شهرام عدالتی روز سه شنبه در گفت و گو باایرنا با اشاره به مصوبه دهه 50 مبنی بر عدم استقرار فعالیت های صنعتی مادر در شعاع 120 کیلومتری استان تهران، اظهار کرد:از همان زمان اعتقاد بر این بود که هر چه فعالیت ها در تهران متمرکز شود باعث افزایش جمعیت تهران و کاهش جمعیت دیگر مناطق می شود.
معاون سازمان برنامه و بودجه استان تهران گفت:با وجود این ضابطه، فعالیت هایی مغایر و بافت هایی خودجوش، غیر رسمی و بی برنامه شکل گرفت تا جایی که هم اکنون حدود شصت نقطه صنعتی با 150 هزار جمعیت شاغل در استان تهران داریم.
عدالتی افزود:در سال 89، دولت برای شناسنامه دار کردن بخشی از واحدهای صنعتی استان تهران اقدام و هشت بافت کارگاهی- صنعتی زواره، کاظم آباد، قلعه میر، صفا دشت، قدس، گلبرگ، ده حسن را شهرک صنعتی خصوصی اعلام کرد.
وی گفت: پس از ابلاغ مصوبه فوق به دلیل عدم محدوده کارگاه های ایجاد شده و با توجه به اینکه متولی واحدهای صنعتی بر اساس قانون شرکت، شهرک های صنعتی است و از طرفی محل قرارگیری این واحد ها محدوده شهر ها می باشد،با دخالت شهرداری ها و بخشداری ها درآن با مشکل مواجه هستیم.
عدالتی گفت: از زمان ابلاغ این مصوبه تا به امروز در حال تعیین محدوده و تصویب شهرک های صنعتی ذکر شده هستیم که محدوده 5 منطقه تعیین و تصویب شده است.
وی درباره چرایی برگزاری جلسات مشترک گفت: آمایش از منظر موضوعات کلان استان و نحوه استقرار و جا به جایی فعالیت ها مطابق با موضوعات زیست محیطی و کارگروه شهرسازی هم از منظر طراحی شهری موضوعات را بررسی می کند که از این نظرنیازمند دیدگاه های مشترک هستیم وهمه این مناطق از منظر آمایشی زیر سوال هستند چراکه باعث بارگذاری بیش از حد جمعیت شده و با اهداف توسعه ای مغایر است.
عدالتی در ادامه به جلسه مشترک کارگروه آمایش با کارگروه امور زیربنایی اشاره کرد و درباره نتایج جلسه گفت: در این جلسه محدوده 3 شهرک صنعتی در صفا دشت از شهرستان ملارد، قدس و گلبرگ را بررسی کرده وکارگروه آمایش با ادله ای حقوقی، قانون تاسیس شهرک های صنعتی مصوب سال 64 که ایجاد شهرک های صنعتی را در محدوده قانونی شهر بلا مانع می داند و قانون تعاریف محدوده شهر و روستا مصوب سال 84 که شهرک های صنعتی را از همه قوانین مربوط به شهرداری ها مستنثنی می داند اعلام کرد که محدوده این شهرک ها باید از شهر جدا شوند اما به شکلی که بافت شهر هم آسیب نبیند.
وی گفت : محدوده تصویب شده و تا 2 هفته دیگر نقشه سه شهرک به تایید رسیده و توسط شورای برنامه ریزی ابلاغ می شود.
معاون برنامه و بودجه استان تهران با بیان اینکه تداخل عجیبی میان فعالیت های صنعتی در یک شهرک وجود دارد، گفت: در ابتدا باید فعالیت های واحدهای صنعتی را با ملاحظات زیست محیطی ساماندهی کرد.
عدالتی افزود: درحال حاضر در یک شهرک صنعتی تمام فعالیت های دارویی، شیمیایی، فلزی کنار هم هستند و متاسفانه خوشه بندی صنعتی در استان تهران نداریم.
وی به شناسنامه دار نبودن و نداشتن عنوان حقوقی مشخص برخی شهرک های صنعتی در استان تهران اشاره کرد و گفت: ما در برند سازی ، زنجیره ارزش و بهره وری، کوچک مقیاس بودن فعالیت ها در حوزه صنعتی استان تهران دارای مشکل می باشیم که اثر نامطلوبی در توسعه صنعت گذاشته و به همین منظور است که بهره وری در حوزه صنعتی استان تهران از متوسط میانگین کشوری پایین تر است.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: مهدی مقدر انتشاردهنده:موسی فعالیان
تهرام/9343/1735 / 1539
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.