رئیس انجمن راگبی با بیان اینکه فعالیت های این انجمن فراتر از چند فدراسیون ورزشی است، گفت: در صورت تبدیل شدن این انجمن به فدراسیون، ایران میتواند جزو 3 تیم اول آسیا در این رشته ورزشی باشد.
به گزارش ایلنا، حسن میرزاآقابیک رئیس انجمن راگبی ایران که صبح امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران سخن می گفت، ضمن بیان این مطلب ابتدا به بیان تاریخچه ای از حضور خود در این رشته اشاره کرد و گفت: من از زمانی که راگبی به صورت فدراسیون اداره میشد در هیات رئیسه آن حضور داشتم و کارهای زیادی در طول این چند سال انجام دادهام که میخواهم به برخی از آنها اشاره کنم.
آقابیک افزود: در آخرین سالی که فدراسیون راگبی وجود خارجی داشت مبلغ یک میلیارد و 800 میلیون تومان بودجه از وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک دریافت کرده بود. در آن زمان 10 نفر هم وجود نداشتند که کارت مربیگری داشته باشند اما الان 160 مربی بینالمللی و 85 داور بینالمللی داریم که چند نفر از آنها نیز در تورنمنتهای خارجی قضاوت کردهاند. ما همچنین در طول 5 سال اخیر توانستهایم کار پایهای انجام بدهیم و تیمهای ردههای مختلف سنی را ایجاد کنیم.
رئیس انجمن راگبی ایران ادامه داد: فعالیت انجمن راگبی فراتر از چند فدراسیون است؛ در واقع تبدیل شدن این رشته به انجمن کجسلیقگی زمان علی سعیدلو بود. راگبی یک رشته المپیکی است که ما هم در فدراسیون جهانی و هم در کمیته ملی المپیک عضو آن هستیم. در واقع انجمن شدن راگبی یک تصمیم سیاسی بود چرا که سعیدلو با رئیس وقت فدراسیون مشکل داشت. ما در 5،6 سال اخیر دو بار قهرمان مسابقات غرب آسیا شدهایم و سال 94 نیز در رقابتهای انتخابی المپیک شرکت کردیم که موفق به کسب سهمیه نشدیم.
وی تاکید کرد: متاسفانه دستگاه ورزش توجه لازم را به راگبی ندارد. من در زمان وزارت محمود گودرزی به همراه رئیس فدراسیون انجمنهای ورزشی نزد او رفتیم و بحث فدراسیون شدن راگبی را مطرح کردم که گودرزی صراحتا با این مسئله مخالفت کرد این در حالی بود که دلایل منطقی برای المپیکی شدن راگبی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به المپیکی بودن این رشته و همچنین برگزاری کلاسهای متعدد و چاپ کتابهای مختلف اشاره کرد.
میرزاآقابیک افزود: متاسفانهیکسری افراد از گذشته تاکنون حقی را از این رشته برای خودشان قائلند که این کار شدنی نیست. زمان حضور من همه کارها دست یک نفر بود اما حالا شرایط متفاوت شده و افراد زیادی برای کمک کردن حضور دارند.
وی با اشاره به برگزاری رقابتهای مختلف از جمله راگبی ساحلی در سال 96 در خصوص بودجه این انجمن گفت: بودجه راگبی در سال 95 مبلغ 30 میلیون تومان بوده و این در حالی است که ما اعزامها و مسابقات مختلفی را در برنامه داشتیم. البته از محلهای دیگری کمکهایی صورت گرفت اما انتظارم از وزارت این است که راگبی تبدیل به فدراسیون مستقل شود. اگر این اتفاق رخ بدهد و سالانه فقط 500 میلیون تومان بودجه داشته باشیم تضمین میکنم که طی چند سال آینده جزو 3 تیم برتر آسیا قرار بگیریم. ما باید بودجه مستقلی داشته باشیم البته حتی تا چند وقت پیش حساب ارزی هم برای دریافت کمک از فدراسیونهای آسیایی و جهانی راگبی نداشتیم که این اتفاق با مساعدت رئیس فدراسیون انجمنهای ورزشی صورت گرفت.
میرزاآقابیک در خصوص امکانات این رشته ورزشی در ایران تصریح کرد: زمانی که من آمدم فقط زمین شماره 4 مجموعه ورزشی آزادی در اختیارمان بود اما الان زمین ورزشگاه تختی را نیز داریم. در حال حاضر در هر زمینی که بتوان فوتبال بازی کرد میتوان راگبی را برگزار کرد اما یک محل دائم برای برگزاری مسابقات میخواهیم، ما این پیشنهاد را دادیم که زمین شماره 4 آزادی به صورت کامل در اختیار ما باشد و خودمان آن را تجهیز میکنیم و حتی خوابگاه نیز میسازیم.
وی با گلایه از صداوسیما اظهار داشت: راگبی یک ورزش انگلیسی است نه آمریکایی، نمیدانم چرا صداوسیما برای پخش راگبی این قدر مقاومت میکند. راگبی در حال حاضر در مدارس تهران به صورت غیررسمی راهاندازی شده است. قرار است بخشنامه آن نیز صادر شود تا به ورزشهای مدارس اضافه شود.
رئیس انجمن راگبی ایران با تاکید دوباره بر سیاسی بودن تبدیل راگبی از فدراسیون به انجمن گفت: نباید این تصمیم گرفته میشد در حال حاضر هم مشکلی برای فدراسیون شدن وجود ندارد اما باید مسئولان ورزش را در این خصوص قانع کنیم.
میرزاآقابیک من چندی قبل میخواستم به مسابقات جام جهانی بروم اما با این سفر من در وزارت ورزش موافقت نشد این در حالی است که آبدارچی کمیته ملی المپیک در سال 2012 به لندن رفت. من عضو کمیته توسعه آسیا هستم و افراد دیگری از انجمن ما در آسیا پست دارند. ما این پستها را در حالی داریم که به صورت سه اجلاس در میان در آنها شرکت میکنیم اما متاسفانه گاهی اوقات رفتارهایی صورت میگیرد که امیدواریم دیگر شاهد آن نباشیم و آن روزی را در دولت تدبیر و امید ببینیم که راگبی تبدیل به فدراسیون شود.