هرچه به پایان شهریور و آغاز سال تحصیلی نزدیک می شویم، دغدغه و جنب و جوش والدین و دانش آموزان برای تهیه نیازها از جمله لباس فرم مدرسه، لوازم التحریر، کیف و کفش بیشتر می شود به نحوی که دراین ایام شاهد حضور گسترده دانش آموزان و اولیا در فروشگاه ها برای تامین اقلام موردنیاز هستیم.
تهیه لباس فرم مدارس که طرح و رنگ آن توسط مدیران مدارس تعیین می شود، مهم ترین نیاز دانش آموز است که مدل، رنگ، کیفت پارچه، قیمت و نحوه تهیه آن همواره یکی از دغدغه های اصلی اولیا و دانش آموزان در آستانه بازگشایی مدارس است.
مادر یکی از دانش آموزان که فرزند دخترش را در پایه هفتم مدرسه ای دولتی در منطقه 2 تهران ثبت نام کرده، در خصوص لباس فرم مدرسه فرزندش به خبرنگار ایرنا گفت: قیمت تعیین شده برای خرید لباس فرم شامل مانتو، شلوار و مقنعه 120 هزار تومان است که 10 هزار تومان آن برای تهیه لباس دانش آموزان نیازمند مدرسه هزینه می شود.
وی افزود: مدرسه برای تهیه این لباس یک تولیدی را به اولیا معرفی کرده که متاسفانه لباس تولید شده دراین واحد، مرغوبیت و کیفیت مناسب را ندارد.
به گفته وی، سال گذشته برای لباس فرم پسرم شامل کت و شلوار و پیراهن قیمت 200 هزار تومان پرداخت کردم که البته دانش آموزان مدرسه در طول سال به ندرت از کت این لباس فرم استفاده کردند.
وی اظهار کرد: امسال مدرسه برای پایه هشتم اصراری به تهیه لباس به طور کامل را ندارد و پیراهن و شلوار را به قیمت 130 هزار تومان از یک تولیدی که مدرسه معرفی کرده بود، تهیه کردیم.
مدیر یکی از مدارس دخترانه غیردولتی منطقه 2 تهران نیز درباره تهیه لباس فرم این مدرسه گفت که لباس فرم این مدرسه شامل لباس حضور در کلاس درس(مانتو، شلوار و مقنعه) و لباس ورزشی(بلوز، کاپشن، شلوار) است که برای هر کدام حدود 150هزار تومان دریافت می شود.
وی افزود: برای این منظور با یک واحد تولیدی قرارداد منعقد شده و اولیا برای تهیه لباس فرم فرزندان خود به این واحد معرفی می شوند.
پدر یک دانش آموز مقطع پیش دانشگاهی در منطقه 4 نیز گفت: برای تهیه لباس فرم شامل مانتو، شلوار و مقنعه فرزندم 130 هزار تومان پرداخت کردم.
به گفته وی، مدرسه اولیا را برای تهیه لباس فرم به یک تولیدی معرفی کرد.
مدیر یکی از مدراس دولتی منطقه 6 تهران نیز در خصوص انتخاب لباس فرم دانش آموزان گفت: اواخر خرداد و اوایل تیرماه، برخی از تولیدی ها پس از پایان سال تحصیلی، نمونه کارهای خود در تولید لباس فرم را به مدارس ارائه می کنند و مدیران مدارس براساس کیفیت و طرح، بهترین واحد را انتخاب و قرارداد کاری را منعقد می کند.
وی افزود: این انتخاب با مشارکت و نظارت انجمن اولیا و مربیان مدارس انجام می شود.
وی با بیان اینکه لباس فرم مدرسه برای دختران شامل مانتو، شلوار و مقنعه است، گفت: در مدرسه ما قیمت برای تهیه این لباس فرم حدود 80 هزار تومان تعیین شده و اولیا برای تهیه لباس فرم فرزند خود به تولیدی طرف قرارداد مدرسه معرفی می شوند.
به گفته وی، طرح لباس فرم دانش آموزان معمولا برای یک دوره 3 تا 4 سال تغییر نمی کند و از سوی دیگر طرح لباس فرم مدارس دانش آموزان در سطح هر یک از مناطق آموزش و پرورش تهران یکسان است.
وی با بیان اینکه اولیا اجباری برای تهیه لباس فرم دانش آموز از تولیدی معرفی شده مدرسه ندارند، افزود: برخی از اولیا خود اقدام به تهیه لباس فرم فرزندانشان می کنند که البته باید مطابق با طرح و رنگ تعیین شده از سوی مدرسه باشد.
وی گفت: مبلغ لباس فرم نیز براساس قرارداد منعقد شده دریافت می شود که اگر لباس فرم با رقمی کمتر از این مبلغ تهیه شود، مابقی پول صرف تامین و رفع نیازهای مدرسه با هدف رفاه دانش آموزان خواهد شد.
مادر یکی از دانش آموزان که فرزند پسرش در پایه هفتم مدرسه ای دولتی در منطقه 2(خیابان شهرآرا) ثبت نام کرده، درباره تهیه لباس فرم فرزندش به خبرنگار ایرنا گفت: لباس فرم مدرسه شامل یک پیراهن مردانه و شلوار به مبلغ 85هزار تومان بود که به عقیده من و سایر اولیا طرح و کیفیت لباس فرم مدرسه مناسب نبوده و قیمت آن نیز بسیار گران است.
وی افزود: لباس فرم مدرسه را برخلاف سال گذشته در تاریخ مشخص از تولیدی که خود مدرسه معرفی کرده بود، تهیه کردیم که این تولیدی هم در منطقه 10 واقع شده و از منزل و مدرسه بسیار فاصله داشت.
مادری که فرزند پسرش را در پایه سوم در مدرسه هیات امنایی منطقه 11 تهران ثبت نام کرده درباره قیمت و کیفیت لباس فرم مدرسه فرزندش گفت: قیمت لباس فرم این مدرسه شامل روپوش و شلوار 60هزار تومان است که مدل آن نسبت به سال گذشته تغییر کرده است.
وی افزود: سال های گذشته لباس فرم در مدرسه فروخته می شد اما امسال مسئولان مدرسه برای تهیه آن یک تولیدی را به ما معرفی کردند که یک مغازه بسیار کوچک و با کمترین امکانات بود.
این مادر با بیان اینکه کیفیت لباس های تولید شده دراین واحد بسیار پایین است افزود: در این مورد به واحد تولیدی اعتراض کردم و آنها پاسخ دادند که فقط توزیع کننده هستند و جنس لباس فرم نیز پارچه درجه 2 است.
دراین میان، برخی از والدین از قیمت های متفاوت تهیه لباس فرم و تغییر مکرر و سالانه طرح و مدل این لباس ها انتقاد می کنند و براین باورند که این اقدام تنها هزینه اضافی را به خانواده ها تحمیل می کند.
به عقیده این گروه از والدین، متاسفانه تهیه لباس فرم مدارس در برخی موارد به ابزاری برای کسب درآمد مدیران مدارس تبدیل شده است.
خبرنگار ایرنا در خصوص نقطه نظرات والدین در ارتباط با تهیه لباس فرم مدارس با حبیب طهماسبی نیک رئیس اتحادیه صنف خیاط تهران گفت وگو کرد.
وی درباره نظارت اتحادیه صنف خیاط تهران بر قیمت لباس فرم مدارس گفت که بیشتر مدارس بدون نظرخواهی، نظارت و دخالت این اتحادیه با تولیدی ها قرارداد منعقد می کنند که مجوز داشتن یا نداشتن آنها مشخص نیست و ما نیز این روند را قبول نداریم.
طهماسبی نیک تاکید کرد: اتحادیه صنف خیاطان تهران زمانی می تواند بر روند تولید لباس فرم مدارس اشراف داشته باشد که مدارس با اتحادیه مذاکره کرده و از این طریق برای تهیه این لباس ها اقدام کنند.
رئیس اتحادیه صنف خیاطان تهران گفت: این اتحادیه پس از پایان سال تحصیلی ، نامه ای را در پایان سال تحصیلی برای همکاری در زمینه تهیه لباس فرم دانش آموزان به تمامی مناطق آموزش و پرورش ارسال می کند.
وی افزود: همکاری مدارس با اتحادیه موجب می شود روند تهیه این لباس و همچنین کیفیت پارچه، نوع دوخت و همچنین قیمت با نظارت دقیق و بهترین شکل ممکن انجام شود.
به گفته وی، البته تاکنون آموزش و پرورش بدون توجه به این نامه ها، راسا اقدام به انجام این کار و عقد قرارداد با خیاطی های سطح شهر تهران می کنند.
طهماسبی نیک، علت ارائه قیمت های متفاوت برای لباس فرم مدارس را نبود نظارت یک نهاد مسدئول مانند اتحادیه عنوان کرد و گفت: اگر این کار با نظارت اتحادیه انجام شود، قیمت لباس فرم براساس نوع، کیفیت و قیمت پارچه و نوع دوخت تعیین می شود.

* انجمن اولیا و مربیان مسئول نظارت بر قیمت لباس فرم مدارس
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران درباره تعیین قیمت لباس فرم مدارس و تهیه آن از سوی والدین به خبرنگار ایرنا گفت: انجمن های اولیا و مربیان مدارس باید بر روند قیمت و تهیه لباس فرم مدرسه و سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان نظارت کنند که نظارت آنان کارآمد و مناسب است.
عباسعلی باقری با بیان اینکه انجمن اولیا و مربیان با هماهنگی شورای مدرسه، باید نوع و مدل لباس فرم مدرسه را بررسی و تعیین کند، افزود: تولیدی موردنظر نیز با همکاری و نظارت انجمن تعیین می شود.
به گفته وی، اگر مدرسه ای در این حوزه دچار مشکل شود و اولیا از قیمت لباس فرم مدرسه و تهیه آن ناراضی باشند، موضوع را به بازرسی آموزش و پرورش منطقه گزارش کنند.
وی تصریح کرد: همچنین اولیا می توانند مسایل و انتقادات خود را از طریق سامانه آموزش و پرورش شهر تهران نیز برای پیگیری اعلام کنند.
وی در پاسخ به این سئوال که گفته می شود برخی از مدیران مدارس با معرفی تولیدی خاص برای تهیه لباس فرم، سود و درصدی را به خود اختصاص می دهند و آیا نظارتی بر این روند انجام نمی شود؟ گفت: اگر گزارش مستند و مشخصی دراین زمینه دریافت شود قاطعانه به عنوان یک تخلف محرز با مدیر مدرسه برخورد خواهد شد.
با توجه به سخنان مطرح شده، لباس فرم مدارس با رنگ ها و مدل های متنوع که باعث تفکیک نوع مدرسه و پایه تحصیلی می شود، با قیمت های نامناسب و گران گاهی اوقات باعث ایجاد فاصله طبقاتی شده و آن را تشدید می کند و خانواده ها به اجبار و خلاف میل خود باید این هزینه ها را بپردازند.
براین اساس لازم است که مسئولان آموزش و پرورش نظارت بیشتری بر روند تهیه لباس فرم مدارس و قیمت آن داشته باشد تا کام دانش آموزان و والدین در آغاز سال تحصیلی تلخ نشود.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: معصومه جوان معبودی - انتشار دهنده: محسن فتاحی
تهرام/7245**1625
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.