محمد عباسی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مبارزه با سن گندم از اوایل اردیبهشت ماه آغاز شده است و تا اوایل خرداد ماه نیز ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه بارش های خوب بهاری و رطوبت زمین احتمال بروز بیماری های مختلف از جمله سن گندم در مزارع جنوب تهران را افزایش دهد، عنوان کرد: هم اکنون ۲۵ کارشناس بخش خصوصی و دولتی به همراه کشاورزان وظیفه سمپاشی و مبارزه با مادر سن گندم را در ۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع گندم و هفت هزار و ۸۰۰ هکتار از مزارع جو شهرستان ری بر عهده دارند.
عباسی ابراز کرد: همکاری کشاورزان در خصوص عمل به توصیه کارشناسان در استفاده از قارچ کش ها به ویژه در مزارع گندم قبل از ظهور آثار بیماری سن و زنگ گندم تا حد زیادی می تواند از بروز خسارات احتمالی جلوگیری کند و زمینه افزایش عملکرد کشاروزان را به دنبال داشته باشد.
وی با اشاره به بارش های نزولات آسمانی طی هفته های اخیر عنوان کرد: انتظار می رود امسال به دلیل شرایط مطلوب آب و هوایی، کشاورزان شهرستان ری محصول گندم و جوی خوبی برداشت کنند، جهاد کشاورزی این شهرستان برای مبارزه با انواع آفت ها ازجمله سن غلات و علف های هرز در کنار کشاورزان است.
عباسی تاکید کرد: کشاورزان باید به صورت جمعی و با همکاری یکدیگر اقدام به مبارزه با آفت سن غلات کنند چرا که این آفت در صورت مهار نشدن به وسیله همه کشاورزان می تواند به سرعت در مزارعی که حتی آفت زدایی شده اند نیز انتشار یابد.
این مسئول با بیان اینکه شهرستان ری رتبه اول تولید گندم و رتبه دوم تولید جو استان تهران را دارد تصریح کرد: امسال خرید تضمینی گندم سالم و بدون سن زدگی در دستور کار دولت است از همین جهت کشاورزان شهرستان ری باید در جهت ارتقای کیفیت گندم و جو مزارع خود همکاری لازم را با کارشناسان جهاد کشاورزی داشته باشند.
به گزارش ایرنا، آفت سن مادر از جوانه مرکزی گندم تغذیه می کند و می تواند مزرعه گندم به علفزار تبدیل کند، این آفت خرطوم خود را در هر قسمت از گیاه گندم که بیرون ازخاک قرار دارد وارد می کند و خسارت می زند، از محل ورود خرطوم حشره به بالا، به رنگ زرد تا زرد مایل به قهوه ای در می آید و خوشه ها سفید رنگ می شوند.
پوره های سن غلات با وارد کردن ماده ای در دانه گندم، کیفیت نانوایی محصول را پایین می آورند.
شهرستان ری با دارا بودن ۲۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان تهران، سالانه در حدود ۸۵۰ هزار تن محصولات کشاورزی و زراعی تولید می کند.
این شهرستان دارای رتبه اول در تولیدگندم، ذرت علوفه ای، صیفی جات، شیر و رتبه دوم را در تولید جو و تخم مرغ در استان است.