این در حالی است که سال‌ها است مردم تهران با چنین مشکلاتی دست به گریبانند و با وجود شعارهای زیادی که مسئولان در این باره داده اند هنوز هیچ راهکار عملی برای رفع این معضلات ارائه نشده است.
البته پیش از اینکه اعضای شورای شهر پنجم و شهردار جدید کار خود را آغاز کنند، جلسات مشترکی بین اعضای مجمع نمایندگان استان تهران و اعضای شورای شهر تشکیل و قرار بود این جلسات مشترک ادامه داشته باشد. ولی با تغییر اعضای شورای شهر و شهردار تهران این مسئله مسکوت ماند. البته قرار بود این جلسات پس از ادای سوگند اعضای جدید شورای شهر و صدور احکامشان برگزار شود ولی به دلایل ماموریت‌های نمایندگان و اعضای شورای شهر تا کنون این جلسات تشکیل نشده است.
به گفته قاسم میرزایی نکو، عضو هیات رئیسه مجمع نمایندگان تهران که با «ابتکار» گفت وگو می کرد، قرار است این جلسات مشترک در آینده از سرگرفته شود. محسن علیجانی زمانی که دبیر مجمع نمایندگان استان تهران است نیز با اشاره به برگزاری جلسات جداگانه کمیته ویژه ارزیابی عملکرد استان تهران در این مجمع و همچنین نشست اتاق فکر مشترک مجمع نمایندگان و شورای شهر پایتخت، از تدوین اساسنامه مجمع 51 نفره تهران در جلسه کمیته مشترک مجلس و شورای شهر خبر داد و گفت که در آینده نزدیک جلسه‌ای در این اتاق فکر با حضور شهردار تهران و وزیر نفت برگزار می‌شود.
ظاهرا قرار است محمدعلی نجفی، شهردار جدید تهران و بیژن زنگنه، وزیر نفت نیز همراه با اعضای مجمع نمایندگان تهران و اعضای شورای شهر پنجم در این جلسه مشترک حضور داشته باشند تا با بررسی معضلات تهران راهی برای رفع آن آسیب‌ها پیدا شود. میرزایی نکو همچنین در این باره به ابتکار گفت که 51 نفر لیست امید یعنی 30 نماینده تهران و 21 عضو شورای شهر، کمیته مشترک 6 نفره‌ای را تعیین کرده اند تا با برگزاری جلسات مشترکی در اتاق فکر مشکلات پایتخت را بررسی کرده و در نهایت گزارش مربوطه را به شورا و مجمع نمایندگان تهران ارائه دهند.
این نماینده مردم تهران در مجلس گفت که در این جلسات اولویت‌های تهران، ری و تجریش مورد بررسی قرار می‌گیرد تا با به کارگیری توانمندی‌های مشترک و هم‌افزایی در بین مسئولان پایتخت به راهکارهایی برای بهبود وضعیت تهران برسیم. البته میرزایی نکو اعلام کرد که شهردار و استاندار تهران به فراخور مسائل مطروحه در جلسات کمیته حاضر خواهند شد و در صورت ضرورت مجمع عمومی 51 نفره، لیست امید نیز تشکیل جلسه می دهند تا به این واسطه گام‌های اساسی برای حل مشکلات تهران برداشته شود و در این راستا اساسنامه مدونی نیز تعیین خواهد شد.

اهداف جلسات مشترک مجلس و شورا
قابل ذکر است که موضوع‌های مثل اقتصاد شهری، موضوعات فرهنگی، بهبود وضعیت حمل و نقل، رفع آلودگی هوا، بودجه ریزی مناسب برای حل مشکلات شهری، اجتماعی، سلامت و اقدامات مشترک بین مجلس و شهردار از جمله اقدامات این کمیته مشترک برای حل مشکلات تهران خواهد بود.
علیجانی، نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس با اشاره به برگزاری جلسه کمیته مشترک مجمع نمایندگان استان تهران و شورای شهر پایتخت اعلام کرد: اخیراً جلسه کمیته مشترک مجمع نمایندگان استان تهران و شورای شهر پایتخت با حضور اعضای این کمیته ویژه برگزار شد و نمایندگان درباره مسائل مختلف ازجمله تدوین اساسنامه مجمع 51 نفره تهران و اولویت‌های کاری این مجمع صحبت و تبادل‌نظر کردند.
میرزایی نکو هم در گفت وگو با «ابتکار» به تشکیل 4 کمیته ای که قرار بود در راستای حل معضلات تهران تشکیل شود اشاره کرد و گفت: قرار بود 4 کمیته مختلف درباره محیط زیست، ترافیک، معضلات و آسیب های اجتماعی و همچنین حاشیه نشینی تشکیل شود و نمایندگان تهران در مجلس مشترکا مسائل را با هماهنگی شورای شهر مورد بررسی قرار دهند. او افزود: همچنین قرار است این کمیته ها دبیر خانه ای منظم داشته باشند و هیات رئیسه نمایندگان تعیین شود. این مصوبه آن زمان بود و قصد داشتیم این موارد را پیگیری کنیم و در آینده نزدیک جلسات مشترک را از سر خواهیم گرفت. میرزایی نکو درباره تاثیر این جلسات مشترک بر حل معضلات تهران به عنوان کلان شهر اظهار کرد: این جلسات، گردهمایی ها و نشست ها تا حد زیادی می تواند به کاهش ترافیک کمک کند و برای کاهش آلودگی هوا تهران راهکارهای عملی پیدا کند.
البته علیجانی، عضو فراکسیون امید مجلس با اشاره به افزایش توسعه مترو به عنوان راهکاری عملی درباره کاهش آلودگی هوا و کاهش ترافیک گفت: یکی از محاسن توسعه حمل و نقل عمومی و به‌ویژه متروی تهران، صرفه‌جویی در مصرف سوخت خواهد بود و طبیعتاً می‌توان از منابع ناشی از این صرفه‌جویی در راستای توسعه متروی تهران استفاده کرد؛ بنابر این اگر بتوانیم مشکل حمل و نقل را در تهران و حومه مدیریت کنیم با یک تیر دو نشان را هدف قرار داده‌ایم. او ادامه داد: همچنین ازطریق توسعه حمل و نقل عمومی و توسعه خطوط مترو بخش عمده‌ای از مشکلات آلودگی هوای تهران و نیز معضل ترافیک را مرتفع خواهیم کرد و به این منظور قصد داریم جلسه مشترک مجلس، شورای شهر تهران، شهرداری پایتخت و وزارت نفت را در آینده نزدیک برگزار کنیم.

اتاق فکر مشترک نمایندگان تهران و شورای شهر پایتخت
علیجانی که عضو کمیته مشترک مجمع نمایندگان استان تهران و شورای شهر پایتخت است، این کمیته را اتاق فکری برای حل مشکلات در این منطقه دانست و گفت: با ظرفیتی که در مجلس و شورای شهر وجود دارد، می‌توان از طریق این کمیته مشترک که قرار است همچون اتاق فکر مشترک فعالیت کند، در راستای احصاء، جمع‌بندی، ارائه راهکار و در نهایت حل مشکلات تهران اقدام کرد.
البته در بسیاری از کلان شهرهای دنیا کارشناسان و مسئولان امر توانسته اند با استفاده از متدهای روز دنیا مشکلات آلودگی هوا و ترافیک را تا بخش قابل توجهی کم کنند و باید مسئولان ایرانی نیز بتوانند شرایط خاص پایتخت را درنظر بگیرند و مثلا با استفاده از بنزین های یورو 4 و غیر آلوده و بالابردن فرهنگ استفاده از خودروهای عمومی و پرهیز از استفاده از خودروهای تک سرنشین و همچنین افزایش خطوط مترو و ایجاد مونوریل ها و افزایش خطوط زیر زمینی و هوایی و راهکارهایی این چنینی تهران را به جایی برای زندگی تبدیل کنند.
البته میرزایی نکو، عضو فراکسیون امید و عضو هیات رئیسه مجمع نمایندگان تهران معتقد است برخی تصور می‌کنند تهران چون حوزه انتخابیه ندارد، نمایندگان آن راحت هستند در حالی که معتقدم تهران به عنوان یکی از حوزه های بسیار سخت و وقت گیر است و با معضلات و مشکلات بسیاری مواجه است.
او ادامه داد: «اینهمه معضل در این کلان شهر وجود دارد و نمایندگان مجلس می توانند با هماهنگی ای که بخش عمده آن دست شورای شهر و شهرداری است و کار اجرایی را متوجه خدمات اجتماعی می کند، بهترین کاری است که باعث می شود این مشکلات اولویت بندی شود و موضوعات مهم آن مورد بررسی قرار بگیرد.»
نماینده دماوند در مجلس و عضو هیات رئیسه مجمع نمایندگان تهران همچنین به تشکیل فراکسیون دیگری در مجلس اشاره کرد و به ابتکار گفت: کمیته دیگری با عنوان «شهرداری ها و شوراها» متشکل از خودم، آقایان عبدالکریم حسین زاده، علی اصغریوسف نژاد و خانم زهرا سعیدی حوزه مبارکه و... تشکیل داده ایم. دراین فراکسیون 59 نفر از نمایندگان عضو هستند و تصور می کنم این فراکسیون می تواند برای کاهش مشکللات شهری نقش ویژه ای داشته باشد. او تاکید کرد که عمدتا مشکلات مربوط به شوراها و شهرداری ها خصوصا مشکلات مربوط به تهران به عنوان پایتخت در این فراکسیون مورد بررسی قرار می گیرد.

نکته ای که مدیران شهری تهران نباید فراموش کنند
نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که سال‌هاست شهر تهران با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند و در بیشتر مواقع مدیران شهری آن به جای رسیدگی به مشکلات شهری و رفع آسیب های اجتماعی و حل معضل حاشیه نشینی، به انجام امور سیاسی روی می‌آورند. این رفتار می‌تواند بدترین خیانت به مردمی باشد که اداره امور شهر خود را به این افراد سپرده اند.
بنابراین از آنجایی‌ که مردم کلان شهری چون تهران در دو انتخابات اخیر مجلس دهم و شورای شهر پنجم به سمت اصلاح‌طلبان اقبال نشان داده و با اعتماد به لیست امید همه گزینه های اصلاح‌طلب را به مجلس شورای اسلامی و شورای شهر فرستاده اند، باید مراقب باشند که با رفتارهای خود باعث سلب اعتماد مردم نشوند. بنابراین مدیران شهری باید با انجام کارهای ریشه‌ای بتوانند گزارش کار جامعی در پایان کار درباره حل معضلات پایتخت به مردم بدهند تا در آخر 4 سال مسئولیت، شرمنده مردم و اعتمادشان نشوند.
تهرام 7247**1625
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.