصاص پیدا می کند.
وی تأکید کرد: نباید تصور کرد که با اجرای کامل این طرح ، شاهد افزایش سطح زیر کشت اراضی کشاورزی شهرستان بود چرا که کمبود آب در منطقه به حدی است که این پروژه می تواند تنها سبب حفظ وضعیت موجود کشاورزی شهرستان شود.
فاز دوم پروژه انتقال پساب تصفیه خانه جنوب تهران به طول 36 کیلومتر و با استفاده از لوله هایی به قطر 3 متر از جنس پلی اتیلن دو جداره انجام می شود.
این پروژه توسط یک شرکت خصوصی با یکهزار و 300 میلیارد ریال سرمایه گذاری اولیه در قالب بی.او.تی (BOT) و خرید تضمینی پساب اجرا می شود.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
تهرام/7254 / 1539
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.