« سید مناف هاشمی»روز چهارشنبه در حاشیه نشست ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونای کلان شهر تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به لغو اجرای طرح های ترافیکی و افزایش ترافیک در محدوده مرکزی شهر گفت: هم اکنون در همه نقاط تهران به جز محدوده مرکزی به لحاظ ترافیک وضع مساعدی داریم، اما در محدوده مرکزی تهران به سبب حضور اصناف و کارکنان دولت مشکلاتی ایجاد شده است.
به گفته وی؛ به همین منظور روز گذشته طرحی را در وزارت کشور برای هماهنگی هر چه بیشتر ارائه کردیم که طرحی مشترک میان شهرداری تهران، شورای شهر و راهور است که بر اساس آن بنا داریم ساعت طرح ترافیک اصلاح شود، بطوریکه ساعت اجرای طرح های ترافیکی از ۸ تا ۱۶ در نظر گرفته شود که اگر کارکنان دولت قبل از ۸ صبح وارد محدوده شوند مشمول طرح نشده و چون قبل از ساعت ۱۶ هم خارج میشوند باز مشمول نخواهند شد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران خاطرنشان کرد: مقرر شد دوربینها، شهروندان عادی را هم نگیرد و خروج از محدوده طرح ترافیک تا پیش از ساعت ۱۶ را آزاد کردیم تا دوربینها ثبت تخلف نکنند و شرایط قیمت را هم ۵۰ درصد و ۷۰ درصد تخفیف در نظر گرفتیم تا بتوانیم جلوی سفرهای زائد را بگیریم و سفرهای ضروری انجام شود.
هاشمی با بیان اینکه با اجرای این طرح افزایش ۱۰ درصدی مسافران را در بخش اتوبوسرانی و مترو خواهیم داشت گفت: با این وجود میتوانیم در حد استانداردها و پروتکلهای وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا و ستاد تهران، فاصله گذاریها را رعایت کنیم.
وی با بیان اینکه در برخی ساعات روز افزایش ۷۵ تا ۹۰ درصدی ترافیک را در برخی معابر مرکزی شهر ، نسبت به هفته های مشابه سال گذشته شاهد بودیم نیز گفت: در این ایام در محدوده مرکزی تهران که شاهد ترافیک بسیار زیادی بودیم حتی اتوبوسهای ما هم امکان تردد نداشتند از اینرو باید با تصمیمات موثر مشکلات ساکنان این منطقه را هم حل کنیم.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران درباره زمان اجرای دقیق طرح پیشنهادی ترافیک افزود: تلاش ما این است که از ابتدای هفته آینده هم موضوع ماسک و هم طرح ترافیک را انجام دهیم و جلسات بسیار زیادی در این روزها داشته ایم تا طرح با مشکلات بسیار کمتری اجرا شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای تامین ماسک مورد نیاز مسافران مترو و اتوبوس چه تمهیداتی اندیشیده اید؟ افزود: در این خصوص مقدمات لازم را با مجموعههای تولید داخل شهر تهران از مساجد و خیرین تا حوزههای مختلف اجتماعی و مردمی و فرهنگسراهای خودمان انجام داده ایم و مکاتباتی را با سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران داشتیم که در ایستگاه هایمان شرایط فروش را برای کسانی که ماسک همراه ندارند، فراهم کنیم.
وی گفت: پیش بینی ما این است که ۵۰ درصد مردم از دستکش و ماسک استفاده میکنند و ما باید برای ۵۰ درصد دیگر شرایط را به گونهای فراهم کنیم تا ماسک با قیمت مناسب در اختیار آنها قرار گیرد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران افزود: از سوی دیگر در نظر داریم شرایطی را هم مهیا کنیم که اگر افرادی در ماه مبارک رمضان قصد نذری یا مراسمی داشتند به جای خرید یک ماسک، پنج تا ۱۰ ماسک را خریدرای کنند و همانجا در بستهای قرار دهند تا آنها که امکان خرید ماسک برایشان فراهم نیست بتوانند استفاده کنند که میتواند کمک خوبی برای کاهش شیوع بیماری باشد.
پیش از این نیز رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز از اجباری شدن ماسک برای مسافران مترو و اتوبوس نیز خبر داده بود.