به گزارش ایرنا ، سعید متصدی روز چهارشنبه در آئین بهره برداری از سیستم پایش لحظه ای نیروگاه برق شهدای پاکدشت گفت: در ابتدای سال 92میزان استفاده نیروگاه های کشور از سوخت مازوت تا 45 درصد بود که این امر به افزایش میزان آلاینده ها اثر مستقیمی داشت.
وی افزود: با اقدامات شایسته دولت تدبیر و امید در خصوص جایگزین کردن سوخت گاز ، در سال 95 فقط 8 درصد از سوخت مصرفی نیروگاه ها مازوت شد که تلاش می شود تا پایان سال جاری مصرف سوخت مازوت به صفر برسد.
وی اظهار کرد: یکی از مهمترین راه های کاهش میزان آلایندگی ، استفاده از سیستم های پایش لحظه ای است که با استفاده از آن می‌توان به صورت لحظه‌ای از وضعیت آلایندگی صنایع آگاهی یافت و میزان آن را پایش نمود و دیگر نیازی به مراجعه مستقیم کارشناسان به واحدها و اندازه ‌گیری خروجی آنها نخواهد بود.
متصدی گفت : با نصب سیستم‌های پایش لحظه ای و آنلاین، صنایع ملزم خواهند شد که همیشه و در تمام ساعات شبانه‌روز استانداردهای خروجی دودکش‌ها و پساب های خود را رعایت کرده و از آلایندگی بپرهیزند و در مواقع نقص فنی سیستم‌های کنترلی خود نیز سریعاً با توقف فعالیت، نسبت به اصلاح و تعمیر آن اقدام کنند.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در حال حاضر واحدهای بزرگ تولید برق در کشور به سیستم پایش لحظه ای مجهز شده اند و تعداد آن ها به بیش از 220 مورد می رسد.
وی گفت : قانون هوای پاک که در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است بر دو نکته پایش آنلاین و پایش خود اظهاری تأکید دارد بنابراین مابقی واحدهای صنعتی که مجهز به پایش آنلاین نیستند، باید نسبت به پایش خود اظهاری خوداقدام کنند به طوری که هر 3ماه یکبار وضعیت آلودگی واحد صنعتی خود را به سازمان اعلام کنند.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست افزود: میزان خروجی آلایندگی نیروگاه ها باید پایین تر از حد مجاز باشد که علاوه بر سیستم پایش لحظه ای باید بازیافت و بازچرخانی آب نیز در این نیروگاه انجام شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه در دشتی قرار گرفته ایم که با کمبود آب روبرو هستیم ، نیروگاه های نظیر شهدای پاکدشت که مصرف آب زیادی دارند موجب برداشت بی رویه آب از سفره های زیر زمینی می شود که این امر خسارات جبران ناپذیری را به محیط زیست وارد می کند.
متصدی با بیان اینکه در نیروگاه شهدای پاکدشت بازچرخانی آب صورت می گیرد، عنوان کرد: امیدواریم با انجام این فرآیند بتوانیم از برداشت آب های زیرزمینی جلوگیری کنیم، بر همین اساس 8حلقه چاه آب مورد بهره برداری قرار گرفته است، امیدواریم بتوانیم در سایر نیروگاه های سراسر کشور شاهد بازچرخانی آب و استفاده مجدد از پساب ها باشیم.
خبرنگار: سید حسن میری - انتشار: محمد آجورلو
تهرام/7254//1348
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.