صف‌های پُرپُشت رأی‌دهندگان در جمعه سرنوشت، شاید بیشترین خبری بود که میان گروه‌های تلگرامی و شبکه های اجتماعی رد و بدل شد. از همه شهرها ، از تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، هرمزگان، همه جا و هرجا که دوربینی به قصد ثبت لحظات بیرون آمد جز ازدحام پرشکوه مردم ندید و نگرفت. داغترین روز اردیبهشت داغترین خبر سال را رقم می زند.
تا لحظه نگارش این گزارش نزدیک به ٤٠ میلیون تعرفه برای رأی‌دهندگان مصرف شده. هنوز بسیاری از مردم پشت حوزه‎های رأی‌گیری به انتظار ایستاده‌اند. گروه‌های تلگرامی نشانی حوزه های خلوت را به اشتراک می‎گذارند. بیشترین هراس از جاماندن است. بروند پشت حوزه، جا بمانند از رای گیری، ساعت رأی‌گیری تمام شود.
مدام از خبرنگاران می‌پرسند که اوضاع از چه قرار است؟ از حوزه‌های رای‌گیری چه خبر؟ کسی چه می داند؟ همین‌قدر می‌دانیم که حضور مردم پای صندوق ها بسیار فراتر از حد انتظار بوده. همین‌قدر مطمئنیم که در داغ‌ترین روز اردیبهشت آفتاب حسن ایران خواهد درخشید. تا اعلام نتیجه هنوز چند ساعتی باقی مانده تا دم دمه های صبح. آنگاه که مطابق رسم معهود نامزد پیروز را به ستاد انتخابات بخوانند یا سخنگوی ستادش اعلام پیروزی کند. این شب طولانی ترین شب ها است. تا نزدیک ظهر جمعه بیشتر مسئولان جمهوری اسلامی در یکی از حوزه‌های رأی‌گیری غالبا در تهران رأی خود را به صندوق انداختند و رسانه‌ها اظهارات آنان درباره انتخابات را منتشر کردند.

امیدوارم کار دست انقلابی‌ها بیفتد
آیت‌الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان پیش از ظهر روز گذشته پس از شرکت در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در محل شورای نگهبان، در جمع خبرنگاران با بیان این‌که همیشه مردم دعوت مقام معظم رهبری را برای مشارکت گسترده در انتخابات اجابت کرده‌اند، اظهار داشت: مردم همیشه با عقیده و ایمان سر صندوق‌های رأی حضور یافتند و می‌دانند که این یک وظیفه شرعی و ملی است.
آیت‌الله جنتی در ادامه گفت: راه شهدا همین است و امیدواریم که انقلاب همیشه زنده باشد و همیشه کار دست افراد انقلابی باشد؛ اگر امور مملکت به دست افراد انقلابی بیفتد، مملکت آباد می‌شود و اگر آنها انقلابی نباشند، درست کار نمی‌کنند و مردم را معطل می‌کنند. به گفته دبیر شورای نگهبان، افراد غیرانقلابی کارها را برخلاف رویه انجام می‌دهند؛ به همین دلیل هر کسی که رئیس‌جمهوری شد باید افرادی را برای همکاری انتخاب کند که انقلابی باشند، امروز و فردا نکنند و با یک حرکت انقلابی کارها را ادامه دهند، قرص و محکم سر پا بایستند و استقامت داشته باشند.

مردم کوچکترین تخلفات را گزارش کنند
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان نیز روز گذشته در گفت‌وگوی تلویزیونی درخصوص روند برگزاری انتخابات اظهار داشت: با شروع انتخابات و آغاز اخذ آرا، شورای نگهبان هم روند نظارتی خودش را شروع کرد و با تدابیری که از یک‌سال گذشته اندیشیده بودیم، نیروهای آموزش‌دیده را به‌عنوان ناظر در محل‌های اخذ رأی قرار دادیم و مردم می‌توانند با مشاهده کوچکترین تخلفی به این ناظران مراجعه و تخلف مربوطه را گزارش کنند. او افزود: طبیعتا هنگام برگزاری چنین کنش اجتماعی عظیمی موارد و مشکلاتی هم وجود دارد که ناظران ما حضور دارند و به آنها رسیدگی می‌کنند. ما در این رابطه با وزارت کشور هم همکاری همه‌‌جانبه داریم.

آملی‌لاریجانی: پیروز واقعی این انتخابات، ملت ایران است
رئیس قوه قضائیه روز گذشته با بیان این‌که حضور در پای صندوق‌های رأی و شرکت در انتخابات علاوه بر به نمایش گذاشتن همبستگی و اتحاد ملی، موجب ارتقای سطح امنیت و اقتدار کشور می‌شود، گفت: فارغ از نتیجه نهایی، قطعا ملت ایران پیروز واقعی این انتخابات است. آیت‌الله آملی‌لاریجانی پس از انداختن رأی خود به صندوق اظهار کرد: فارغ از نتیجه، مسلما پیروز واقعی این انتخابات، ملت بزرگ ایران است که با حضور خود، همبستگی، اتحاد و حمایت از نظام را نشان می‌دهند و ضمن خنثی ساختن توطئه‌های دشمنان در منطقه و جهان، سطح اقتدار و امنیت ملی را ارتقا می‌بخشند.

لاریجانی: حضور گسترده در انتخابات امنیت ایران را در منطقه افزایش می‌دهد
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: حضور گسترده مردم در انتخابات، امنیت جمهوری اسلامی را در منطقه افزایش می‌دهد که امید است این انتخابات دستاورد خوبی برای مردم داشته باشد. علی لاریجانی در حاشیه حضور در انتخابات در مسجد حضرت ابوالفضل(ع) واقع در خیابان امامزاده ابراهیم قم عنوان کرد: رأی مردم امانت است و کنترل و نظارت دقیق بر انتخابات و صیانت از آرای مردم به خوبی انجام می‌شود.

حضور علما و مراجع تقلید در انتخابات دیروز
آیت‌الله ابراهیم امینی، عضو مجلس خبرگان رهبری نیز هنگام رأی‌گیری در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری و پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در سخنانی از مردم خواست از رأی سفید دادن پرهیز کنند چون وظیفه ما رأی دادن مثبت است، رأی سفید فرصت‌ها را از دست می‌دهد. آیت‌الله حسین مظاهری، رئیس حوزه علمیه اصفهان گفت: امنیت مسأله مهم دیگری است که بالاتر از شرکت مردم در انتخابات است. من از خداوند متعال می‌خواهم که لطف کند این امنیتی که داریم را از ما نگیرد؛ امنیت ایران در میان کشورهای دنیا زبانزد است؛ در دنیا دوست و دشمن حسرت امنیت ما را می‌خورند.
آیت‌الله مصباح ‌یزدی، رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام‌خمینی(ره) نیز پس از انداختن رأی خود به صندوق گفت: امروز به‌عنوان یوم‌الله نامیده می‌شود؛ چرا که در این روز مردم با شادی و نشاط در سرنوشت خود دخیل بوده و با انتخاب فرد اصلح، برگ زرین دیگری رقم خواهد خورد. آیت‌الله یزدی، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم پس از انداختن رأی خود به صندوق سیار ٥٤٨ اظهار داشت: شهدای زیادی تقدیم اسلام و انقلاب کرده‌ایم، هشت‌سال رشادت‌های مردم، سند زرین این انقلاب است، لذا باید هم در انتخاب و هم در خدمتگزاری وجدان بیداری داشته باشیم.
آیت‌الله صافی‌گلپایگانی، از مراجع تقلید شیعه نیز پس از حضور در انتخابات گفت: ان‌شاءالله همواره مسلمانان سربلند و با عزمت باشند و تحت عنایت بقیه‌الله اعظم قرار داشته باشند. آیت‌الله حسین نوری‌ همدانی، مرجع تقلید شیعیان نیز رأی خود را به صندوق انداخت و گفت: ملت همیشه حاضر در صحنه ایران اسلامی، امروز با حضور حداکثری خود حماسه شکوهمندی را خلق و بار دیگر دشمنان اسلام و انقلاب را ناامید و مأیوس خواهند کرد.
آیت‌الله جوادی ‌آملی، مرجع تقلید شیعیان پس از حضور در انتخابات ابراز امیدواری کرد که آنچه از صندوق رأی بیرون می‌آید به مصلحت نظام بوده و مورد رضایت حضرت ولیعصر(عج) باشد. آیت‌الله جوادی‌ آملی با تأکید بر این‌که ملتی که جیبش خالی است و شغل ندارد سرپا نیست، تصریح کرد: با تعارف نمی‌شود کارها را پیش برد.
حجت‌الاسلام سید احمدی علم‌الهدی، نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی پس از حضور در رأی‌گیری روز گذشته در تبیین رابطه انتخابات و تحکیم همدلی میان آحاد جامعه خاطرنشان کرد: فضای رأی‌گیری امروز را نگاه کنید که مرد و زن از هر تبار فکری و خط سیاسی کنار هم ایستاده‌اند و درعین محبت و لطف و وابستگی به صحنه آمده‌اند و انتخابات بستری برای تحکیم همدلی شده است. در نتیجه این همدلی، نام هر شخصی به‌عنوان رئیس‌جمهوری از صندوق‌ها بیرون آمد، باید پای او بایستیم.

مطهری: مشارکت مردم کشور را بیمه می‌کند
نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی نیز تأکید کرد: مهم مشارکت بالای مردم است و برنده انتخابات، نظام جمهوری اسلامی ایران است.
علی مطهری با حضور در حسینیه ارشاد، محل اخذ رأی دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در جمع خبرنگاران، گفت: مهم مشارکت بالای مردم است که کشور ما را از نظر اقتصادی و سیاسی بیمه می‌کند. این‌که چه کسی پیروز می‌شود مسأله درجه دوم است.

وزیر بهداشت: هر دولتی انتخاب شود موظف به ادامه طرح تحول سلامت است
وزیر بهداشت صبح روز گذشته با لباس جراحی پای صندوق رأی رفت و پس از انداختن رأی خود در صندوق با حضور در جمع خبرنگاران گفت: همه باید پای صندوق‌های رأی بیایند و رأی بدهند، این بهترین فرصتی است که با هزینه سنگینی آن را به دست آورده‌ایم.
حضور مردم در انتخابات خیلی خوب و مهم است و جمهوری اسلامی باید قدردان این مردم باشد. بالاترین افتخار این است که مردم به صندوق‌های رأی اعتماد دارند و فکر می‌کنند حضورشان موثر است. این بزرگترین افتخار برای یک حکومت است. دکتر سیدحسن‌ هاشمی در مورد طرح تحول سلامت عنوان کرد: هر دولتی که انتخاب شود موظف به ادامه این طرح است زیرا مردم در این حوزه مشکلات زیادی دارند و هر حکومتی در زمینه امنیت، سلامت و آموزش سرمایه‌گذاری می‌کند. طبیعی است که با اهدافی که جمهوری اسلامی داشته و براساس قانون اساسی هر دولتی موظف به ادامه این مسیر است.

وزیر راه: امیدوارم آگاهی پیروز شود
عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی نیز پس از انداختن رأی خود به صندوق، حضور و مشارکت مردم را خوب توصیف کرد و خطاب به آنان که هنوز برای حضور در انتخابات تصمیم نگرفته‌اند به خبرنگاران گفت: همواره نظرم این بوده که این انتخابات یک ویژگی پیچیده‌ای دارد. انتخاب بین خوب و خوب‌تر نیست بلکه انتخاب بین راه و بیراهه است. به گفته وی، انتخاب آگاهانه نقش بسیار مهمی در آینده ایران دارد. او در ارزیابی نتیجه انتخابات هم گفت: امیدوارم آگاهی در انتخابات پیروز شود.

وزیر ارتباطات: کاملا آماده بودیم انتخابات را الکترونیکی برگزار کنیم
محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه فرآیند رأی‌گیری انتخابات ریاست‌جمهوری در حسینیه شماره یک جماران با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ما کاملا آماده بودیم که انتخابات الکترونیکی برگزار شود اما ما تصمیم‌گیرنده نیستیم و می‌توانیم تنها بستر را برای این امر فراهم کنیم.
او با بیان این‌که شورای نگهبان و وزارت کشور باید درباره موضوع مذکور تصمیم‌گیری کنند، افزود: این در حالی است که این ارگان‌ها تصمیم گرفتند که بخشی از حوزه‌ها در انتخابات شورای شهر و در برخی نقاط الکترونیکی برگزار و همچنین در ارتباط با ریاست‌جمهوری هم احراز هویت و آرای شمارش شده و تجمیع آن به صورت الکترونیکی برگزار شود.
وزیر ارتباطات تأکید کرد: معتقدم اگر روزی انتخابات در کشور کاملا به صورت الکترونیکی برگزار شود، می‌تواند سرعت شمارش آرا را بالا ببرد.
تهرام 1625
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.