محمدحسین تاجیک روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در سال زراعی جاری بیش از 18 هزار و 200 هکتار از اراضی شهرستان ورامین زیر کشت گندم و جو رفته که تاکنون عملیات مبارزه با پوره سن در بیش از هفت هزار هکتار از این اراضی انجام شده است.
وی گفت: باتوجه به شرایط مساعد جوی و بارش های بسیار خوب اوایل سال، محصول غلات امسال ورامین از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است و مبارزه مناسب با این آفت می تواند باعث افزایش کیفیت محصول تولیدی شود.
وی تأکید کرد: مراکز دولتی خرید تضمینی گندم، محصولاتی که بیش از 2 درصد سن زدگی داشته باشد را خریداری نمی کند و کشاورزان باید نسب به اجرای طرح سم پاشی در مزارع گندم و جو اقدام کنند.
تاجیک افزود: در حال حاضر 12 اکیپ ترویجی و عملیاتی در مناطق مختلف شهرستان ورامین نسبت به مبارزه با آفت سن غلات اقدام می کنند و امید می رود که با همکاری تمامی کشاورزان، اجرای این طرح با کیفیت مناسب همراه باشد.
وی گفت: اگر حتی یک کشاورز نیز نسبت به مبارزه با سن غلات اقدام نکند، موفقیت کامل در اجرای این طرح حاصل نمی شود.
مدیر جهاد کشاورزی ورامین گفت: آفت سن مادر از جوانه مرکزی گندم تغذیه می کند که اگر شدت حمله زیاد باشد، جوانه مرکزی گیاهان زرد شده و مزرعه گندم به علفزار تبدیل می شود.
سن مادر، خرطوم خود را در هر قسمت از گیاه گندم که بیرون از خاک قرار دارد وارد کرده و خسارت می زند، از محل ورود خرطوم حشره به بالا، به رنگ زرد تا زرد مایل به قهوه ای در می آید و خوشه ها سفید رنگ می شوند.
پوره های سن غلات با وارد کردن ماده ای در دانه گندم، کیفیت نانوایی محصول را پایین می آورند.
اگر از هر صد دانه گندم 5 دانه آلوده به سن باشد این گندم کیفیت لازم جهت تهیه نان را نخواهد داشت، آفت سن در این مرحله می تواند تا 100 درصد به دانه های گندم حمله کند و آنها را نابود کند.
شهرستان ورامین بیش از 80 هزار هکتار اراضی قابل کشت دارد که به دلیل محدودیت منابع آبی تنها 38 هزار هکتار آن زیر کشت انواع محصولات زراعی و باغی می رود.
خبرنگار: سید حسن میری - انتشار: محمد آجورلو
تهرام/7254//1348
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.