میلاد حمیدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بعد تربیتی و مدیریتی شهید چمران مهمترین قسمت از زندگی ایشان است که این بخش، کمتر مورد بررسی قرار گرفته است.
وی گفت: مدل تربیتی و مدیریتی دکتر چمران باعث ایجاد بینش و دیدگاهی خاص شده بود که در حال حاضر هم اثرات آموزه های ایشان در لبنان قابل مشاهده است و وقتی که نام شهید چمران و امام موسی صدر در لبنان مطرح می شود، مردم این کشور به احترام این 2بزرگوار تمام قد، می ایستند و به آنان ادای احترام می کنند که ما در مستند «درد مقدس» به این بخش از زندگی دکتر مصطفی چمران پرداختیم.
حمیدی با بیان اینکه شهید چمران به دعوت امام موسی صدر حدود 9سال مدیر مدرسه صنعتی «جبل عامل» بود، افزود: این مدرسه ابتدا به عنوان دارالایتام فعالیت می کرد و با توجه به شرایط سخت لبنان در آن زمان، شیعیان برای نجات فرزندانشان از گرسنگی، آنان را راهی این مرکز می کردند.
کارگردان مستند «درد مقدس» گفت: شهید چمران بعدها با تدابیر مدیریتی این دارالایتام را به یک مدرسه صنعتی تبدیل می کند و با آموزش به افراد در این مرکز، به آنان هویت می بخشد و تحت تاثیر آموزه های شهید چمران سردارهایی برای مبارزه با نظام اسرائیل و امپریالیسم تربیت می شوند.
وی افزود: مستند «درد مقدس» در 2 بخش لبنان و ایران تولید شده که در بخش لبنان، حدود 2هفته تصویربرداری این مستند به طول انجامید و در این بخش مصاحبه هایی را با موثرین افراد در لبنان؛ نفر دوم حزب الله، دبیر کل جبهه أمل و شاگردان شهید چمران داشتیم.
حمیدی گفت: در بخش تهران هم علاوه بر مصاحبه با علی اکبر صالحی معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با حضور در منزل پدری دکتر چمران، مصاحبه هایی را با مهدی چمران بردار ایشان داشتیم و از نقطه نظرات آنان بهره مند شدیم.
کارگردان مستند «درد مقدس» اظهار کرد: این مستند به تهیه کنندگی سیدامیر حسین جوزی با حمایت معنوی قرارگاه جهادی امام رضا(ع) و به همت موسسه بین المللی سفیران صبح که در زمینه معرفی الگوهای تربیتی فعالیت می کند، ساخته شده است.
وی با بیان اینکه مستند «درد مقدس» با هزینه ای اندک و به صورت جهادی تولید شده،افزود: این مستند قرار است از طریق صدا و سیما و شبکه افق هم نمایش داده شود.
به گزارش ایرنا، مستند «درد مقدس» برداشتی از زندگی شهید مصطفی چمران در جنوب لبنان عصر چهارشنبه (31خرداد) همزمان با سالگرد شهادت این شهید، در فرهنگسرای رسانه و شبکه های اجتماعی رونمایی شد.
این مستند با هدف تربیت علمی و عملی جوانان مومن و ‌متدین با حفظ روحیه جهادی و بسط و تعمیم گفتمان و فرهنگ مدیریت جهادی و ترویج فرهنگ و مدیریت جهادی و حرکت المحرومین که این شهید والا مقام به آن بسیار توجه داشتند، تولید شده است.
دکتر مصطفی چمران فیزیکدان، نماینده دوره اول مجلس شورای اسلامی و از فرماندهان ایران در جنگ ایران و عراق و بنیان‌گذار ستاد جنگ‌های نامنظم در جریان جنگ تحمیلی متولد 1310 در تهران، تحصیل کرده در دبیرستان البرز و دانشگاه تهران بود.
وی سال 1336در رشته الکترومکانیک فارغ‌التحصیل شد، سال 1337 با استفاده از بورس تحصیلی شاگرد ممتاز به آمریکا اعزام شد و در دانشگاه برکلی با ممتازترین درجه علمی موفق به اخذ دکترای الکترونیک و فیزیک پلاسما شد و درسازمان ناسا مشغول به کار شد.
چمران از اولین اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و از فعالان و مبارزان دوران دکتر مصدق بود که بعد از کودتای ننگین 28مرداد، به نهضت مقاومت ملی ایران پیوست.
چمران بعد از آمریکا به لبنان هجرت کرد، او دارای دانش مذهبی و به لحاظ اجتماعی و اعتقادی و سیاسی دارای انگیزه و ضدرژیم به لحاظ مشی سیاسی بود، در لبنان فرمانده شاخه نظامی حرکت‌المحرومین (امل) شد و به تدریس علم روز برای دانش‌آموزان و آموزش برنامه‌های چریکی برای جوانان لبنان در مقابل صهیونیزم بین‌الملل و فالانژها مشغول شد.
او بسیار مهربان و عاطفی بود و برایش تکلیف و عمل به آن، از همه چیز و همه کس مهم‌ تر بود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357، او به ایران بازگشت و در دولت بازرگان، مدتی وزارت دفاع را برعهده داشت. او به عنوان یکی از اعضای نهضت آزادی، در دوره نخست مجلس شورای اسلامی از سوی مردم تهران به نمایندگی انتخاب شد.
در جریان جنگ ایران و عراق، وی یکی از فرماندهان ایران بود. چمران با شروع جنگ، به اهواز رفت و ستاد جنگ‌های نامنظم را بنیان‌گذاری کرد. از دیگر کارهای مهم وی ایجاد هماهنگی بین نیروهای ارتش، سپاه و نیروهای داوطلب مردمی بود که در منطقه حضور داشتند.
مصطفی چمران 31 خرداد 1360 هجری خورشیدی در منطقه دهلاویه به مقام والای شهادت نایل آمد.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: معصومه جوان معبودی
تهرام/7245/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.