در چند روز گذشته انتشار اخباری از موج جدیدی از استخدام‌های جدید در شهرداری و به خصوص موسسه همشهری، خبرسازشده و نگرانی‌های بسیاری را نسبت به آخرین ماه‌های کاری محمدباقرقالیباف در شهرداری تهران و مدیران زیر مجموعه او به وجود آورده است. جرقه این موج خبری جدید را احمد مسجدجامعی با توییت‌هایی که منتشر کرد، زد. وی در ٣ پیام جداگانه که در فضای مجازی با هشدار نسبت به این استخدام‌های بی‌رویه از این موضوع و پرداخت «حقوق» پرسنل، به عنوان نخستین چالش‌های شهردار و شورای شهر بعدی یاد کرد. وی در نخستین پیام خود در این زمینه نوشت: «نخستین چالش شهردار جدید تهران پرداخت حقوق خواهد بود.» ابهامی که در این توییت بود باعث شد تا مسجدجامعی چند روز بعد در توییتی جدید و در تکمیل پیام قبلی خود بنویسد: «می‌پرسند مگر می‌شود نخستین چالش شهردار جدید تهران پرداخت حقوق باشد ؟ بله! با استخدام‌های نجومی که در شهرداری آغاز شده این اتفاق خواهد افتاد.»
این خبر موج گسترده‌ای از واکنش‌ها را به این اقدام شهرداری به دنبال داشت و باعث شد تا مسجدجامعی سومین توییت خود را نیز با این مضمون بزند: «در برابر استخدام‌های نجومی در شهرداری که اخیرا شروع شده و یادآور استخدام‌های بی‌ضابطه در ماه‌های پایانی دولت قبل است، سکوت نخواهیم کرد.»
اما این تنها واکنش و خبر منتشر شده در مورد استخدام‌های بی‌رویه در شهرداری نبود؛ از اواسط هفته گذشته اخباری در فضای مجازی منتشر شد که حکایت از استخدام و تبدیل وضعیت چند صد نفر از خبرنگاران و کارکنان موسسه همشهری بود. «گویا استخدام‌هایی در همشهری آغاز شده است. بعد از انتخابات اخیر و شکست تیم قالیباف در شورای شهر تهران، مدیران فعلی همشهری از مدتی پیش استخدام را در همشهری در دستور کار قرار داده‌اند.
در حال حاضر همشهری بیش از ظرفیت نیرو دارد. با این حال تلاش بر این است افراد باقیمانده و پیمانی و قراردادی نیز به استخدام شهرداری و موسسه همشهری درآیند تا در آینده هرکسی عهده‌دار مدیریت همشهری شد، نتواند این افراد را اخراج کند و تیم خود را بیاورد. خبر تکمیلی بر این ادعاست که هفته گذشته حدود ٣٠٠ نفر در این موسسه استخدام رسمی شده‌اند.» صحت این پیام را از آن جایی می‌توان تایید کرد که در روزهای گذشته تعدادی از خبرنگاران کنونی همشهری به دوستان‌شان خبر استخدام خود را داده‌اند و قول و قرار برای دادن شیرینی به مناسبت این اتفاق گذاشته‌اند.

*آمار متناقض
با این وجود آمارهایی که از تعداد استخدامی‌ها در همشهری منتشر می‌شود، همچنان متفاوت و متناقض است. آمارهایی از ٣٠٠ تا ٤٠٠ استخدامی در همشهری. محمدمهدی تندگویان، عضو اصلاح‌طلب شورای شهر تهران در واکنش به این خبر به «اعتماد» می‌گوید: «من هم این خبر را شنیده‌ام، ولی هنوز مدیران شهرداری این مساله را رسما تایید نکرده‌اند. البته گفته می‌شود این مساله، «استخدام» نبوده بلکه «تغییر وضعیت» بوده است. با این حال از آنجایی که این موضوع نه جزو آن ٥ هزار استخدامی که از طریق آزمون انجام شده است و نه از شورای شهر مجوزی دارد، در هر صورت غیرقانونی است.»
وی در پاسخ به این سوال که شورای شهر در واکنش به این تخلف چه اقدامی انجام خواهد داد ؟ نیز گفت: تنها کاری که ما می‌توانیم بکنیم درخواست برای لغو این تبدیل وضعیت‌هاست. چون به هر حال این یک اقدام غلط مدیریتی در شهرداری بوده که از یک‌سو غیرقانونی است و از سویی با چند صد خانواده عجین شده که نان‌شان از همین موسسه همشهری تامین می‌شود و با این درخواست ما، مسلما آنها ناراحت و گلایه‌مند خواهند شد.
تندگویان با ذکر اینکه آماری که من شنیده‌ام، معادل تبدیل وضعیت حدود ٤٠٠ نفر در همشهری است تاکید کرد: من هم مانند مسجدجامعی معتقدم که این استخدام‌ها و تامین حقوق کارکنان شهرداری از جمله نخستین چالش‌های شهرداری و اعضای جدید شورای شهر تهران خواهد بود؛ چالشی که میراثی شوم به جا مانده از شهردار امروز پایتخت است. این عضو اصلاح‌طلب شورای شهر در پاسخ به این سوال که چرا در این زمینه از شهردار پاسخ نمی‌خواهید؟ با لحنی طعنه‌آمیز گفت: شهردار تهران، در اوج کار شورای شهر پاسخگوی اعضای شورا نبود چه رسد به این روزهای آخر کار شورا و شهرداری...!
علی صابری، عضو حقوقدان شورای شهر نیز مانند تندگویان، این خبر را از طریق فضای مجازی و رسانه‌ها شنیده است: من هم مانند بقیه اعضا این خبر را از رسانه‌ها شنیده‌ام. همین چند ماه قبل هم بود که خبر استخدام‌های بی‌ضابطه در متروی تهران را خودم در صحن شورا مطرح کردم و از شورا خواستم این موضوع که این استخدام‌ها با چه مجوزی صورت گرفته را پیگیری کند. ولی متاسفانه شورا این مساله را پیگیری نکرد و شهرداری هم با این استدلال که این استخدام‌ها، «تغییر» وضعیت است و موضوعی داخلی است، عملا از زیر پاسخگویی به شورا شانه خالی کرد. در هر صورت اگر این مساله صحت داشته باشد – که در ظاهر صحت هم دارد – از آنجایی که هیچ مجوزی از سوی شورا در این زمینه صادر نشده است، غیرقانونی است و قابل پیگیری.
صابری در مورد پیگیری این مساله از سوی شورا نیز گفت: مسلما این مساله از سوی اعضا پیگیری می‌شود. ضمن آنکه این پرونده و این تخلف از سوی نهادهای مرتبط دیگر نیز قابل پیگیری است. گرچه فکر نمی‌کنم شهرداری باز هم زیر بار آن برود.
اما سوءاستفاده در شهرداری در این روزهای پایانی عمرطولانی‌ترین مدیریت تاریخ بلدیه، به همین جا ختم نمی‌شود تاجایی که در روزهای گذشته اخباری مبنی بر بی‌انگیزه شدن مدیران فعلی و عدم حضورشان بر سر کار هم شنیده می‌شود. احمد حکیمی‌پور روز سه‌شنبه در نطق پیش از دستور خود در شورا در این زمینه گفت: خبرهایی می‌رسد که برخی از مدیران ارشد شهرداری مسوولیت خود را ترک یا تودیع شده‌اند، با توجه به اینکه قرار است تغییر و تحولی با مدیریت جدید شهری ایجاد شود، درخواست می‌کنیم مدیران تا دو ماه دیگر نیز در سمت خود باشند تا افرادی که به جای آنها می‌آیند، بدانند که چه تحویل می‌گیرند. از ریاست شورا درخواست می‌کنم این موضوع را پیگیری و اقدامات لازم انجام شود تا سیستم مدیریت شهری شل و فشل نشود و معاونین و شهرداران در مناطق حضور داشته باشند.
همچنین در همین زمینه خبری منتشر شد که حکایت از «استعفای» برخی از معاونین و مدیران شهرداری دارد. محمد مهدی تندگویان با اعلام اینکه این مدیر شهرداری استعفا داده است، گفت: «این خبر درست است ولی تا جایی که می‌دانم وی به‌ خاطر بیماری سرطان یکی از اعضای درجه یک خانواده‌اش کشور را ترک کرده است.» همچنین ناصر امانی، معاون شهردار تهران هم در این خصوص گفت: این استعفا مربوط به سال گذشته است و دلیل آن نیز بیماری یکی از اعضای خانواده این مدیر است.
در اواخر روزهای سال ١٣٩٥ پزشکان متخصص با بررسی شرایط دختر این مدیر به او اعلام کردند که ادامه معالجه باید در خارج از کشور انجام شود. پس از برگزاری باشکوه انتخابات اخیر، شهردار پایتخت با استعفای این موافقت مدیر موافقت کرد و ایشان نیز برای نظارت بر نحوه درمان دخترشان به خارج از کشور سفر کردند.
تهرام/1109**1625
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.