یک تولید کننده مسکن با اشاره به اینکه مسکن موتورمحرکه اقتصاد کشوراست و رونق این بخش، بر کل اقتصاد کشور موثر است، در عین حال به بیان تجربه کاری اش با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی پرداخت.
یکی از صادرکنندگان خدمات مهندسی به کشور عراق تاکید کرد: بدون شک درشرایط فعلی،یک وزیرتوانمند باید درراس وزارتخانه راه وشهرسازی قراربگیرد،تا بتواند با برنامه ریزی های منسجم و ترسیم نقشه راه،شرایط را برای رونق بخش مسکن فراهم کند.
به گزارش جماران، مهندس آرش بازیار با اشاره به توانمندی های رستم قاسمی گفت: بنده با ایشان زمانی که در کسوت دبیر ستاد اقتصادی ایران و عراق مشغول به فعالیت بودند آشنا شدم و با قاطعیت می توانم اعلام کنم که ایشان تنها فردی بود که اشراف جامع و تخصصی به روند کار اجرایی و پیمانکاری در کشور عراق داشتند.
بازیار خاطرنشان کرد: در آن مقطع به دلیل شرایط جنگی عراق ناشی ازحملات داعش، پروژه های اجرایی تعطیل شدند. در این شرایط، نظر به خاص بودن پروژه شرکت متبوع ما و واقع شدن در منطقه بسیار خطرناک جنگی، این پروژه به دستور سفارت کشورمان در عراق تعطیل شد.
این سازنده مسکن تاکید کرد: در آن مقطع زمان، آقای قاسمی برآورد بسیار خوبی از کار داشتند و ایشان کاملا خالصانه و بدون هیچ چشم داشتی، درجهت کمک به تمامی شرکتهایی که در عراق دچار بحران شده بودند، گام برداشت و درنهایت با تلاش ایشان مشکلات شرکتها تا حدود زیادی برطرف شد.
وی تصریح کرد: اگر پیگیری ها و مدیریت قوی ایشان نبود، شاید بسیاری از شرکتهایی که در حال حاضر در ایران وعراق مشغول به فعالیت و همچنان زنده هستند، قطعا به وضعیت بدی گرفتارشده بودند ولی ایشان در آن شرایط دفاع تمام قدی از تمامی شرکتها به عمل آورد و مشکلات آنها را برطرف کرد.
بازیار اظهار داشت: مهندس رستم قاسمی بر این باور بودند، دولت موظف است که از تمامی شرکتهایی که اقدام به صدورخدمات مهندسی به کشورهای دیگر کرده اند حمایت کند، چرا که به باور ایشان، تقویت صدور خدمات فنی مهندسی با مزایا و دستاوردهای دو جانبه فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و.. همراه است.
وی یادآور شد: صنعت ساختمان با مشاغل متعددی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در ارتباط است و رونق این بخش، سبب راه افتادن چرخ اقتصاد کشور خواهد شد. به عنوان مثال در کشور ترکیه هر زمان که می خواهند چرخ اقتصاد کشور را به گردش دربیاورند، فورا بخش مسکن خود را فعال می کنند.
بازیار تاکید کرد : از این رو در کشور ما نیز به منظور تعادل بخشی به عرضه و تقاضای مسکن و نیز در جهت بهبود وضعیت کلان اقتصادی، ضروری است که در جهت رونق بخشی به صنعت ساختمان گام برداریم.
وی گفت: متاسفانه در دولت گذشته، دست اندرکاران میانه خوبی با پروژه مسکن مهر نداشتند و بدون توجه به زمینگیر شدن شرکتها و بی خانمان شدن مردم، پروژه ها تعطیل شدند و در اوج متعادل بودن قمیتهای بازار، دولت به جای تمرکز و اهتمام خود بر اتمام پروژه ها، درجهت تعطیلی پروژه های مسکن مهر که منجر به ورشکشستگی بسیاری از شرکتهای ساختمانی شد، گام برداشت.
بازیار اظهار داشت: بنده نمی خواهم بگویم که مسکن مهر صد درصد بی عیب و نقص بوده است ولی به هرحال هر طرحی دارای معایب و محاسن خاص خود است. قطعا اگر مسکن مهر در مقیاس کوچکتر اجرا شده بود، موفقیت این طرح افزونتر بود، هرچند که بر این باورم، محاسن این طرح از معایبش برای خانه دار کردن مردم بیشتر بوده است.
وی گفت: البته انتقادهای زیادی درباره مسکن مهر به لحاظ موقعیت یابی نامناسب، فقدان زیرساختهای لازم، عدم رعایت کیفیت ساخت و ساز، تاثیرات فرهنگی نامناسب و ... وارد است ولی در یک نگاه جامع، پروژه مسکن مهر در آن مقطع زمانی، زمینه ساز ایجاد مشاغل مستقیم و غیر مستقیم مرتبط با مقوله ی مسکن شد و همچنین سبب تقویت توان داخلی بسیاری از کارخانجات داخلی شد به طوری که بسیاری از آنها به حدی رشد کرده اند که در حال حاضر محصولات خود را به کشورهای همسایه صادر می کنند.
این تولید کننده مسکن گفت: این درحالی است که در دولت قبل فقط به نقد و تعطیلی این پروژه پرداخته شد که ماحصل آن ورشکستی شرکتهای پیمانکاری، ایجاد شکاف بیشتر بین عرضه و تقاضای مسکن و.. بود.
بازیار تاکید کرد: با توجه به درایتی که از وزیر راه و شهرسازی در جهت حل مشکلات شرکتهای صادرکننده فنی مهندسی از نزدیک دیده ایم و نظر به پاره ای از خصایص ذاتی ایشان شامل عرق ملی، توانمندی اجرایی و مدیریتی و.. به نظر می رسد که ایشان بهترین گزینه برای قرارگیری در راس وزارتخانه راه و شهرسازی است و امیدواریم که با حضور ایشان و به حرکت درآمدن چرخ مسکن، شاهد گشایشی در سطح کلان اقتصاد باشیم.
وی یادآور شد: همچنین با توجه به اشراف وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی بر شرایط عراق، سوریه و حتی یمن، ایشان نه تنها قادر خواهد بود بازار تولید مسکن داخلی را فعال کند، بلکه قادر خواهد شد که بازارهای کشورهای یاد شده را برای صادرات خدمات مهندسی رونق بخشد.
وی در تشریح مزایای تقویت صدورخدمات فنی، مهندسی گفت: ایجاد بالاترین سطح اشتغال با کمترین سرمایه گذاری، ارز آوری به کشور با کمترین سرمایه گذاری، فعال کردن تولید کارخانه ها با صادرات کالاهای ایرانی مصرفی در صدور خدمات مهندسی مسکن، تاثیرات فرهنگ ایرانی برروی کشورهای هدف و کمک به امنیت کشور از راه ایجاد روابط انسانی و.. از جمله شاخص ترین مزیت های صادرات خدمات فنی،مهندسی است.