به گزارش ایرنا ، محمدرضا یوسفی روز سه شنبه در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران ورامین که با حضور حسین الماسی مدیرکل بحران استان تهران در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد اظهار کرد: زمان وقوع حادثه ای نظیر زلزله، موقع بررسی تعداد ادوات، دستگاه ها، راه های دسترسی، نقشه زیرساخت ها و تعداد سکنه هر یک ازمناطق شهری و روستایی نیست و باید این اطلاعات از قبل در اختیار مدیران قرار داشته باشد.
وی افزود: با هماهنگی های به عمل آمده ، نقشه مدیریت بحران شهرستان ورامین تدوین می شود که در این نقشه ، علاوه بر آمار جمعیتی هر یک از مناطق ، به زیر ساخت ها ، ادوات بخش های دولتی و خصوصی ، راه های ارتباطی و مسائل کلیدی شهرستان نیز اشاره شده است.
وی بیان کرد: در هنگام زلزله کسی که بومی منطقه است از خیابان ها ، معابر ، چاه ها و تراکم جمعیتی در مناطق مختلف خبر دارد ، کسی که از شهر و مناطق دیگر برای امداد رسانی عازم شده که از این مسائل آگاهی ندارد و این عدم آگاهی باعث می شود که کار امداد رسانی به افراد آسیب دیده و امداد رسانی به آن ها با چالش جدی مواجه شود.
یوسفی بیان کرد: در هنگام بروز حادثه ، مسائل امنیتی نیز از اولویت برخوردارند ، پیش از وقوع زلزله مناطق حساس ، شرایط راه ها و معابر و سطح دسترسی افراد به مناطق آسیب دیده باید مشخص شود تا امنیت مناطق حادثه دیده نیز تأمین شود.
وی گفت : هر چند که مردم تلاش دارند تا در هنگام بروز حادثه به امدادگران در یاری رساندن به مردم کمک کنند ولی در بسیاری از مواقع ، ازدحام مردم جز این که کار امدادرسانی را با مشکل مواجه کند ، ثمره دیگری ندارد که نمونه آن را می توان در حادثه ریزش ساختمان که سال گذشته در ورامین اتفاق افتاده مشاهده کرد که در آن بخشی از توان امدادگران به متفرق کردن مردم صرف شد.
فرماندار ورامین اظهار کرد: در مقابله با بحران ، شرایط اقلیمی نیز باید در نظر گرفته شود چرا که نیازهای منطقه ای مانند ورامین قطعا با نیازهای منطقه ای همانند کرمانشاه متفاوت است .
یوسفی آموزش و آگاه سازی را از مهمترین اولویت های ستاد بحران اعلام کرد و افزود: در جریان زلزله کرمانشاه همگان به نقش اطلاع رسانی در امداد رسانی و کاهش تلفات انسانی و بسیج مردم در کمک به زلزله زدگان پی بردند و باید با استفاده از تکنولوژی های نوین ، به این امر اهتمام داشت.
وی گفت : مسئولان باید از تجربیات موفق کشورهای زلزله خیز استفاده کرده و با بومی سازی این تجربیات ، از افزایش خسارت ناشی از این حادثه طبیعی بکاهند.
وی با تأکید بر لزوم نظارت دقیق بر ساخت و سازهای جدید گفت : شهرداری، بخشداری و دهیاری ها لازم است تا بیش از گذشته بر امر ساخت و ساز نظارت داشته و با جدیت با احداث سازه های ناامن برخورد کنند.
خبرنگار: سید حسن میری**انتشار: محمد آجورلو
تهرام/7254//1348
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.