به گزارش ایرنا، همچنین این 2 عضو شورای شهر تهران به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد ورود مهاجران به تهران، در آرامستان لهستانی‌ها حاضر شده و به درگذشتگان این گروه مهاجر ادای احترام کردند.
برنامه ویژه گرامیداشت 14 مهر «روز تهران» با حضور محسن هاشمی رئیس و احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران و همچنین اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و جمعی از خبرنگاران برگزار شد.
مقصد نخست این جمع، مرکز دایرة المعارف بزرگ اسلامی بود، مکانی که دایرة المعارف تهران، شمیرانات و ری در حال تدوین است.
احمد مسجدجامعی دراین برنامه در خصوص چرایی انتخاب 14 مهر به عنوان روز تهران گفت: روزی که تهران به عنوان پایتخت از سوی آقامحمدخان قاجار معرفی شد، نوروز سال 1200 هجری قمری بود اما ما نمی‌توانستیم نوروز را روز تهران معرفی کنیم.
وی اظهار کرد: پیشنهادهای دیگری هم مطرح شد اما در نهایت به این نتیجه رسیدیم که 14 مهر را که در قانون اساسی مشروطیت، تهران به عنوان پایتخت ثبت شده، به عنوان روز تهران معرفی و ثبت شود.
مسجدجامعی با بیان اینکه دانشنامه‌ای مختص تهران، شمیرانات و ری در حال تدوین است، گفت: به دلیل اهمیت شمیرانات و سابقه تاریخی ری، تصمیم گرفته شد که تهران به صورت جداگانه بررسی شود و ری و شمیران نیز به طور جداگانه در این دایرة المعارف مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: در حین ورق زدن این دایرة المعارف که در خصوص همه ابعاد مختلف تهران اعم از شخصیت‌های تاثیرگذار، مکان‌ها و ... است متوجه شدیم که در این دایرة المعارف اسمی از آیت الله هاشمی رفسنجانی به عنوان یکی از شخصیت‌های برجسته تهران نام برده نشده است.
مسجدجامعی گفت: دانشنامه‌ها موجودات زنده‌ای هستند که باید هر چند سال یکبار بازنگری شوند و از آنجایی‌که آیت الله هاشمی رفسنجانی یک شخصیت ملی است و از بزرگان تهران نیز محسوب می‌شود، لازم است که نامش در این دایرة المعارف قید شود.
وی ‌اظهار کرد: 10 هزار مدخل برای دانشنامه تهران جمع‌آوری شده که باید به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گیرد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش درباره زمان انتشار دایره المعارف تهران گفت که امسال 2 جلد دایرة المعارف تهران رونمایی می‌شود و امیدواریم مدیریت شهری به انجام این پروژه مهم کمک کند.
سیدمحمدکاظم موسوی بجنوردی رئیس دایره المعارف بزرگ اسلامی نیز گفت: دانشنامه، موجود زنده‌ای است و هر ساله مدخل‌های جدیدی به آن اضافه می‌شود؛ بنابراین می‌توان گفت چاپ اول دانشنامه‌ها در حکم چک نویس است.
به گزارش ایرنا، اعضای گروه در ادامه دیدار رضا شیرازیان پژوهشگر برجسته تهران رفته و با وی گفت وگو کردند.

*فروش قدیمی‌ترین عکاسی تهران در بهارستان
در ادامه، اعضای گروه راهی بهارستان شده و از عکاسی به فروش گذاشته شده تهامی دیدن کردند.
مسجدجامعی دراین بخش از برنامه گفت: قرار شد که شهرداری منطقه برای کمک به کسب درآمد این عکاسی قدیمی، نسبت به ایجاد یک کافه عکاسی در زیرزمین این مغازه در میدان بهارستان اقدام کند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: قرار شد سازمان زیباسازی شهرداری تهران با همکاری شهرداری منطقه، عکس‌های قدیمی و جدید این منطقه را که نشان دهنده سیر تحول آن است را در نمایشگاهی در معرض دید عموم قرار دهد تا به این مغازه قدیمی کمک شود.
مسجدجامعی با بیان اینکه متاسفانه با وجود آنکه هنوز 40 روز از فوت صاحب مغازه نگذاشته شاهد آن هستیم که سرقفلی این مغازه واگذار می‌شود، اظهار کرد: فتوگرافی تهامی در آستانه 90 سالگی خود تعطیل می‌شود و این برای جامعه هنری و عکاسی تهران قابل پذیرش نیست.

* ادای احترام به لهستانی‌ها
اعضای گروه در ادامه به مناسبت هفتاد و پنجمین سال ورود لهستانی‌ها به ایران، به آرامستان لهستانی‌ها رفته و به درگذشتگان این گروه مهاجر ادای احترام کردند.
احمدمسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر با بیان اینکه 1937 نفر در گورستان لهستانی‌ها دفن شده‌اند گفت: 609 نفر از این تعداد نظامی هستند.
همچنین اعضای گروه در پایان از نمایشگاه عکس‌های لهستانی ساکن اصفهان که حدود 75 سال پیش گرفته شده بودند، بازدید کردند.
این نمایشگاه با حضور مسئولان سفارت لهستان و تعدادی از لهستانی‌های ساکن تهران و علاقه مندان تهرانی در کاخ سعدآباد برپا شده است.
* برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: معصومه جوان معبودی - انتشار دهنده: محسن فتاحی
تهرام/7245**1625
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.