قالیباف با صدور بیانیه‌ای ضمن اعلام اینکه در انتخابات ریاست جمهوری نامزد نخواهد شد، به مسائلی اشاره کرده که نشان می‌دهد، جبهه مردمی انقلاب برای رسیدن به یک نامزد واحد برای معرفی در رقابت انتخاباتی موفق عمل کرده است.
انصراف قالیباف از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری در حالی اعلام شد که هنوز از میان کاندیداهای جبهه مردمی انقلاب، گزینه‌ نهایی انتخاب و معرفی نشده است.
اقدام شهردار تهران از تعدد نامزدها در جبهه مردمی نیروهای انقلاب جلوگیری می‌کند و دیگران را هم به این صرافت می‌اندازد که رفتار منطقی کناره‌گیری را در پیش بگیرند، کاری که در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 از اصولگرایان سر نزد و با 5 نامزد وارد رقابت انتخابات ریاست جمهوری شدند.
جبهه مردمی نیروهای انقلاب یک امتیاز ویژه در مقابل رقیب خود دارد،‌ در واقع دو رقیب در برابر این جبهه صف آرایی کرده است، اصلاح‌طلبان و اعتدالیون که طرفدار قطعی دولت هستند.
اصلاح‌طلبان خود با نبود یک چهره محبوب و مطلوب برای معرفی به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری روبه‌رو هستند، به همین خاطر هنوز به جمع‌بندی نرسیده و از آقای روحانی حمایت می‌کنند.
ضعف اصلاح‌طلبان در همین موضوع است، چراکه دولت کنونی که تلاش می‌کند در عرصه انتخابات ریاست جمهوری اردیبهشت‌ماه پیروز میدان شود، خود با کمبودها، ضعف‌ها و کم‌اقبالی‌هایی روبه‌رو است.
در واقع پاشنه آشیل دولت مستقر، مسائل و مشکلاتی است که قرار بود با دستیابی به توافق هسته‌ای حل و برطرف شود. اما همانگونه که می‌بینیم، مشکلات اقتصادی از جمله اشتغال و تولید همچنان در شرایط بسیار دشواری قرار دارد و باعث نارضایتی مردم شده است.
موضوع و مسائل اقتصادی که معیشت مردم است، همواره از موضوعاتی بوده که با توجه ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی همراه بوده است، به همین خاطر است که ایشان چند نوبت اشاره مستقیم به وضعیت معیشت مردم کرده و براساس اطلاعات دقیقی که از اوضاع اقتصادی به واسطه اطلاعات مردمی به دست آورده‌اند، مشکلات اقتصادی مردم را به مسئولین گوشزد کرده‌اند و حتی در نخستین روز سال نو در جوار بارگاه حضرت امام رضا(ع) فرمودند؛ «مشکل بیکاری و معیشت با رونق تولید حل می‌شود، ملت این جهت را مطالبه کند.»
شرایطی که اکنون در فضای اقتصادی کشور وجود دارد، دولت را در وضعیت سختی قرار داده است، چراکه بسیاری از کارشناسان اقتصادی و حتی اصلاح‌طلبانی که حامی دولت بوده و هستند، ضعف‌های دولت را نمی‌توانند در زمینه عملکرد اقتصادی دولت نادیده بگیرند.
اکنون که در شرایط انتخاباتی قرار گرفته‌ایم، اصلاح‌طلبان به انتقاد از عملکرد اقتصادی دولت رو آورده و برای اینکه خود را نزد افکار عمومی موجه جلوه دهند، در صف منتقدین دولت قرار داده‌اند.
اما اصولگرایان که منتقد و اکنون در آستانه انتخابات ریاست جمهوری رقیب دولت هستند، زمانی که دولت مستقر شد و کار خود را آغاز کرد و با عملکرد و برنامه‌های سیاسی و اقتصادی خود دورنمای کشور را روشن ساخت، نسبت به سیاست‌های دولت امیدوارانه نگاه نمی‌کردند.
قالیباف هم که در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 یکی از رقبای روحانی بود، در زمان‌هایی از عملکرد دولت در حوزه اقتصادی انتقاد کرد.
او در بیانیه خود نوشت: هیچ درخواستی برای نامزدی نداشته و ندارم ولی تمام تلاشم را در جهت کمک به پیروزی گزینه مطلوب در انتخابات ریاست جمهوری بکار خواهم گرفت.
شهردار تهران در این بیانیه تأکید می‌کند که وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور در شرایط بحرانی قرار دارد و تردیدی وجود ندارد که شرایط فعلی در نتیجه سوءمدیریت و ناکارآمدی دولت فعلی است. لذا برای هر فرد دلسوزی تلاش برای جایگزین کردن رئیس جمهوری مناسب بجای رئیس جمهور فعلی در 29 اردیبهشت ضرورتی انکار ناپذیر برای مردم است.
این بیانیه می‌افزاید: این هدف راهبردی و مهم، بدست نخواهد آمد، مگر با بکار گرفتنِ همه ظرفیت‌های مردمی و دلسوزان انقلاب و کشور و اجماع بر سر کاندیدایی که صلاحیت، قابلیت و مقبولیت داشته باشد. امروز جامعه ما به همگرایی و نگرشی فراتر از ملاحظات حزبی و گروهی نیاز دارد.
شهردار تهران در ادامه نوشته است: خوشبختانه ضرورت همگرایی به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است و من هم از همه تلاش‌هایی که توسط نیروهای مردمی انقلاب انجام شده است تشکر می‌کنم. در ضمن همانطور که طی نامه‌ای اعلام کردم هیچ درخواستی برای نامزدی نداشته و ندارم ولی تمام تلاشم را در جهت کمک به پیروزی گزینه مطلوب در انتخابات ریاست جمهوری بکار خواهم گرفت.
این بیانیه می‌افزاید: معتقدم همه کسانی که بدنبال نجات کشور از بحران‌های اقتصادی و اجتماعی هستند باید با اتحاد و یکپارچگی برای تحقق هدف رفع بحران مدیریت کلان کشور، کارآمدی و تغییر دولت فعلی تلاش کنند.
تصمیم قالیباف قطعاً در اردوگاه رقیب شوک وارد کرده است همانگونه که اخبار منتشر شده درباره احتمال نامزدی حجت‌الاسلام رئیسی تولیت آستان قدس رضوی آنها را به واکنش وا داشته است. بسیاری از رسانه‌های اصلاح‌طلب و حامی دولت از آمدن رئیسی نه اینکه استقبال کرده باشند بلکه او را یک رقیب جدی برای روحانی تلقی کرده‌اند.
خبر احتمال کاندیداتوری رئیسی تولیت آستان قدس رضوی و خبر استعفای او از هیئت نظارت بر انتخابات گرچه هنوز به طور رسمی اعلام نشده است اما،‌همین اخبار زمینه را برای ورود او آماده می‌کند. انصراف قالیباف از نامزدی را نمی‌توان بی‌ارتباط با اعلام کاندیداتوری رئیسی دانست.
اما با توجه به شرایطی که دولت دارد،‌ احتمال اینکه روحانی از کاندیداتوری انصراف بدهد وجود دارد.
در این چهار سال گذشته با توجه به عملکرد دولت در عرصه‌های گوناگون به ویژه اقتصادی رضایت عمومی از آن دیده نمی‌شود، صاحبنظران اعتقاد دارند اگر دولت فعلی در این شرایط خود را کنار بکشد بهتر از آن خواهد بود تا احتمالاً چهار سال دیگر آن را واگذار کند،‌چراکه ناکامی‌های دولت تدبیر و امید در چهار سال آینده بیشتر هم خواهد شد.
در هر صورت انتخابات ریاست جمهوری که 29 اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود، حساسیت‌های خاص خود را دارد. روز ثبت‌نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از کاندیداهای قطعی رونمایی خواهد شد. تا روز ثبت‌نام چند روز بیشتر باقی نمانده است.
روزنامه سیاست روز
1539
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.