برگزاری هر 2 جلسه هفتگی شورای اسلامی شهر تهران به صورت علنی برخلاف دوره گذشته شورا(جلسات شورای چهارم در روزهای یکشنبه غیرعلنی بود) اولین اقدام اعضای شورای پنجم در راستای تحقق شعار شفاف سازی کارها با نظارت شهروندان بود.
یکی دیگر از وعده های اولیه رییس شورای اسلامی شهر تهران در روزهای آغازین کار شورا، فعال سازی اتوماسیون اداری شورا بود و اینکه از این پس هیچ نامه کاغذی در شورا ارسال و پیگیری نخواهد شد.
به گفته رییس شورای اسلامی شهر تهران، استفاده از این سامانه منجر به صرفه جویی در مصرف کاغذ، وقت اعضا و مراجعین و همچنین دسترسی بهتر افراد برای پیگیری مکاتبات و درخواست ها می شود.
در نخستین ماه از فعالیت شورای شهر پنجم، انتشار 2 سند مربوط به خرید 21 دستگاه خودرو و تبلت از طریق شورا ، منجر به بازتاب های وسیعی در سطح جامعه به ویژه فضای مجازی و شبکه های اجتماعی شد.
مخالفان و منتقدین شورای پنجم در اخبار و واکنش خود نسبت به انتشار این اسناد، شعار شفافیت در عملکرد به ویژه مباحث مالی و پیشگیری از ریخت و پاش های غیرضروری اعضا را در تضاد جدی با خرید این کالاها که برای آنها حدود 1 میلیارد تومان هزینه شده، عنوان کردند.
براساس 2 سند منتشره، 21 دستگاه خودرو پارس و 21 دستگاه تبلت برای استفاده از اعضای شورای شهر با اعتباری در حدود یک میلیارد تومان خریداری شده است.
در موضوع انتشار وسیع این 2 سند، رسانه های اصولگرا و منتقد و مخالف شورای پنجم بیشترین نقش را داشتند و هزینه یک میلیاردی اعضا برای خرید خودرو و تبلت را با عنوان اقدامی غیرضروری و تجملاتی که در تضاد جدی با شعارها و رویکردهای مطرح شده اعضا است را در قالب نکته تاریک و ضعف اعضای شورا، مورد توجه قرار دادند.
اعضای شورای اسلامی شهر تهران نیز در خصوص مباحث مطرح شده، دیدگاههای خود را بیان کردند ، تعدادی از اعضا با بیان اینکه موافق خرید خودروهای جدید برای شورا نبودند اعلام کردند که همچنان از خودروهای قدیمی شورا استفاده می کنند.
دراین میان اکثریت اعضای شورای اسلامی شهر تهران نیز براین اعتقادند که خرید خودروها براساس مصوبه و تایید اعضا نبوده و براساس یک رویه عادی اداری با توجه به کارکرد 5 ساله و مستهلک شدن خودروهای قدیمی، انجام شده است.
به گفته این افراد، خودروهای قدیمی شورای شهر مستهلک شده و هزینه نگهداری و تعمیر آنها مقرون به صرفه نبوده و برهمین اساس شورا و شهرداری براساس یک رویه اداری به منظور جایگزینی خودروهای قدیمی، نسبت به خرید خودروهای نو اقدام کردند.
البته تمامی اعضای شورای شهر تهران تاکید کردند که برخلاف مطالب مطرح شده در رسانه های منتقد، این خودروها برای اعضا خریداری نشده و به عنوان اموال شورا در مدت زمان عضویت اعضا برای انجام کارهای اداری در اختیار آنها قرار دارد.
از سوی دیگر، تمامی اعضای شورای اسلامی شهر تهران، خرید تبلت برای اعضا را ضروری دانسته و استفاده از آنها برای انجام مکاتبات اداری با توجه به ایجاد و راه اندازی اتوماسیون اداری در مجموعه شورا را ضروری عنوان کردند.
به گفته رییس و اعضای شورای شهر تهران، زیرساخت ها و امکانات راه اندازی اتوماسیون اداری شورا در گذشته ایجاد شده و متاسفانه به رغم صرف هزینه برای این کار، شورای گذشته از این سامانه هیچ استفاده ای نکرده است.
انتشار اسناد مربوط به خرید خودرو و تبلت برای شورا و مباحث مطرح شده درا ین خصوص، واکنش های متفاوت اعضای شورا را به دنبال داشت.
تعدادی از اعضای شورای شهر تهران با بیان اینکه خرید خودرو برای اعضا اولویت و ضرورت لازم را نداشته، گفتند که همچنان از خودروی قدیمی شورا استفاده می کنند.
دراین میان اکثریت اعضای شورا نیز با تاکید بر اینکه خرید خودرو با مصوبه و تایید اعضای شورا انجام نشده و در قالب یک رویه اداری معمول برای جایگزینی خودروهای نو با خودروهای قدیمی و مستهلک، بوده است.
به گفته اعضای شورای پنجم شهر تهران، خرید خودروهای جدید برای شورا کار جدیدی نیست و 31 عضو دوره قبلی شورا نیز در ابتدای کار از خودروهای جدید خریداری شده استفاده کردند.
البته تمامی اعضای شورای اسلامی شهر تهران با خرید تبلت ها به منظور امکان استفاده از اتوماسیون اداری موافق هستند چراکه به گفته آنها برای ا ستفاده از این اتوماسیون در ارسال، انجام و پیگیری مکاتبات اداری استفاده از تبلت ضروری است.

* خرید خودرو در دستگاههای اداری امری عادی است
* محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران دراین خصوص گفت که خرید خودرو و دیگر اقلام در دستگاههای اداری امری عادی است که البته برخی از رسانه ها در نحوه پرداختن به این موضوع، لطفی کردند.
وی تاکید کرد: خودروها به اسم اعضای شورا خریداری نشده و تنها در مدت زمان عضویت برای انجام کارهای اداری و ماموریت ها در اختیار اعضا قرار دارد.
هاشمی خاطرنشان کرد کرد که همواره تعداد زیادی خودرو در شهرداری اسقاط شده و خودرو جدید جایگزین می شود.
وی همچنین در خصوص خرید تبلت ها نیز تاکید کرد: صرفه جویی که در مصرف کاغذ با استفاده از اتوماسیون اداری انجام می شود به مراتب بیشتر از مبلغی است که برای خرید تبلت ها پرداخت شده است.

* خودروها برای انجام کارهای اداری در اختیار اعضا قرار داده می شود
محمدسالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران که در دوره قبلی شورا نیز حضور داشته، دراین خصوص گفت: واقعیت این است که در دوره‌ چهارم شورا که بنده عضو آن بودم، موضوع خرید خودرو بود چراکه اعضای شورای شهر در راستای انجام وظیفه نمایندگی خود از خودروی در اختیار استفاده می کنند.

* دست های پشت پرده برای ممانعت از خدمت رسانی به مردم
سید ابراهیم امینی نایب رئیس شورای شهر تهران نیز در واکنش به انتشار 2 سند مربوط به خرید خودرو و تبلت شورا، از وجود دست هایی پشت پرده ای که می خواهند در مسیر خدمت رسانی به شهروندان سنگ اندازی کنند، خبر داد.
وی افزود: آنها تلاش می کنند که با حاشیه سازی شورا را از مسیر خدمت رسانی و پاسخگویی به مطالبات اصلی مردم خارج کنند.
وی از رسانه ها درخواست کرد که واقع بینانه مسائل شورای شهر تهران را رصد و به سمع و نظر شهروندان برسانند.
امینی درمورد لزوم خرید تبلت برای اعضای شورا نیز گفت: مکاتبات شورا تاکنون به شیوه سنتی انجام می شد که با در اختیار داشتن تبلت، سیستم سنتی به اتوماسیون تبدیل و اعضای شورا در 24 ساعت می توانند به امور شورا رسیدگی کرده و پیگیری امور محدود به حضور فیزیکی در محل کار نباشد.
به گفته وی، برنامه ها و اتوماسیون اداری بر روی تبلت ها نصب شده و دارای برچسب اموال شهرداری است و اعضا صرفا برای امور اداری از آن استفاده می کنند.
امینی با بیان اینکه خودروهای خریداری شده( پژو پارس) یکی از خودروهای رده پایین تولید داخل است، اظهار کرد: این خودرو برای ایاب و ذهاب اعضای شورا نیست بلکه برای استفاده اعضا در انجام ماموریت ها و وظایف مرتبط با نمایندگی است.

* خودروهای جدید جایگزین خودروهای فرسوده شورا می شود
علی اعطا سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش نیز در خصوص موضوع خرید 21 دستگاه خودرو برای اعضای شورا گفت: این تعداد خودرو به عنوان اموال شورای شهر، جایگزین خودروهای فرسوده و قدیمی شورا شده اند که این موضوع، اتفاق تازه و عجیبی نیست.
وی ادامه داد: خودروهای قبلی که در اختیار اعضای شورای چهارم قرار داشت، مستهلک شده اند و برهمین اساس خودروهای نو برای استفاده اعضا در دوران عضویت خریداری شده است.
اعطا با تاکید بر اینکه خودروها و اموال خریداری شده دارای برچسب اموال شورای شهر تهران هستند اظهار کرد: خودروها و اموال خریداری شده براساس یک روال قانونی، در زمان عضویت افراد در شورا در اختیار آنها قرار دارد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در خصوص خرید تبلت برای اعضای شورا نیز گفت: زیرساخت استفاده از سیستم هوشمند اتوماسیون در دوره های قبل شورا ایجاد شده و در دوره جدید با حذف مکاتبات کاغذی و دسترسی آنلاین اعضا به سامانه اداری شورا، این تبلت ها خریداری شده است.
اعطا تاکید کرد: این تبلت ها نیز متعلق به اعضا نیست و همگی برچسب اموال داشته و متعلق به شورا هستند.

* رسانه های دلواپس تاکنون کجا بودند
دراین میان شاید جذابترین واکنش به خرید خودرو و تبلت را شهربانو امانی از اعضای شورای شهر داشت؛ این عضو شورا با اشاره به لزوم نظارت جدی رسانه ها بر روند فعالیت شورا، گفت: شورای شهر با داشتن 140 پست مصوب، 450 کارمند و نیروی شاغل دارد و باید پرسید که رسانه های دلواپس چرا تا امروز به این موضوع توجهی نکرده اند؟
امانی همچنین با اشاره به هزینه هنگفت تهیه و چاپ کتاب 3 جلدی گزارش عملکرد 12 ساله شهردار سابق تهران، افزود: چرا این رسانه های ناظر بر کار شورا این موضوع را مورد توجه قرار نداده و اطلاع رسانی نکردند.
وی با اشاره به انتشار گسترده سند خرید خودرو برای شورای شهر تهران تصریح کرد: البته نظارت این نیست که قبل از بررسی دقیق هر موضوع، سندی را به یک مرکز ارسال و سپس در یک سایت خاص منتشر کنید.
امانی در بخش دیگری از صحبت های خود تاکید کرد که موضوع خرید و واگذاری خودرو به اعضای شورای شهر تهران مصوبه اعضای شورای پنجم نبوده است.
وی با بیان اینکه من را به اشد نظارت زیر ذره بین ببرید افزود: دراین زمینه خواهش می کنم رسانه ها تعهد، اخلال حرفه ای و استقلال کاری را مدنظر قرار دهند و با رعایت عدل و انصاف نسبت به اطلاع رسانی مسائل بپردازند.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: من در خصوص خودروهای خریداری شده از راننده خودرو سئوال کردم که وضعیت خودروهای قدیمی چگونه است که به گفته وی، به رغم کارکرد چندصد کیلومتری خودرو و مستهلک شدن، هنوز قابل استفاده است.
وی خطاب به جمعی از خبرنگاران گفت: شما که آنقدر ناظر و نگران هستید بدانید که نظارت نباید جناحی باشد و هدف نظارت هم باید کمک برای خدمت بهتر به مردم است.

* از خودروهای خریداری شده استفاده نیم کنم
دراین میان مجید فراهانی نیز با انتشار مطلبی در توئیتر خود نسبت به موضوع خرید خودرو برای اعضا واکنش نشان داد و گفت که براساس تعهدی که با مردم دارم، از خودروهای خریداری شده استفاده نمی کنم.
وی در ادامه این مطلب نوشت که همچنان از خودروی قدیمی شورا که در اختیارم قرار داده شده، استفاده خواهم کرد.
به هرحال، داستان خرید تبلت و خودرو برای اعضای شورای اسلامی شهر تهران با انتشار 2 سند تخصیص بودجه برای این امر در شبکه های اجتماعی آغاز و با اظهارات نمایندگان شهروندان تهرانی در شورای شهر به ظاهر پایان یافته، اما در این بین آنچه که اصل است و نباید در میان این هیاهو نادیده گرفته شود، همان موضوع خدمت رسانی به مردم کلانشهر تهران براساس تعهد و شوراهای انتخاباتی اعضای شورای شهر است.
به طور قطع اطلاع از عملکرد اعضای شورای شهر حق خدشه ناپذیر رسانه ها به نمایندگی از افکار عمومی و شهروندان است، اما سئوال اینجاست که آیا حاشیه سازی و اطلاع رسانی ناقص دردی از شهروندان را دوا می کند؟
تهران کلانشهری 12 میلیون نفری است که هزاران معضل و مشکل دارد، از آلودگی هوا گرفته تا ترافیک و حاشیه نشینی که به طور یقین این مهم در روند انجام وظایف شورا نیازمند نظارتی ویژه و مستمر است، موضوعی که خود اعضای شورای شهر تهران هم همواره بر آن تاکید دارند.
اما نظارت با مچ گیری، اقدام برای تخریب و بزرگنمایی برخی مسایل با هدف بهره برداری های سیاسی و جناحی، امری کاملا متفاوت و جداگانه است که به عنوان یک اصل اخلاقی و مهم حرفه ای باید مورد توجه اهالی رسانه به عنوان چشم بینا و گوش شنوای مردم باشد.
هرچند باید به این نکته هم توجه داشت که موضع اصلی شورا در قبال موارد اینچنینی که تا پایان 4 سال آینده هم کم نخواهد بود باید توسط سخنگو و یا رئیس شورا مطرح شود و اعضای شورا از ورود به این مسایل با هدف پرهیز از حاشیه سازی برای خدمت رسانی بهینه و مطلوب به شهروندان نیز پرهیز کنند.
خبرنگار: مهدی مقدر - انتشار دهنده: محسن فتاحی
تهرام/9343/7244**1625
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.