به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران، سیدحسین هاشمی استاندار تهران صبح امروز - شنبه - با حضور در استودیو رادیو تهران در برنامه ذره بین حضور یافت و به پرسش های مجری این برنامه پاسخ گفت.
مشروح گفت وگوی رادیویی استاندار تهران به شرح زیر است:
* روز گذشته مصاحبه ای داشتید و می خواهم از سرفصل های سخنان شما آغاز کنم که فرمودید نگران تهران هستم. چرا نگران تهران هستید آن هم در این دوره که چهار سال را پشت سر گذاشتید؟
استاندار تهران: کشور ما روی کمربند زلزله است. تهران گسل های مشخص زلزله را دارد و ساخت و سازهای تهران در مسیر گسل های جنوب و شمال تهران است.از نگرانی هایی که در تهران زیاد مطرح کردم بلندمرتبه سازی ها در جنوب و شمال تهران است.کوچه های تهران غالبا 6 متری است واحدهای پنج تا هفت طبقه در این کوچه ها ساخته شده است و از نظر فنی استاندارد و ایمن سازی در برخی از اینها دقت لازم نشده است و یکی از این ساختمان ها اگر ریزش کند کل منطقه بسته می شود. در شمال تهران نیز خیابان های 20 متری داریم که برج های 20 طبقه در آن ساخته شده است. این نشان می دهد که جانمایی ساخت و سازهای تهران روی هارمونی منظمی تنظیم نشده . در همه دنیا مکان ها برای ارتفاع مشخص شده و برج و بلندمرتبه سازی هم مشخص است.
از اشکالات عمده تهران است و یک نگرانی است. نقاط حساس گسل هم اجازه ساخت داده شده است که از قبل و هنوز نگران هستم.
در پدافند غیرعامل دفتر سردار جلالی دو سال گذشته گزارش دقیقی رییس بنیاد مستضعفان مشخص کرد که در زمان بحران چگونه مردم تهران را از شهر خارج کنیم. مثلا یک مسیر 500 هزار نفر می توانند در زمان بحران از تهران خارج شوند در پایان جلسه گفتم که در تعطیلات پایان هفته مردم برای استراحت از شهر خارج می شوند همه خروجی های شهر قفل می شود تصور کنید در زمان بحران چه می شود؟
آن زمان ستاد بحران تهران را از نزدیک بازدید کردم و با بررسی در ذهنم دیدم این امکانات خوب است اما نه برای شهری با 8.5 میلیون نفر جمعیت .ارزیابی من آن بود که این امکانات برای شهری با 500 هزار نفر جمعیت کافی است.
با دوستان صحبت کردم و این سخنان مرا تایید کردند خدمت دکتر رحمانی فضلی وزیر محترم کشور صحبت کردم و ایشان هم به همین نتیجه که عنوان کردم رسیدند و در دیداری با یکی از خانواده های معظم شهدا در جنوب تهران در یکی از کوچه های 6 متری با حضور وزیر کشور دغدغه ایشان جدی شد و به من دستور دادند دو منطقه برای ستاد بحران کشور تعیین کنیم و آنجا برای سرویس دهی در زمان بحران به همه کشور و تهران آماده شود. 40 هکتار زمین در جنوب مرقد مطهر امام (ره) و جنوب غرب فرودگاه امام (ره) نیز 100 هکتار زمین برای انبارهای اضطراری زمان بحران در نظر گرفته شد.در حال حاضر تمام شده و طراحی آن به پایان رسیده و امیدواریم با تامین اعتبار ستاد بحران نهایی شود.
همه احتمالات لازم باید پیش بینی شود و پیش بینی هنر مدیریت است که اگر خدای نکرده مسایل خاصی اتفاق بیفتد نسبت به خدمت رسانی مشکلی حاد نداشته باشیم.پیشنهاد کردیم جایگزینی برای مصرف گاز در تهران ایجاد شود و در این راستا دو نیروگاه یکهزار مگاواتی در اطراف تهران ایجاد شود و همین گازی که در تهران مصرف می شود در نیروگاه تولید شود و به تدریج مصرف انرژی در تهران به گاز تبدیل شود. این کار حسن دارد که نگرانی احتمالی پایان یافتن انرژی برق کاهش یابد برنامه بلندمدت و هزینه بری است و با وزارت کشور و وزیر وقت نیرو مهندس چیت چیان این موضوع را مطرح کردیم .
باید فکر کنیم این موضوعات در برنامه ها دیده شود و در وقت مناسب انجام شود.

* ارتباطی داریم با آقای ترکی رییس سازمان برنامه و بودجه استان تهران - موضوع سامانه خدمات ویژه شهروندی با سامانه 193 مطرح است و توضیحات تکمیلی را از زبان آقای ترکی می شنویم:
نعمت الله ترکی: در ستاد اقتصاد مقاومتی استان به ریاست استاندار بخش خدمات رسانی به صورت الکترونیک وجود دارد. با توجه به وضعیت کلانشهر تهران در زمینه ترافیک،آلودگی هوا و خدمات دهی به مردم باید ویژه انجام شود به این دلیل از سال گذشته با دستور استاندار روشی برای ارایه خدمات برتر به مردم داشتیم و سامانه ای بخش خصوصی در نظر گرفت و در برخی شهرها از جمله آذربایجان غربی و اصفهان اجرایی شد که براساس آن با یک شماره خاص مجموعه خدمات الکترونیک که در حال حاضر به شکل پراکنده در استان ارایه می شود به شکل متمرکز شود. با توجه به خدماتی که در تهران ارایه می شود کل مجموعه خدمات شهری از طریق این سامانه ارایه خدمت دارند.
در بخش دیگر سامانه حوزه اصناف با توجه به وضعیت شهر تهران حدود 500 هزار واحد صنفی خدمات دهنده در استان تهران است که بخشی مجوز ندارند. این سامانه کمک می کند که مجموعه خدمات رسانی در تهران باید از طریق این سامانه باشد و شماره ای که در اختیار مردم است ارتباط برقرار کنند و اگر شکایتی از خدمات دارند از طریق همین سامانه عنوان کنند.بخش دوم کار در مورد ایاب و ذهاب مردم است که روزانه دو میلیون نفر در تهران جابجا می شوند و این سامانه در کل کشور می تواند خدمات نیابتی را ارایه دهند.در شهر تهران روزانه از این خدمات وجود دارد که باید تایید صنف داشته باشد و این سامانه این موضوع را حل کرده است و باید تایید صنفی داشته باشند از سوی دیگر خدمات گیرندگان و خدمت رسانان هویت مشخصی دارند و نظارت بیشتری را ایجاد می کند و در بخش ابتدایی طرح خدماتی که مردم بیشتر نیاز دارند ارایه می شود و در بخش دیگر خدمات اداری است مثل امور مالیاتی .خدمت رسانی پیشخوان های خدمت که حدود 850 دستگاه در تهران می تواند در قالب این سامانه به ارایه خدمت بپردازند.

* آقای مهندس هاشمی اگر توضیح تکمیلی در این خصوص دارید بفرمایید ؟
استاندار تهران: توضیحات آقای ترکی کامل بود که در زمینه خدمت رسانی الکترونیک این سامانه فعال خواهد شد.در همه دنیا سالهای گذشته و پیش از اینکه فضای الکترونیک بر زندگی مردم حاکم شود طرح yellow page یا صفحه زرد وجود داشت که هر خدماتی که نیاز بود وجود داشت.اکنون که دولت الکترونیک سیاست اصلی نظام است و دولت با همه وجود آن را اعمال می کند بهترین راه آن است که خدمات رسانی به مردم الکترونیک باشد و از رفت و آمد غیر ضروری جلوگیری می کند.

* موضوع پیشگیری موجب همسویی ارگان ها می شود از جمله ارتباط استانداری و شهرداری است اما به نظر می رسد هنوز این تعامل نزدیک وجود ندارد و برخی مواقع لنگ می زند. اگر بنا است مجوز ساخت و ساز داده شود با فرمایش شما مجوز ساخت و ساز اصولی باید در همه زمینه ها لحاظ شود و نه صرفا جانمایی بلکه نکات ایمنی،مهندسی و پروانه ساخت باید مهم باشد وقتی این موضوع در استانداردها نیست به فرمایش شما می رسیم که نگرانی وجود داشته باشد.
استاندار تهران: سال 92 که کار در استانداری را آغاز کردم نگرانی جدی در مورد ساخت و سازهای غیرمجاز استان بود و از بستر و حریم روخانه تا نقاطی که نباید ساخت و ساز انجام می شد و مقابل عمل انجام شده قرار گرفتیم. در همان زمان سیاست پیشگیری را مطرح کردم که چرا شهرداری هر منطقه یا راه و شهرسازی،آب منطقه ای،منابع طبیعی ،محیط زیست و سایر دستگاهها قانونا اختیار دارند که اجازه ندهند آجر روی آجر گذاشته شود.اما چرا اجازه دادید چنین شود و الان باید دنبال اجرای مراحل قانونی باشیم و حکم قوه قضاییه اجرا شود.
ما گفتیم باید دستگاه ها هرکدام وظیفه ذاتی و قانونی خود را به طور جدی دنبال کنند و بهانه قابل قبول نیست.
خوشبختانه در این موضوع بین همه دستگاه ها و قوه قضاییه و نیروی انتظامی بدون حاشیه جدی تخریب های زیادی از ساخت و سازهای غیرمجاز انجام شد.
جزو استان های پیشتاز بودیم و بیش از 95 درصد از ساخت و سازهای غیرمجاز در استان جلوگیری شده است در این زمینه دفتر مقام معظم رهبری بسیار حساس بود و رییس جمهور نیز پیگیر بودند.

* الان شاهد ساخت و سازهایی در غرب تهران و انتهای اتوبان همت هستیم.
استاندار تهران: ببینید.ساخت و سازهای مناطق 22 گانه شهر تهران طبق قانون و مصوبه مجلس در اختیار شهرداری تهران است.تهران با شهرستان های اطراف خود مشکل حریم دارد و در زمان آقای قالیباف هم به ایشان مطرح کردم اما متاسفانه در این بخش توفیقاتی حاصل نشدو در شورای شهر فعلی نیز مطرح کردم و در جلسه با شهردار نیز عنوان می کنم که باید حریم تهران مشخص شود و آن زمان با سوء استفاده کنندگان از این خلا برخورد می شود.
همین منطقه 22 کریدور هوای تهران بود و تا اندازه ای جلوی آن را بسته ایم و نمی تواند از میان ساختمان ها عبور کند و بدسلیقگی شد و نباید آن زمان اجرا می شد.
باید بین شورای شهر،شهرداری و فرمانداری و در راس آن استانداری هماهنگی باشد و در برخی مسایل حاکمیتی استاندار می تواند ورود پیدا کند و در مواردی به شکل تعاملی و قانونی می توان وارد شد.با شورای پنجم و شهرداری آقای نجفی این تعامل اتفاق خواهد افتاد .هرچند در زمان آقای قالیباف به عنوان مثال در زمینه معتادان متجاهر خوب کار شد و همکاری خوبی حاصل شد.

* خیلی از آب شرب تهران در مصارف غیر شرب استفاده می شود.
استاندار تهران: در سال 92 یکی از دغدغه های من آب شرب تهران بود هم از نظر کمیت مشکل داشتیم و حدود 50 میلیون مترمکعب در شرق تهران طی یک سال کسری آب داشتیم به اندازه یک سد و هم مشکل کیفیت که در برخی موارد نیترات آب بالا بود و برای سلامتی مردم نگران کننده بود.اولویت استان را با نظر دولت این قرار دادیم که نگرانی در این موضوع رفع شود و هم آب شرب پایدار با کیفیت مناسب داشته باشیم و با همکاری دولت این موضوع مرتفع شد و در شرق تهران مشکل کمبود آب رفع شد در قیامدشت،پاکدشت و شهرستان ری مشکل حل شد اما تاکید می کنم که مخصوصا بانوان خانه دار باید توجه کنند که در مصرف آب مدیریت کنیم.
آب قابل تولید نیست و متکی به نزولات آسمانی هستیم.
اما مشکلات کمیت و کیفیت آب حل شد، در مدیریت مصرف هم مردم تهران مراعات کردند.
در زمینه آبیاری فضای سبز هم چمن آب زیادی نیاز دارد و باید گونه هایی که آب کمتری نیاز دارد جایگزین شود .به شهرداری تهران در دولت یازدهم تذکر دادیم که از آب تصفیه شده شهری برای آبیاری فضای سبز استفاده نکنند بلکه از چاه های غیر تصفیه برای فضای سبز استفاده شود.
اولویت بعدی را در تهران تصفیه فاضلاب ها قرار دادیم یکی از اصلی ترین تکنولوژی ها در همه رشته ها در دنیا صنایع بازیافت است .امروز از 41 پروژه اجرا شده در تصفیه فاضلاب کشور 10 پروژه مربوط به استان تهران در قدس،پرند و پردیس و شهرستان ری و سایر بخش ها بوده است نشان دهنده توجه دولت در این زمینه است و 13 پروژه دیگر نیز ان شالله در دولت دوازدهم در استان تهران افتتاح می شود و در کشاورزی،صنایع و فضای سبز به کار می روند.
در حال حاضر یک سوم از یک میلیارد و 400 میلیون مترمکعب فاضلاب استان تهران تصفیه می شود که برنامه ما این است تا یک میلیارد مترمکعب این میزان را برسانیم.
امیدواریم خانواده ها در صرفه جویی آب دقت کنند و با شهردار تهران مذاکره خواهیم کرد تا جایگزینی برای آبیاری فضای سبز در نظر بگیرند.

* موضوع قطار شهری را یکی از شنوندگان سوال کرده اند که چرا قطار حومه ای ورامین در شهر ری ایستگاه ندارد و فقط در مترو راه آهن تهران ایستگاه دارد؟
استاندار تهران: در شهرستان ری یک استگاه برای قطار حومه ای پیش بینی شده است و در دولت یازدهم با حضور دکتر آخوندی از این مکان بازدید کرده ایم.

*پرسیدند مترو کی به پرند می رسد؟
استاندار تهران: می رسیم ان شاالله .در حال حاضر به فرودگاه امام(ره) رسیده است و از آنجا به پرند جزء برنامه های اصلی است و جای هیچ نگرانی نیست.

*در مورد بهره برداری از مترو همیشه نکته داشته اید برای تهیه واگن ها و زیرساخت ها نکاتی عنوان کرده اید.
استاندار تهران: آنچه مطرح کردم این بود که زمان بهره برداری از خط 7 و 8 مترو تهران گزارش های دقیق و کارشناسی به دست ما رسید که تجهیزات لازم در این ایستگاه ها پیاده نشده است و گفتیم بهتر است بهره برداری را عقب بیندازند.اما توجه نشد و افتتاح شد اما باید این مسیر ایمن سازی شود و اجرا شود .در جلسه شورای شهرپنجم هم مطرح کردم با حضور آقای هاشمی رفسنجانی که خودشان در این زمینه تخصص دارند و امیدواریم با حضور شهردار تهران و همکاری شورای شهر این نقص ها رفع شود.

* تماس تلفنی شهروندان:
- آیا در پیشگیری از وقوع حوادث از تجارب سایر کشورها استفاده می شود و اگر بوده به چه نتایجی رسیده اید؟
استاندار تهران: تهران همیشه الگو است و در تهران هر کاری الگوی کشوری می شود. مثلا در شهرستان تبریز هیچوقت متکدی دیده نمی شود و باید این الگو در تهران اجرا شود و شهرداری تهران و بهزیستی می تواند تجربه تبریز را در تهران اجرا کنند.
مردم ما نیز نباید به متکدیان پول دهند. بررسی کردیم مثلا در چهارراه پارک وی تهران که روزی 50 هزار تومان به متکدیان می دهند و هرچه درآمد دارند به سرباند می دهند گاهی تا 7 میلیون تومان درآمد دارند .مردم چرا به این افراد پول می دهند.
در تبریز به متکدی پول نمی دهند. خود آنجا خیرینی هستند که تشکل دارند و به نیازمندان کمک می کنند.

* قبول دارید که بیشتر متکدیان تهران از نقاط دیگر وارد تهران شده اند؟
استاندار تهران: بله .اما وقتی پول ندهیم نمی آیند. و باید فرهنگ سازی شود و مردم نسبت به این موضوع حساس شوند و به تشکل های خیری کمک کنند.
دولت این افراد را جمع می کند و دوباره رها می کند در زمان سردار ساجدی نیا گفتن سرباندهای متکدیان را شناسایی کنید چه خانواده ای و چه قومی باید برخورد شود .
اکنون هم از سردار رحیمی رییس پلیس تهران هم همین خواسته را داریم که به طور جدی عنوان کردند پیگیر هستند.
قوه قضاییه می گوید اگر این متکدیان در قالب دستفروش باشند نمی توان برخورد کرد من گفتم با این افراد می توان در قالب مزاحم برخورد کرد.
خوشبختانه نگاه قوه قضاییه در رفع این مزاحمت همراه است و تعامل ایجاد شده است.

*علی رغم اینکه در پایتخت زندگی می کنیم اما مردم در تهران از بسیاری جهات دچار محرومیت هستند.برای رفع این محرومیت ها چه کمکی نیاز است؟
استاندار تهران: این موضوع را بارها مطرح کرده ام. شهرهای اطراف تهران به اندازه یک استان جمعیت دارند چطور شهرستان در تهران ایجاد کرده اند بدون هیچ امکانات.نه تخت بیمارستانی،نه فرمانداری و نه ادارات دارند. قدس ملارد بهارستان پیشوا و شهرستان های زیادی این شرایط را داشتند. تنها کاری که توانستیم انجام دهیم این بود که این ضعف را در شهرستان ها به دولت محترم منعکس کردیم و از شخص دکتر روحانی و آیت الله آملی لاریجانی تشکر می کنم که در سفرهای خود به استان تهران و با مصوبات سفر آنها بسیاری از این عقب ماندگی ها از جمله ساخت بیمارستان ها و تصفیه فاضلاب ها و ساختمان های اداری جبران شد.
هنوز هم عقب ماندگی هایی در شهرستان های استان داریم و هنوز ستاد فرماندهی انتظامی در شرق تهران نداریم.
غرب تهران 3.5 میلیون نفر جمعیت دارد و با استانی با 600 هزار نفر جمعیت امکانات قابل مقایسه ندارد.
به تدریج این کمبودها در حال جبران است و امیدواریم در دولت دوازدهم این کم و کسری ها جبران شود و به این موضوع امیدوار هستم.
تهرام 7243**1625
خبرنگار: جواد آل داود - انتشار دهنده: محسن فتاحی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.