به گزارش خبرنگار ایرنا، اسماعیل علی اکبری روز چهارشنبه در نشست خبری اظهار کرد: دومین تجمع هیئات و عزاداران حسینی استان اردبیل مقیم تهران روز جمعه(هفتم مهرماه) ساعت 15 تا 17 با حضور بیش از 150 هیات مذهبی منتسب به استان اردبیل در میدان آیینی امام حسین(ع) برگزار می شود.
وی هدف از تجمع هیئات و عزاداران حسینی استان اردبیل مقیم تهران را نمایش وحدت، همدلی و آداب و رسوم عزاداری استان اردبیل عنوان کرد و گفت: مردم این استان به عاشق امام حسین(ع) بودن شهرت دارند و هر کجا باشند، عشق به امام حسین(ع) را با خود به همراه دارند و مروج این شعائر، عشق و ارادت به امام حسین(ع) هستند که آیین طشت گذاری نمونه ای دیگر از آیین های مذهبی و سنتی مردم استان اردبیل هست.
علی اکبری افزود: در دومین تجمع هیئات و عزاداران حسینی استان اردبیل مقیم تهران در میدان آیین امام حسین(ع)، علاوه بر حضور هیات های زنجیرزنی سنتی، سخنرانی یکی از روحانیان، شاعران، مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) سرشناس استان اردبیل از جمله شهروز حبیبی، داود علیزاده، شهزاد عیسی زاده، علیرضا اسفندیاری، حاج محمدباقر تمدن حضور داشته و نوحه سرایی خواهند کرد.
مدیرعامل خانه استان اردبیل در تهران خاطرنشان کرد: عزاداری هیات های مذهبی استان اردبیل در میدان امام حسین(ع) به صورت هدفمند و با رعایت سنت های ویژه استان اردبیل و مفاهیمی مبتنی بر ترویج آزادگی، ترویج ضدظلم و ظالم بودن و مبتنی بر دروس کربلا برگزار می شود.
وی با اشاره به نخستین سال فقدان سلیم موذن زاده مداح سرشناس استان اردبیل گفت: براین اساس نوای نوحه «زینب زینب» وی در حمایت از حضور مدافعان حرم و به یاد حضور اردبیلی‌ها در دفاع از حرم حضرت زینب(س) در میدان امام حسین(ع) طنین‌انداز می شود.
علی اکبری افزود: تجمع هیئات و عزاداران حسینی استان اردبیل مقیم تهران هر ساله در جمعه منتهی به تاسوعای حسینی برگزار می ‌شود که در تلاشیم این آیین سال های آینده با حضور آذری ‌زبان‌های مقیم تهران برگزار شود.
مدیرعامل خانه استان اردبیل در تهران با اشاره به اینکه مردم استان اردبیل در برگزاری مراسم عزاداری خود را صاحب مکتب می دانند و به دور از مسایل و موضوع های انحرافی این مراسم را برگزار می کنند، خاطرنشان کرد: بیشترین شعرهای آیینی از جانب شعرای اردبیلی سروده شده و رقابت در هیات های عزاداری استان اردبیل، در شعر و محتوای عزاداری است.
وی گفت: عزاداری مردم این استان‌ به صورت سنتی و ساده در مساجد و هیات های مذهبی برگزار می‌شود و در روز عاشورا نیز هیات های زنجیززنی حضور نداشته و مردم تنها با لباس و سربند مشکی با مداحان هم نوا شده و سینه می زنند.
مدیرعامل خانه استان اردبیل در تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشینه این خانه گفت: از حدود 10 سال گذشته، تعدادی از هم استانی های مقیم تهران، حرکت های فرهنگی و اجتماعی غیررسمی و مردمی را با هدف انسجام، وحدت، همدلی و بهره مندی از توانایی های بالقوه در حوزه های اجتماعی، فرهنگی را در راستای توسعه استان اردبیل آغاز کردند که در نهایت سال 95، خانه استان اردبیل در تهران در وزارت کشور ثبت شد و فعالیت های خود را به صورت رسمی آغاز کرد.
وی با اشاره به اینکه عمده فعالیت های این خانه فرهنگی و اجتماعی است، افزود: برگزاری روز ملی استان اردبیل در تهران، تجمع هیئات و عزاداران حسینی استان اردبیل مقیم تهران در میدان امام حسین(ع)، برگزاری نشست ها و هم اندیشی با پزشکان،‌ مهندسان و برخی دیگر از اقشار استان اردبیل مقیم تهران از جمله برنامه های خانه استان اردبیل در تهران است.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: معصومه جوان معبودی**انتشار: محمد آجورلو
تهرام/7245//1348
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.