به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا کمرئی روز چهارشنبه در مراسم صبحگاه مشترک بسیج فرهنگیان تهران بزرگ به مناسبت سالروز آزاد سازی خرمشهر در محل آموزش و پرورش شهر تهران با گرامیداشت این روز اظهار کرد: ارزش و اهمیت فتح خرمشهر به اندازه ای است که از این روز به عنوان روز مقاومت و ایستادگی در مقابل دشمن یاد می شود.
وی گفت: در تاریخ هر کشور، نقاط عطفی وجود دارد که کشور را به سمت پیروزی و سربلندی و یا ذلت سوق می دهد، انقلاب اسلامی یکی از نقاط عطف کشور ما به شمار می آید که در پایان قرن 20 توجه همه ملت ها را به خود جلب کرد و یکی از نقاط عطف انقلاب اسلامی، فتح خرمشهر است.
کمرئی با اشاره به اشغال خرمشهر در طول تاریخ افزود: خرمشهر در سال 1227 در زمان عثمانی ها، سال 1273، خرمشهر براساس معاهده پاریس در جریان جدایی هرات از ایران به اشغال نیروهای انگلیس درآمد و سومین بار هم در جریان جنگ جهانی دوم این شهر اشغال شد.
وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، نیروهای عراقی سعی می کند که در مدت زمان کوتاه خرمشهر را از کشور جدا کند اما با تلاش و مجاهدت فرزندان انقلاب دشمن ناکام ماند و ذره ای از خاک کشور به دست کسی سپرده نمی شود و خرمشهر باقی می ماند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه فتح خرمشهر تاریخ جنگ را به قبل و بعد از اشغال خرمشهر تقسیم کرد، اظهار کرد:بعد از آزادسازی خرمشهر، تاکنیک فرماندهان به واسطه پشتوانه دیپلماسی تغییر کرد و برای صلح جنگیدند که عزت جامعه حفظ شود و براین اساس باید در بازنشر فرهنگ مقاومت و دفاع مقدس و عقاید آن بیشتر توجه کنیم.
سردار احمد بیگدلی معاون امنیتی و دفاعی سپاه تهران نیز در این آیین با بیان اینکه باید سوم خردادماه، روز آزادسازی خرمشهر را به ملت بزرگ ایران تبریک گفت، اظهار کرد: آزادسازی این شهر از دست نیروهای بعث عراق، نتیجه تلاش غیور مردی مردم ایران بود.
وی با اشاره به چگونگی اشغال خرمشهر گفت: در آغاز جنگ تحمیلی کشورهای غرب و شرق بسیج و با عراق همدل شدند تا به ایران حمله کنند، عراق با اهداف متعددی حمله به ایران را آغاز کرد که یکی از این اهداف حمله به خرمشهر بود و در این راستا خط اتوبوسرانی بین بصره و خرمشهر را راه اندازی کرد.
سردار بیگدلی با بیان اینکه وحدت ملت ایران گره های بزرگ و مسایل پیچیده را حل می کند، افزود: عراق مصمم بود که خرمشهر را به تصرف خود دربیاورد اما اراده الهی، وحدت و عزم مردم ایران باعث شد که خرمشهر آزاد شود.
یوسفعلی مرادی مسئول بسیج دانش آموزی و فرهنگیان تهران بزرگ نیز در این آیین گفت: همه می دانیم که خرمشهر را خدا آزاد کرد، دلیرمردان و شجاع مردان و انسان های مجاهد، مقاوم و با روحیه انقلابی و ولایی با یاری خداوند خرمشهر را از دست دشمنان نجات داد.
وی افزود: در اولین سال های انقلاب اسلامی رژیم بعث عراق، حمله تمام عیاری را در منطقه و مرز کشور ایجاد کرد و با قصد تصرف سه روزه استان خوزستان وارد کشور شدند.
مرادی با بیان اینکه اشغال و آزادسازی خرمشهر از چهارم آبان ماه 59 تا سوم خرداد 61به طول انجامید، اظهار کرد: در طول 34روز، دلیرمردان بسیجی با عملیات بیت المقدس، دست به دست هم دادند و ملت مقاوم و انقلابی ایران پاره تن کشور را از دست دشمنان درآوردند و نیروهای عراقی را به بیرون مرزهای کشور کشاندند.
مسئول بسیج دانش آموزی و فرهنگیان تهران بزرگ گفت: ارتش عراق تکیه گاه سیاسی خود را بعد از آزادسازی خرمشهر از دست داد، 13هزار نفر از نیروهای عراقی کشته و 19هزار نفر نیروهای عراقی نیز اسیر شدند.
وی خاطرنشان کرد: آزادسازی خرمشهر، بازپس گیری یک شهر نیست بلکه احیای فرهنگ انقلاب اسلامی است.
مرادی با بیان اینکه جنگ تمام شد اما فتنه تمام نشده است، افزود: ما همچنان شاهد فتنه‌های مختلف در دنیا به خصوص در منطقه خاورمیانه هستیم و امیدواریم خداوند به رزمندگان اسلام که در حال جنگ با استکبار هستند، نصرت عطا فرماید.
در پایان این مراسم، از رزمندگان و ایثارگران فرهنگی شهر تهران تجلیل شد.
آزادسازی خرمشهر یکی از مهم‌ترین اهداف عملیات الی بیت‌المقدس در دوره جنگ ایران و عراق بود که پس از 578 روز اشغال در روز سوم خرداد سال 1361 صورت گرفت.
روز سوم خردادماه در تقویم رسمی کشور به نام فتح خرمشهر در عملیات بیت المقدس و روز مقاومت، ایثار و پیروزی نامگذاری شده است.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: معصومه جوان معبودی انتشاردهنده: موسی فعالیان
تهرام/7245/ 1539
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.